fbpixel

Search icon
Search
Οι καλύτερες παραστάσεις τώρα στη Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να χάσετε
CITY VIBES

Οι καλύτερες παραστάσεις τώρα στη Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να χάσετε

Τα έργα που θα λατρέψουν οι λάτρεις του είδους


Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα αυτήν τη στιγμή στις θεατρικές σκηνές της πόλης. Μεγάλες παραγωγές κάνουν απόβαση στη συμπρωτεύουσα αυτές τις ημέρες, με σημαντικό καστ ηθοποιών και συναρπαστικές ιστορίες, που προβλέπεται να μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε όλες τις top θεατρικές παραστάσεις που αξίζουν την προσοχή τώρα!

''The Doctor'' του Robert Icke στο Βασιλικό Θέατρο

the-doctor-pinelopi-gerasimou-rIuLt.webp

Το αριστούργημα του Robert Icke που ύμνησαν οι Times, ο Guardian, ο Telegraph και οι Financial Times και έσπασε τα ταμεία στο West End του Λονδίνου, αποτελεί ένα πανέξυπνο, σύγχρονο θεατρικό θρίλερ το οποίο εστιάζει στον διάλογο επάνω σε κρίσιμα θέματα της σύγχρονης εποχής, με τρόπο που προκαλεί τα όρια της αντίληψης ακόμη και των ίδιων των θεατών: την ηθική της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας, των κοινωνικών προνομίων, της θρησκείας, της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητας. Το έργο αποτελεί ένα παγκόσμιο θεατρικό φαινόμενο, αφού μετά από το Λονδίνο (θέατρο Almeida και West End), ανέβηκε μέσα σε τρία χρόνια στα σημαντικότερα θεατρικά κέντρα του κόσμου, από την Νέα Υόρκη και το Armory έως το ιστορικό Burgtheater της Βιέννης και από το Adelaide Festival στην Αυστραλία έως το International Theater Amsterdam (ITA). Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν: Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Χατζόπουλος, Αμαλία Νίνου κ.ά.

Info: Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου), έως τις 26 Μαΐου, Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη - Σάββατο στις 21:15.


«Εικοστή Ογδόη» στο Θέατρο Αμαλία

eikosti-ogdoi-2.jpg

28 Φεβρουαρίου 2023. Μια μετωπική σύγκρουση που στέρησε την ζωή 57 ανθρώπων και τραυμάτισε σωματικά και ψυχικά δεκάδες ακόμα. Ένα γεγονός ΣΤΑΘΜΟΣ στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Για πολλούς ο χρόνος σταμάτησε στις 23:21 εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Γι' άλλους συνεχίζει με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης. Στο θέατρο Ντοκουμέντο της Γενοβέφας Κτενίδου αποκαλύπτονται καταθέσεις ψυχής από επιζώντες και συγγενείς θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών. Η συνειδητοποίηση έρχεται συχνά μέσα από την βαθιά γνώση και την ενσυναίσθηση. Μαρτυρίες συνανθρώπων μας παρουσιάζονται στην σκηνή, ανοίγοντας διάλογο με τον θεατή για την ατομική ευθύνη. Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γενοβέφα Κτενίδου. Ερμηνεύουν: Ελβίρα Καλίνη, Σμαράγδα Καρασαββίδου, Νίκος Κορεξιανός κ.ά.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), έως τις 30 Μαΐου, Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.


«Υπνοβάτες» από την ομάδα Εν Δυνάμει στη Μονή Λαζαριστών

870517.jpg

Η ομάδα Εν Δυνάμει, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας πάνω στη δημιουργία παραστάσεων που έχουν τη δύναμη να μετατρέπουν το προσωπικό σε συλλογικό, επιλέγει για ακόμη μία φορά να θέσει ερωτήματα που συνήθως αποφεύγουμε. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο της ακραίας εξατομίκευσης, που η ζωή παίρνει συνεχώς παράταση, που συντελούνται ριζικές αλλαγές στην ιδέα του θανάτου που επηρεάζουν ακόμα και την ίδια τη δομή της κοινωνίας, σκύβουμε επάνω από το τρίπτυχο θάνατος-ύπνος-όνειρα, όχι για να βρούμε σωστές απαντήσεις, αλλά για να αφεθούμε στο άγνωστο και στον συνειρμό, να απενοχοποιήσουμε τον φόβο και ενώνοντας τον με τα όνειρα και τις μύχιες σκέψεις μας να επιστρέψουμε τον θάνατο στην αναγκαία θέση του: μέσα στη ζωή. Ιδέα – Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου. Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου. Παίζουν: Μύριαμ Σοφία Αρτζανίδου, Χριστίνα Ασλανίδου, Γιάννος Γαβαλάς κ.ά.

Info: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη), έως τις 19 Μαΐου, Τετάρτη - Κυριακή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00.


''Lemon'' του Alessandro Baricco στο Θέατρο Αυλαία

lemon-5-1-3er5c.jpg

Το Lemon, το side-adaptive έργο που βασίζεται στο 1900 του Alessandro Baricco και παίζεται ανάμεσα σε στεριές και θάλασσες, συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση και το γιορτάζει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου στο Θέατρο Αυλαία. Το Lemon είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή η οποία έχει αποσπάσει το χειροκρότημα θεατών και κριτικών, με απανωτά sold out σε όλη την Ελλάδα και περισσότερους από 16.500 θεατές. Το Lemon είναι ένα διαρκές «πείραμα» πάνω σε διαφορετικούς τρόπους θέασης και αφήγησης, ένας εν εξελίξει ζωντανός οργανισμός, μια πρόταση πολιτιστικής αποκέντρωσης. Από το χωριό των 25 κατοίκων, σε ένα καράβι εν πλω, σε σκηνές, σε ένα κτήμα λεμονιών, σε απομακρυσμένους τόπους, το Lemon ταξιδεύει και χαρτογραφεί κάθε γωνιά της Ελλάδας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Γιατί θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές. Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας.

Info: Θέατρο Αυλαία (Τσιμισκή 136), 18 και 19 Μαΐου στις 21:00.


«Μικρά Αγγλία» στο Θέατρο Αμαλία

mikra-agglia-theatro.jpg

Το τμήμα υποκριτικής των εργαστηρίων μουσικού θεάτρου Στεφάνου παρουσιάζουν τη «Μικρά Αγγλία». Μια θεατρική διασκευή της ομώνυμης ταινίας. Το ομότιτλο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη μετέφερε στον κινηματογράφο ο Παντελής Βούλγαρης και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2013. Η υπόθεση ακολουθεί την Όρσα και τη Μόσχα, δύο αδερφές που ζουν στην Άνδρο και την πορεία που ακολουθούν, όταν η μητέρα τους αποφασίζει για τις ζωές τους και τους άντρες που θα παντρευτούν. Σκηνοθεσία: Κώστας Μελίδης. Συμμετέχουν οι μαθητές: Ιωάννα Καζακίδου, Πέλια Κουκούλη, Γιώργος Μενεξόπουλος κ.ά. Τραγουδούν: Έλενα Τιτίρλα, Κώστας Μελίδης.

Info: Θέατρο Αμαλία (Αμαλίας 71), 18 και 19 Μαΐου στις 21:00.