fbpixel

Search icon
Search
Η Bottega Veneta μόλις κυκλοφόρησε τη νέα πρωτοποριακή συλλογή της με αρωματικά κεριά
DESIGN NEWS

Η Bottega Veneta μόλις κυκλοφόρησε τη νέα πρωτοποριακή συλλογή της με αρωματικά κεριά

Σε κεραμικά δοχεία με γάνωμα ηφαιστείου


Η Bottega Veneta μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας σειράς αρωματικών κεριών. Αποτίνοντας φόρο τιμής στις σχεδιαστικές αρχές του οίκου, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες στη χειροποίητη τέχνη, τα κεριά είναι τοποθετημένα σε μοναδικά στο είδος τους πήλινα δοχεία με μια πολύ ιδιαίτερο ηφαιστειακό γάνωμα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στο χέρι στην Ιταλία.

Το είδος του γανώματος παραπέμπει στις βενετσιάνικες καταβολές της Bottega Veneta (η μάρκα ιδρύθηκε στη Βενετία το 1966 από τους Michele Taddei και Renzo Zengiaro) μέσω ενός νεύματος στη μαρμάρινη αρχιτεκτονική της πόλης και στα δίκτυα νερού. Φαίνεται επίσης σαν το φινίρισμα του γάνωμα να βρίσκεται σε κίνηση στην επιφάνεια κάθε δοχείου, μιμούμενο την περίπλοκη και κινητική δερματοποιία του δημιουργικού διευθυντή Matthieu Blazy.

uek6ay7hqezvxckmz3ivg-768-80jpg.webp

Βottega Veneta Lantern scented candle

Δημιουργημένα σε τρία ξεχωριστά αρώματα, που προέρχονται από αιθέρια έλαια, τα κεριά μπορούν να ανάψουν ξεχωριστά ή μαζί για να δημιουργήσουν ένα οσφρητικό τρίπτυχο. Κάθε πήλινο βάζο είναι χρωματικά κωδικοποιημένο για να υποδεικνύει τις νότες τους. Το πράσινο κερί Raintree συνδυάζει απαλό σύκο, αρωματικό θυμάρι και απόλυτη λεβάντα, τα οποία, σύμφωνα με την Bottega Veneta, δημιουργούν «ένα απαλό, καταπράσινο άρωμα που ξεχειλίζει από καλοκαιρινή υπόσχεση και μεσογειακή ζεστασιά».

o7jw2vnznryvlsaen7kwuo-768-80jpg.webp


Στη συνέχεια, το κερί Lantern (σε κίτρινο δοχείο) συνδυάζει λιβάνι, σουέτ τριαντάφυλλο και vetiver για μια πικάντικη, σουέτ ατμόσφαιρα. Το κόκκινο δοχείο, περιέχει το αρωματικό κερί Redstone και συνδυάζει νέκταρ δαμάσκηνου, καπνό και κέδρο σε ένα πλούσιο, δερματώδες άρωμα, με γλυκές νότες κεχριμπαριού. Μόλις το ορυκτό κερί καεί, τα κεραμικά δοχεία μπορούν στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιηθούν στο σπίτι, ως διακοσμητικό και λειτουργικό αντικείμενο.

fhgwcok8ugwpxhp7yan2rn-768-80jpg.webp

Bottega Veneta Raintree scented candle

Ακολουθούν δύο χρηστικά tips για να διατηρήσετε περισσότερο τα κεριά σας:

1. Ανάψτε τα κεριά σας για 1-2 ώρες την πρώτη φορά.

Κάθε φορά που ανάβετε ένα καινούριο κερί, καλό είναι να το καίτε από μία έως δύο ώρες και όχι λιγότερο ή περισσότερο. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το κερί σας -ανάλογα φυσικά και με το μέγεθός του- θα πάρει υγρή μορφή, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στο φιτίλι να ενοποιηθεί με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σύσταση του κεριού. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα το ανάβετε, θα λιώνει ολοένα και πιο αργά, εφόσον η πρώτη του καύση πραγματοποιήθηκε σωστά από τη δική σας πλευρά και αυτό θα το καταλάβετε στην πορεία.

2. Αποφύγετε τα πολύ ζεστά περιβάλλοντα

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος ή θερμοκρασία για να κάψετε ένα κερί. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα δωμάτια του σπιτιού σας όπου ο ήλιος εισέρχεται περισσότερο ή υπάρχει πολλή ζέστη εξαιτίας της θέρμανσης. Είναι λογικό τα κεριά σας να λιώνουν πιο εύκολα, οπότε θα χρειαστεί να το λάβετε υπόψη σας. Επίσης, θα σας προτείναμε να μην τοποθετείτε τα κεριά πολύ κοντά μεταξύ τους κατά την καύση, διότι προκαλείται υψηλή θερμότητα, άρα λιώνουν γρηγορότερα.

Με πληροφορίες από Wallpaper