fbpixel

Search icon
Search
Le Mas Candille: Το νέο ονειρεμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στα υψώματα των Καννών
DESIGN NEWS

Le Mas Candille: Το νέο ονειρεμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στα υψώματα των Καννών

Το γαλλικό boutique hotel εξισορροπεί το πνεύμα της Ριβιέρας με μια ιδιόρρυθμη καλιφορνέζικη διακόσμηση, που φέρει την υπογραφή του Hugo Toro


Μπορεί να παρέμενε αδρανές τα τελευταία χρόνια, το γαλλικό "Le Mas de Candille" ολοκλήρωσε την ανακαίνισή του πριν λίγο καιρό υπό την αιγίδα του επιχειρηματία Jean-Philippe Cartier και της οικογένειας Courtins-Clarins. 

6-BHsVL.jpg

Το μοναδικό ξενοδοχείο βρίσκεται στην ενδοχώρα των Καννών, σε απόσταση αναπνοής από το εμβληματικό Προβηγκιανό χωριό Mougins, αυτό το νέο boutique hotel αποκτά, αυτό το καλοκαίρι, μια sunny-filled διακόσμηση που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του designer Hugo Toro.

Ανανεωμένο εσωτερικό σκηνικό στη φύση

2-5wVok.jpg

Εμπνευσμένος από την Xρυσή Εποχή της Γαλλικής Ριβιέρα και τον πολύχρωμο σχεδιασμό των ονειρεμένων βιλών που φαίνονται να δεσπόζουν στους λόφους του Los Angeles, ο γαλλοϊσπανός σχεδιαστής εσωτερικών χώρων κράτησε μόνο τη δομή και την ψυχή του παρελθόντος του κτιρίου, σχεδιάζοντας ο ίδιος τα χαλιά, τις κουρτίνες και τα δρύινα έπιπλα που κοσμούν σήμερα τα 46 δωμάτια και τις σουίτες του. Στολισμένα με ώχρα-καφέ-κίτρινες αποχρώσεις, ανοίγουν προς στη φύση και στα μπάνια τους έχουν ροζ νορβηγικό μάρμαρο. Στους κοινόχρηστους χώρους αναδεικνύεται ένα τέλεια διατηρημένο πράσινο κεραμικό τζάκι, μια οροφή διακοσμημένη με μια εντυπωσιακή τοιχογραφία, πολυτελείς σάλες και vintage φωτιστικά.

Γαστρονομικά ταξίδια...

4-gmWV0.jpg

Απλωμένο σε διάφορα κτίρια (το Bastide, το Mas, κ.λπ.) στη μέση μιας καταπράσινης έκτασης πολλών τετραγωνικών μέτρων, ο χώρος περιλαμβάνει επίσης δύο πισίνες, με θέα τους λόφους της Grasse, έναν πορτοκαλεώνα, ένα μπαρ και δύο εστιατόρια υψηλών γαστρονομικών αξιώσεων.

Με επικεφαλής τον σεφ Romain Antoine υμνούν τη μεσογειακή κουζίνα. Το μεσημέρι, στα πράσινα μαρμάρινα τραπέζια της πισίνας παρελαύνουν μια αυθεντική σαλάτα Niçoise, ceviche τσιπούρας, χταπόδι στη σχάρα και ακόμα, ο πιο νόστιμος ημιμαγειρεμένος μεσογειακός τόνος. Στη συνέχεια, στο δείπνο, το εστιατόριο μεταμορφώνεται σε "Grill by the Pool" και προσφέρει το καλύτερο ψάρι ημέρας και γκουρμέ κρέατα που ψήνονται στο μπάρμπεκιου.

3-UVDgk.jpg

Πιο γαστρονομικό, το άλλο εστιατόριο ονομάζεται "La table des Pins". Αναμένεται να εγκαινιαστεί, και πρόκειται να δουλεύει μόνο το βράδυ. Προς το παρόν, είναι δυνατόν να το επισκεφτείτε την ώρα του πρωινού, απολαμβάνοντας τη βεράντα του. Το ίδιο προσφέρει επίσης, την ώρα του aperitivo, guacamole, νόστιμα ωμά λαχανικά και άλλα pissaladière συνοδευόμενα από γευστικά cocktails.

Η ευεξία σε πρωταγωνιστικό ρόλο

7.jpg

Τέλος, περιτριγυρισμένο από φοίνικες, το spa που έχει σχεδιαστεί γύρω από την έννοια της «λάμψης», διευθύνεται φυσικά από τη γαλλική εταιρία Clarins. Σε δύο μέρη, αποτελείται από ένα γυμναστήριο και υπαίθριες καμπίνες από τη μία πλευρά. Και από την άλλη, ένα χαμάμ, μια σάουνα και μια θερμαινόμενη πισίνα. Προσφέροντας τις θεραπείες με την υπογραφή του αναγνωρισμένου παγκοσμίως french beauty house, μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε το σύγχρονο self-pampering με ένα νέο τεχνολογικό πρωτόκολλο που γίνεται με υπέρυθρες λάμπες LED.

Και όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από την Προβηγκία, την Croisette και τα νησιά Lérins.

Info: www.mascandille.com