fbpixel

Search icon
Search
Το Sketch γιορτάζει τα 200 χρόνια της Εθνικής Πινακοθήκης στο Λονδίνο με ένα παραμυθένιο floral takeover
DESIGN NEWS

Το Sketch γιορτάζει τα 200 χρόνια της Εθνικής Πινακοθήκης στο Λονδίνο με ένα παραμυθένιο floral takeover

To "Sketch in Bloom" concept του εστιατορίου αποδίδει φόρο τιμής στην Εθνική Πινακοθήκη για τα 200ά της γενέθλια


Το Sketch οργάνωσε το πιο εντυπωσιακό και λουλουδένιο concept, που καταλαμβάνει τον χώρο του εστιατορίου και ανανεώνει τη σκηνή του Λονδίνου, για τον εορτασμό των 200ων γενεθλίων της Εθνικής Πινακοθήκης. Με τίτλο "Sketch in Bloom" η floral αισθητική κυριαρχεί στον χώρο, κάνοντας την κάθε γωνιά του εστιατορίου να ανθίσει!

ajns5me3xjsqrafusrlmsk-768-80jpg.webp
Image source: @markcocksedge

Φέτος η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 200 χρόνια λειτουργίας της και το Sketch, ως ένα εστιατόριο που εκτιμά και επικεντρώνεται στην τέχνη μέσα από τη διακόσμησή του, άρπαξε την ευκαιρία για να διοργανώσει το ιδανικό birthday bash. Το "Sketch in Bloom" του φετινού Μαΐου αποτελεί τη δέκατη ετήσια έκδοση για το εστιατόριο, καταλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά το εμβληματικό διατηρητέο κτίριο του 18ου αιώνα. Μία σειρά από εγκαταστάσεις λουλουδιών μεταμορφώνουν τους νεοκλασικούς εσωτερικούς χώρους σε μία καθηλωτική έκθεση, που αποδίδει φόρο τιμής σε μερικούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της Εθνικής Πινακοθήκης, από τον Alfred Sisley έως τον JMW Turner.

tlcvzlq7ifyv3w7tf73ktk-768-80jpg.webp
Image source: @markcocksedge

Το "Sketch in Bloom" συμπεριλαμβάνετε στις διάσημες μετατροπές του εστιατορίου, κάτι για το οποίο άλλωστε φημίζεται το Sketch. Η εσωτερική αρχιτεκτονική του χώρου αποτελεί τον ιδανικό καμβά για καλλιτέχνες και σχεδιαστές, που κάθε χρόνο φέρνουν στη ζωή τις εντυπωσιακές ιδέες τους ανανεώνοντας τον χαρακτήρα του καταστήματος.

Αυτόν τον μήνα ωστόσο, με αφορμή τα 200 χρόνια της Εθνικής Πινακοθήκης, το Sketch αποφάσισε να αγκαλιάσει το έργο τεσσάρων καλλιτεχνών με λουλούδια, οι εγκαταστάσεις των οποίων εμφανίζονται σε όλο το χώρο.

Κατά την είσοδο στο χώρο, τους επισκέπτες υποδέχεται το έργο του ανθοκομικού διδύμου Rebel Rebel, το οποίο έχει στολίσει την τοξωτή υποδοχή με βοτανική ταπετσαρία. Δεκαπέντε εκτυπώσεις εμπνευσμένες από τα αγαπημένα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης στέκονται περήφανα. Κάθε εβδομάδα το δίδυμο θα παρουσιάζει νέα μπουκέτα, με άνθη που έχουν ως επί το πλείστον κοπεί από τον κήπο τους στο Norfolk, ως μια σύνθεση νεκρής φύσης.

pmd5myk2j99by723ybr3sk-768-80jpg.webp
Image source: @markcocksedge

Καθώς οι επισκέπτες φτάνουν στην Αίθουσα Διαλέξεων και στη Βιβλιοθήκη, αντικρίζουν μια εγκατάσταση που η Lucy Vail από την Lucy Vail Floristry δημιούργησε προς τιμήν του «ξεχασμένου ιμπρεσιονιστή» Alfred Sisley. Ο συγκεκριμένος αντλούσε την έμπνευσή του από το βρετανικό τοπίο και την αγγλική κληρονομιά. Με τίτλο "Pastoral Inspiration", το floral centrepiece του χώρου, από λεπτεπίλεπτα πρεσαρισμένα λουλούδια, είναι μια επανεκτέλεση του έργου του Sisley "The Small Meadows in Spring".

vhjykl7jz38jev7thnkmqk-768-80jpg.webp
Image source: @markcocksedge

Στην ψηλοτάβανη αίθουσα The Glade το JamJar Flowers συνδυάζει λεπτούς κόμπους και υφάσματα που κρέμονται μέσα στο χώρο. Το στούντιο σχεδιασμού που βρίσκεται στο νότιο Λονδίνο, συνεργάστηκε με την καλλιτέχνη Mia Sylvia για την εγκατάσταση των υφασμάτων, για την οποία χρησιμοποίησαν βοτανικά υλικά, όπως ίνες λιναριού και γρασίδι, για να αναπαραστήσουν το χρώμα και την κίνηση του έργου του JMW Turner "Ulysses Deriding Polyphemus".

Ακόμη ένας σπουδαίος σχεδιαστής που αναδεικνύει το floral, ο Yan Skates παρουσιάζει το Plant Beings, τη δική του εκδοχή για το έργο της Εθνικής Πινακοθήκης "A Still Life of Flowers in a Wan-Li Vase" του Ambrosius Bosschaert the Elder. Οι φυτικοί χαρακτήρες που χρησιμοποίησε ο σχεδιαστής παρουσιάζονται τόσο ρεαλιστικά, σαν να έχουν ξεπηδήσει από τον ίδιο τον πίνακα με ανθρώπινη μορφή. Είναι τοποθετημένοι σε όλη την έκταση του The East Bar and Pods με την επιμέλεια των Artistic Statements. 

6clprbtafqtqjcqnna7ps5-768-80jpg.webp
Image source: @markcocksedge

Η Εθνική Πινακοθήκη διαθέτει μία εκτεταμένη συλλογή από εμβληματικούς πίνακες, που φανερώνουν την πλούσια πολιτιστική βρετανική κληρονομιά. Η αποτύπωση αυτής μέσα από τις παιχνιδιάρικες floral ερμηνείες που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες για το "Sketch in Bloom", δίνει σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να βυθιστεί στον λουλουδένιο κόσμο που καταλαμβάνει το ιστορικό εστιατόριο.

Info: Η έκθεση "Sketch in Bloom" θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου 2024.