fbpixel

Search icon
Search
Face Yoga: Μία ρουτίνα περιποίησης προσώπου που θα τονώσει και θα σμιλεύσει το δέρμα σας
FACE & BODY

Face Yoga: Μία ρουτίνα περιποίησης προσώπου που θα τονώσει και θα σμιλεύσει το δέρμα σας

Η yoga προσώπου αποτελείται από μικρές ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες του προσώπου και διατηρούν τη νεότητα


Μία διαφορετική ρουτίνα περιποίησης για να διατηρήσουμε το πρόσωπό μας στην καλύτερη εκδοχή του, είναι η face yoga. Με αυτή την ανατρεπτική τακτική μπορούμε να «γυμνάσουμε» το δέρμα του προσώπου, προκείμενου να τονώσουμε τους μύες και να σμιλεύσουμε την όψη του. Με την ενδυνάμωση των μυών του προσώπου, μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και να αποτρέψουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στη διαδικασία.

Η εμμονή με τη γυμναστική, την κάμψη και την γενικότερη τόνωση του σώματός μας είναι μία διαδικασία που απασχολεί αρκετά τον τομέα της υγείας του οργανισμού μας. Οπότε, γιατί όχι και το πρόσωπό μας; Πολλές φορές ξεχνάμε ότι υπάρχουν μύες και στο πρόσωπο. Κάθε ένας από αυτούς τους μύες πρέπει να ενεργοποιείται και να δουλεύεται για να αποτρέπουμε τη χαλάρωση και να θρέφουμε το πρόσωπό μας.

img-5130.JPG

Οι ασκήσεις προσώπου yoga αναφέρονται στην ενδυνάμωση των μυών για τόνωση, επιβράδυνση της γήρανσης, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ενίσχυση του κολλαγόνου. Λειτουργεί σαν μια τεχνική βελονισμού για την πρόληψη των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος, απομακρύνοντας τις τοξίνες, ώστε να λάμψει το δέρμα.

Ενώ τα χέρια αναλαμβάνουν τη περισσότερη δουλειά, για μια επιτυχημένη face yoga ρουτίνα μερικά πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα λάδι προσώπου ανάλογα με τον τύπο και τις προτιμήσεις του δέρματός σας, ένα guasha κι ένας ορός για τη νύχτα. Συνιστάται επίσης ένας ορός κολλαγόνου και ένα σπρέι καθαρισμού για το guasha για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή υγιεινή.

Ας δούμε όμως, τις καλύτερες ασκήσεις face yoga που αξίζει να δοκιμάσετε!

Το πρωί

Μία mini και απλή ρουτίνα που μπορείτε να υιοθετήσετε για να βοηθήσετε το δέρμα σας να ξυπνήσει κάθε πρωί!

img-5129.JPG

Ξεκινήστε θερμαίνοντας με τα χέρια σας το λάδι προσώπου για να ενεργοποιήσετε τα συστατικά. Απλώστε το λάδι στο πρόσωπο και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ προς τα πάνω από το σαγόνι, τα μάγουλα και το μέτωπο. Τελειοποιήστε το τέντωμα του προσώπου σας ασκώντας πίεση προς τα πάνω, είτε με τα χέρια σας είτε με το guasha, από τη γραμμή του σαγονιού, τους μύες των μάγουλων και κάτω από τα μάτια. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία έως τρεις φορές. Στη συνέχεια, ακολουθήστε το ίδιο βήμα και στο μέτωπο, προς αντίθετες κατευθύνσεις με σταθερή πίεση. Προχωρήστε σε ανοδικές κινήσεις και λιγότερη πίεση, κατά μήκος στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Τέλος, δημιουργείστε με τα χέρια σας ένα C και κάντε ανοδικό μασάζ στο λαιμό σας για έξι με εφτά επαναλήψεις για λεμφική αποστράγγιση.

Μετά τη δουλειά

Για να χαλαρώσετε μετά από μια ταραχώδη εργάσιμη μέρα, δοκιμάστε να εξομαλύνετε όλες τις λεπτές γραμμές και τη θαμπάδα κάνοντας μασάζ σε όλους τους μύες του προσώπου σας.

img-5128.JPG

Για αρχή, δημιουργείστε ένα V με το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σας. Τοποθετήστε το μεσαίο δάχτυλο στο κέντρο του φρυδιού σας και το δείκτη στην εξωτερική γωνία του ματιού σας και στις δύο πλευρές. Κοιτάξτε ψηλά στο κέντρο των φρυδιών σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε τα μάτια σας. Κοιτάξτε προς τα πάνω και κρατήστε το για πέντε δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε για τρεις-πέντε φορές και έπειτα κλείστε τα μάτια σας και σφίξτε τα για 10 δευτερόλεπτα. Αυτό γίνεται για να χαλαρώσετε τα μάτια και το μέτωπο που μπορεί να είναι υπερβολικά καταπονημένα και σφιχτά μετά από μία μέρα εργασίας.

Το βράδυ

Για την απόλυτη λάμψη που φωτίζεται εκ των έσω, κάντε γυμναστική στα μάγουλά σας πριν το βραδινό ύπνο. Οι μύες που σας κάνουν να χαμογελάτε και τα ζυγωματικά είναι στην πραγματικότητα οι πιο σημαντικοί μύες του προσώπου, καθώς συγκρατούν τα πάντα στη θέση τους και ως εκ τούτου η ανύψωση και η τόνωσή τους είναι απαραίτητη.

img-5131.JPG


Κρατήστε τους μύες στα μάγουλά σας. Στη συνέχεια τσιμπήστε απαλά, στρίψτε και αφήστε το. Πραγματοποιείστε αυτή τη διαδικασία οκτώ με δέκα φορές. Ο στόχος με αυτή την άσκηση δεν είναι να τεντώσετε και να τραβήξετε το δέρμα αλλά να κρατήσετε και να ξυπνήσετε τον μυ. Αυτό θα σας χαρίσει μια ρόδινη λάμψη και θα τονώσει επίσης την κυκλοφορία του αίματος.