fbpixel

Search icon
Search
Η νέα βασιλική έκθεση στο Buckingham Palace μας παρουσιάζει ένα συγκινητικό πορτρέτο της Kate Middleton για πρώτη φορά
PEOPLE & MOMENTS

Η νέα βασιλική έκθεση στο Buckingham Palace μας παρουσιάζει ένα συγκινητικό πορτρέτο της Kate Middleton για πρώτη φορά

Η έκθεση "Royal Portraits: A Century of Photography" εγκαινιάζει την γκαλερί του Βασιλιά και παρουσιάζει πορτρέτα όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας


Το Buckingham Palace ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό και παρουσιάζει την έκθεση "Royal Portraits: A Century of Photography", μία σειρά από εμβληματικά πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας μέσα στους αιώνες. Η αίθουσα της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ Β', Queen's Gallery, μετατρέπει την ονομασία της σε King's Gallery μετά τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου και εγκαινιάζετε με την επιμελημένη αυτή συλλογή.

gettyimages-2152628176.webp

Περιλαμβάνει πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ, μεταξύ και της νέας εικόνας της πριγκίπισσας Kate Middleton, αλλά και διάσημες εικόνες που οι θαυμαστές μπορεί να ήδη γνωρίζουν. Για αιώνες όμως, η προσωπογραφία έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση της αντίληψης του κοινού για τη βασιλική οικογένεια. Αυτή η έκθεση καταγράφει την εξέλιξη της φωτογραφίας βασιλικών πορτραίτων από τη δεκαετία του 1920 έως σήμερα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150 φωτογραφικές εκτυπώσεις, αποδείξεις και έγγραφα από τη Βασιλική Συλλογή και τα Βασιλικά Αρχεία.

rs1052905-2416689-lprjpg.webp

Η βασιλική έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει τη διεξαγωγή της από τις 17 Μαΐου στο Buckingham Palace και θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινό, σε επιλεγμένες ημέρες, έως τις 6 Οκτωβρίου. Ο επιμελητής της έκθεσης Alessandro Nasini επέλεξε πορτραίτα από καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Cecil Beaton, David Bailey, Annie Leibovitz και Andy Warhol.

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα οδυνηρό και συγκινητικό πορτρέτο της Kate Middleton, το οποίο απαθανάτισε ο Paolo Roversi και μοιράστηκε αρχικά πριν από τα 40α γενέθλια της, το 2022. Η αιθέρια ασπρόμαυρη εικόνα παρουσιάζει την Kate Middleton να επιδεικνύει το προφίλ της με ένα λευκό, off-the-shoulder φόρεμα Alexander McQueen. Τα αξεσουάρ είναι ελάχιστα, σκουλαρίκια με πέρλες και το δαχτυλίδι αρραβώνων της, με μπλε ζαφείρι και διαμάντια, το οποίο ως γνωστόν ανήκε κάποτε στην πριγκίπισσα Diana. Η Kate Middleton υιοθετεί μία αγαπημένη βασιλική πόζα, παραμένοντας καθιστή και κοιτάζοντας στο βάθος.

duchess-cambridge-princess-alexandra-1-8660b2cbb1ed450d9fd0029b82aae7ea.jpg

Όταν η εικόνα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2022, μαζί με άλλα δύο πορτρέτα προς τιμήν των γενεθλίων της Middleton, συμπεριλήφθηκε σε μία συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων του Λονδίνου, η οποία βρίσκεται υπό την επιμέλεια της Kate Middleton. 

Η συγκεκριμένη αυτή εικόνα της Middleton έχει συγκριθεί με ένα πορτρέτο που είχε ζωγραφιστεί πριν από 150 χρόνια της βασίλισσας Αλεξάνδρας, τότε πριγκίπισσας της Ουαλίας. Απαθανατισμένη από τον Franz Xaver Winterhalter, ο πίνακας δείχνει την Αλεξάνδρα της Δανίας με ένα φουσκωτό λευκό φόρεμα με κρυστάλλινα μπλε στολίδια. Φορώντας ένα floral κάλυμμα στο κεφάλι, η βασίλισσα στέκεται όρθια, αλλά γυρισμένη στο πλάι ελαφρώς.

telemmglpict000377425513-17157747927190-trans-nvbqzqnjv4bqwa8dm-s-kdfldyjypbtl0t-na9dkg1schsx3rwo0hog.webp

Η έκθεση καταφτάνει σε μία περίοδο όπου η Kate Middleton συνεχίζει να απέχει από τα δημόσια καθήκοντα, μετά τη διάγνωσή της. Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε στις 22 Μαρτίου, η μητέρα της επόμενης γενιάς της βασιλικής οικογένειας, αποκάλυψε ότι ξεκίνησε μια σειρά «προληπτικών χημειοθεραπειών», αφού διαγνώστηκε με έναν αδιευκρίνιστο τύπο καρκίνου μετά από μια προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά τον Ιανουάριο. Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου βασιλικού αρραβώνα, ο πρίγκιπας William δήλωσε ότι η σύζυγός του «είναι καλά», όταν ρωτήθηκε από ένα ανήσυχο μέλος του κοινού.

rs1111897-2315322-lprjpg.webp

Όσον αφορά τη βασιλική έκθεση, περιλαμβάνει πολλές ακόμη αξιοσημείωτες εικόνες. Συγκεκριμένα ξεχωρίζει ένα ζωντανό και λεπτομερές πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' από τον Warhol. Υπάρχει επίσης μια εντυπωσιακή φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου Γ', τότε πρίγκιπα της Ουαλίας, που τραβήχτηκε στο Birkhall, την ιδιωτική του κατοικία στη Σκωτία. Η εικόνα τραβήχτηκε από τον Nadav Kander και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013.