fbpixel

Search icon
Search
Γιατί δεν πρέπει να λούσετε ποτέ ξανά τα μαλλιά σας με ζεστό νερό
HAIR & NAILS

Γιατί δεν πρέπει να λούσετε ποτέ ξανά τα μαλλιά σας με ζεστό νερό

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως τριχόπτωση, πιτυρίδα και το ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής


Μπορεί το ζεστό νερό να σας φαίνεται πολύ ανακουφιστικό κατά τη διάρκεια ενός χαλαρωτικού μπάνιου, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι μπορεί να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στα μαλλιά σας. Γνωρίζουμε ότι πολλές γυναίκες προτιμούν να χρησιμοποιούν το ζεστό νερό για το λούσιμο των μαλλιών τους. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνοντας το λάδι και τη συσσώρευση βρωμιάς. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγετε τη χρήση ζεστού νερού στα μαλλιά σας. Βλέπετε, μπορεί να σας τα αφήσει εύθραυστα, φριζαρισμένα και ξηρά. Αντ' αυτού, επιλέξτε ως εναλλακτική λύση το χλιαρό νερό.

Παρακάτω, αναλύουμε γιατί! 

1. Μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας ξηρά

Μαζί με τον καθαρισμό και την αντιμετώπιση της λιπαρότητας, το ζεστό νερό μπορεί επίσης να αφαιρέσει το φυσικό έλαιο από το τριχωτό της κεφαλής σας, αφήνοντας τα μαλλιά ξηρά και άψυχα. Αυτό θα τα κάνει να φαίνονται θαμπά και φουντωτά.

shutterstock-437756866.jpg

2. Τριχόπτωση

Η τακτική χρήση ζεστού νερού στα μαλλιά σας μπορεί να τα κάνει εύθραυστα και πορώδη, οδηγώντας σε αυξημένο σπάσιμο και τριχόπτωση. Επιπλέον, ανοίγει τους πόρους του δέρματος που μπορεί να κάνουν τις ρίζες σας πιο αδύναμες, επιδεινώνοντας περαιτέρω την πτώση των μαλλιών.

3. Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής

Η υψηλή θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσει κάψιμο, ερυθρότητα και να βλάψει τον ιστό του τριχωτού της κεφαλής σας, προκαλώντας ερεθισμό και φλεγμονή. Αυτός ο ερεθισμός μπορεί να εμποδίσει τον τρόπο, με τον οποίο τα μαλλιά σας απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο, οδηγώντας και πάλι σε τριχόπτωση. 

shutterstock-772099246.jpg

4. Το ζεστό νερό μπορεί να σας προκαλέσει πιτυρίδα

Το ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους πίσω από την πιτυρίδα και τη φαγούρα. Δεδομένου ότι το ζεστό νερό μπορεί να το αφήσει εξαιρετικά ξηρό, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη φαγούρα και προβλήματα πιτυρίδας.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;

Το ζεστό νερό είναι ένα μεγάλο «όχι», αλλά ούτε και το κρύο συνιστάται, επειδή απλά δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό για να καθαρίσει το τριχωτό της κεφαλής σας. Επιπλέον, κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πολύ φλατ. Έτσι, το χλιαρό νερό είναι ιδανικό! Δεν θα καταστρέψει τα μαλλιά σας, θα είναι καταπραϋντικό και θα καταφέρει να τα καθαρίσει.