fbpixel

Search icon
Search
5 λάθη που κάνουμε όταν φοράμε τακούνια το καλοκαίρι
STYLING TIPS

5 λάθη που κάνουμε όταν φοράμε τακούνια το καλοκαίρι

Προσθέτοντας extra δυσκολία στο περπάτημα


Μπορεί να σας αρέσει η εμφάνιση των high heels καθώς αναδεικνύουν τα πόδια σας αλλά και κάθε summer outfit, αλλά οι συνέπειες της χρήσης τους δεν είναι πάντα ιδανικές. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι το να φοράτε τακούνια μπορεί να προκαλέσει πολλά ποδολογικά προβλήματα, όπως μυϊκές καταπονήσεις και όχι μόνο. Αλλά οι επιπλοκές δεν σταματούν εκεί—οι γοφοί, τα γόνατα, οι αστραγάλοι και το κάτω μέρος της πλάτης σας μπορεί επίσης να υποφέρουν από τα ψηλοτάκουνα. Με τόσα πολλά μειονεκτήματα, μπορεί να αναρωτιέστε αν το αγαπημένο σας ζευγάρι αξίζει μια θέση στην καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα—εφόσον είναι η εποχή που τα πόδια σας ζεσταίνονται και πρήζονται περισσότερο. Ωστόσο, ορισμένοι ποδίατροι λένε ότι με λίγη προνοητικότητα, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ενός προβλήματος ενώ φοράτε τακούνια κατά τη διάρκεια των θερμότερους μήνες. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα λάθη που πιθανότατα κάνετε όταν φοράτε τακούνια το καλοκαίρι - και πως να τα διορθώσετε

1. Δεν επιλέγετε ζευγάρια με επαρκή στήριξη

Μόνο και μόνο επειδή επιλέξατε να φορέσετε τακούνια για ένα look, δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσετε την άνεση ή την ασφάλειά σας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας δεν γλιστρούν προς τα εμπρός όταν περπατάτε, ειδικά αν φοράτε ανοιχτές γόβες. Τα παπούτσια με καλή στήριξη της καμάρας ή μια μαλακή σόλα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. Εκτός αυτού, παίζει ρόλο και το είδος τακουνιού που θα επιλέξετε, όπως παραδείγματος χάρη ένα ζευγάρι με χοντρό τακούνι και σταθερά straps στην κορυφή. Τα low-heeled kitten heels ή mules αποτελούν σίγουρα go-tos.

shutterstock-1344612713.jpg

2. Διαλέγετε πολύ ψηλά τακούνια

Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να φορέσετε αυτές τις πολύ ψηλές γόβες για επιπλέον στιλ – αλλά τα ψηλότερα τακούνια επιβαρύνουν περισσότερο τα πόδια σας, επομένως είναι καλύτερο να επιμένετε σε στιλ με χαμηλό τακούνια όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Μερικά κοινά προβλήματα που σχετίζονται με τα εξαιρετικά ψηλά τακούνια είναι η πελματιαία απονευρωσίτιδα, η καταπόνηση της καμάρας, οι τραυματισμοί στα δάχτυλα των ποδιών και το διάστρεμμα των αστραγάλων.

3. Δεν κάνετε αρκετά διαλέιματα

Τα τακούνια δεν είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση. Όταν τα φοράτε, θα πρέπει να δίνετε στα πόδια σας ένα διάλειμμα κάθε ή δύο ώρες όποτε είναι δυνατόν, καθώς τα μεγάλα χρονικά διαστήματα φορώντας τα μπορεί να οδηγήσουν σε πρήξιμο και δυσφορία. Επιλέξτε φλατ παπούτσια όταν έχετε την ευκαιρία και σκεφτείτε να κουβαλάτε ένα ζευγάρι μαζί σας, αν γνωρίζετε από πριν ότι θα είστε έξω όλη την ημέρα. Το καλοκαίρι, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον διαλείμματα από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, καθώς τα πόδια σας είναι πιο πιθανό να ιδρώσουν όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Ο συνδυασμός υπερβολικής υγρασίας και τριβής μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνες φουσκάλες όταν περπατάτε.

shutterstock-1650836035.jpg

4. Ξεχνάτε να κάνετε stretching

Σας συστήνουμε να κάνετε stretching πριν και μετά από τη χρήση high heels. Το τέντωμα των γάμπων, των αστραγάλων και των ποδιών σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ενόχλησης από το να φοράτε τακούνια - προτού τα φορέσετε, κάντε μερικές ανυψώσεις της γάμπας ή τεντώσεις των δακτύλων για να αποφύγετε τη δυσκαμψία. Όταν βγάζετε τα παπούτσια σας στο τέλος της ημέρας, κάντε στον εαυτό σας ένα μασάζ στα πόδια για να ανακουφίσετε κάθε παρατεταμένη ένταση ή πόνο.

5. Δεν ενυδατώνεστε αρκετά 

Το καλοκαίρι, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φροντίζετε το δέρμα σας—και αυτό περιλαμβάνει τα πόδια σας. Η ζέστη και τα ανοιχτά παπούτσια μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα σας πιο γρήγορα το καλοκαίρι, οπότε φροντίστε να εφαρμόζετε μια ενυδατική για να διατηρείτε τα πόδια σας ενυδατωμένα και υγιή. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που τείνουν να παραμελούνται, όπως οι κορυφές των δακτύλων των ποδιών ή οι φτέρνες σας, όπου μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία.