fbpixel

Search icon
Search
Ο John Galliano πρόκειται να αποχωρήσει από τον Maison Margiela κι αυτό θα είναι -μάλλον- το επόμενο βήμα του
FASHION NEWS

Ο John Galliano πρόκειται να αποχωρήσει από τον Maison Margiela κι αυτό θα είναι -μάλλον- το επόμενο βήμα του

Έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη πορεία δέκα χρόνων


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο John Galliano έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του στον οίκο Margiela, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ιδιοκτήτη του οίκου, Renzo Rosso, να υπογράψει ο Βρετανός σχεδιαστής για αρκετά ακόμη χρόνια.

Οι εικασίες ότι ο Galliano επρόκειτο να κάνει μια σημαντική αλλαγή καριέρας ήταν έντονες από τότε που διέγραψε όλες τις αναρτήσεις του από τον λογαριασμό του στο Instagram πριν από μερικούς μήνες. Στο σημείο αυτό θυμόμαστε πως η συλλογή υψηλής ραπτικής του τον Ιανουαρίου του 2024 για τον Maison Margiela άφησε το δικό της στίγμα μια για πάντα στη μόδα. Σε αυτήν συνδύασε τον Honoré de Balzac, τον Victor Hugo, την ομορφιά του burlesque και τα κατώτερα βάθη του Παρισιού, σε μια έκθεση που θεωρήθηκε ευρέως ως η πιο σημαντική δήλωση υψηλής ραπτικής αυτής της δεκαετίας.

3543.webp


Ξανά στο σήμερα, όταν ένας εκπρόσωπος του OTB δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε - και είναι φυσιολογικό στη βιομηχανία μας - υπάρχουν πάντα πολλές φήμες όταν πρόκειται για δημιουργικά ταλέντα. Δεν τις σχολιάζουμε ποτέ. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ του John Galliano, του Maison Margiela και του προέδρου του ομίλου μας Renzo Rosso, είναι πολύ καλές». Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φήμες που κάνουν λόγο σχετικά με την πιθανή επόμενη θέση του Galliano, με τους οίκους Dior και Chanel ως πιθανότητες. Αν και πρόσφατες αναφορές από insiders αναφέρουν ότι μπορεί να βρίσκεται καθ' οδόν προς τη Fendi.

Ο οίκος με έδρα τη Ρώμη έχει δύο δημιουργικούς διευθυντές, τον Kim Jones και τη Silvia Fendi για τις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα. Ενώ ο Jones έχει εξαιρετική απόδοση στον Dior Men, οι κριτικές είναι ανάμεικτες για τα σχέδιά του για τη Fendi, στον οποίο εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Η Fendi διόρισε επίσης έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Pierre-Emmanuel Angeloglou, αυτόν τον Μάιο, κάτι που συχνά προμηνύει μια αλλαγή στη δημιουργική κατεύθυνση μιας μάρκας. Ένας εκπρόσωπος της LVMH, του γιγαντιαίου γαλλικού ομίλου πολυτελείας στον οποίο ανήκει η Fendi, αρνήθηκε να σχολιάσει.

26couture-two-01-ckwp-mediumsquareat3x.jpg


O γεννημένος στο Γιβραλτάρ John Carlos Antonio Galliano Guillén εντάχθηκε στον Margiela τον Οκτώβριο του 2014, περίπου 3,5 χρόνια μετά την απόλυσή του από τον Dior για ένα μεθυσμένο παραλήρημα έξω από ένα café στο Παρίσι. O ίδιος καταδικάστηκε για αντισημιτισμό, αν και οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν τις δύο δίκες για δυσφήμιση θα θυμούνται ότι σύμφωνα με αρκετούς μάρτυρες που κάθονταν στο café κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν αναφέρθηκε ποτέ συγκεκριμένα σε Εβραίους στη διαφωνία ή σε ένα βίντεο που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο απόηχος του βίντεο υποδηλώνει ότι ο Galliano είναι απίθανο να ενταχθεί ποτέ στη Chanel, δεδομένου ότι η μάρκα ανήκει στους Wertheimers, μια εξαιρετικά διακριτική εβραϊκή οικογένεια.

Επιπλέον, η σχεδιάστρια γυναικείων ενδυμάτων του Dior, Maria Grazia Chiuri είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στον οίκο. Σημείωσε διψήφια αύξηση των πωλήσεων, δημιούργησε αναγνωρισμένες φεμινιστικές συλλογές και επιδείξεις, με πιο πρόσφατη το cruise show "Mary Stuart posh punk" στη Σκωτία. Και κάπως έτσι η θέση της φαίνεται να είναι ασφαλής στον Dior, όπου ο Galliano ήταν ο couturier για 14 χρόνια.

shutterstock-1538695175.jpg


Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα μιας σεζόν στον Oscar de la Renta, ο Galliano υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2014 με τον Margiela. Αρχικά, υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η θεατρική και σουρεαλιστική αισθητική του Galliano θα ταίριαζε με τον Margiela, τον πιο διάσημο οίκο μόδας με conceptual ιδέες. Ωστόσο, η πλούσια φαντασία του John δημιούργησε ένα εντυπωσιακό έργο, οδηγώντας σε ταχεία ανάπτυξη. Σημειώθηκε αύξηση των εσόδων του κατά 12% το 2023 σε 1,8 δισ. ευρώ, καθώς τα έσοδα του Maison Margiela αυξήθηκαν κατά 23% το 2023. Οι ετήσιες πωλήσεις του Maison Margiela πιστεύεται ότι ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από Fashion Network