fbpixel

Search icon
Search
Bloating: Ποιες είναι οι τροφές που αντιμετωπίζουν το φούσκωμα κι ενισχύουν τον μεταβολισμό;
HEALTH

Bloating: Ποιες είναι οι τροφές που αντιμετωπίζουν το φούσκωμα κι ενισχύουν τον μεταβολισμό;

Τα τρόφιμα που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας για να εξαφανίσετε το bloating


Με νούμερο ένα στόχο τη συνολική βελτίωση του οργανισμού και την υγεία του σώματός μας, ήρθε η ώρα να στραφούμε και πάλι στην ισορροπημένη διατροφή. Πέρα από την αυξημένη ενέργεια που μας προσδίδει μία καλή διατροφή, έχουμε να κερδίσουμε πάρα πολλά σημαντικά οφέλη. Ένα από αυτά είναι η καταπολέμηση του bloating αλλά και η ενίσχυση του μεταβολισμού μας.

Έχουμε καταλήξει σε ορισμένες προτάσεις που επικεντρώνονται σε αυτούς τους τομείς και υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα αν δοκιμάσετε να εντάξετε στη διατροφή σας φρέσκα λαχανικά και κάποια ακόμη θαυματουργά τρόφιμα. Βέβαια, ας μη ξεχνάμε πως η γυμναστική, η αποφυγή των ανθυγιεινών συνηθειών και η αρκετή κατανάλωση νερού διαδραματίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, αν θέλουμε να δούμε δραστικές αλλαγές στον οργανισμό μας. 

img-5116.JPG

Ποιες είναι όμως οι μαγικές αυτές τροφές που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του bloating και ταυτόχρονα στην ενίσχυση του μεταβολισμού μας;

1. Φακές

Οι φακές, όπως και τα υπόλοιπα όσπρια, παρέχουν φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, που αυξάνουν τον αίσθημα του κορεσμού. Ακόμη, είναι γνωστές για τα υψηλά ποσοστά σιδήρου που διαθέτουν, κάτι που απαιτείται για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού, αφού η έλλειψή του έχει αποδειχθεί πως επιβραδύνει τις διαδικασίες. Αν τις προσθέσουμε λοιπόν στη καθημερινή μας διατροφή μπορούμε να δώσουμε αρκετή ώθηση στο μεταβολισμό μας. 

2. Αγγούρι

img-5119.JPG
Το αγγούρι αποτελεί μία από τις τροφές με σχεδόν μηδενικές θερμίδες, που μπορεί να καταναλωθεί μαζί με κάθε φαγητό και όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι αντιοξειδωτικό, συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και έχει τρομερά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, σχεδόν 96%. Ο συνδυασμός όλων αυτών λειτουργεί ιδανικά για την πρόληψη του φουσκώματος.

3. Μπανάνες

Το κάλιο και το ανθεκτικό άμυλο που περιέχουν οι μπανάνες έχουν ως αποτέλεσμα να μας κρατάνε χορτάτους για αρκετές ώρες . Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην πρόσληψη της κατακράτησης νερού στο σώμα μας, ρυθμίζοντας τα επίπεδα νατρίου και μειώνοντας τον κίνδυνο για φούσκωμα.

img-5117.JPG


4. Γιαούρτι

Τα προβιοτικά που περιέχει το γιαούρτι εξισορροπούν τα υπόλοιπα στοιχεία του οργανισμού και αποτρέπουν το φούσκωμα. Ταυτόχρονα, η υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης σε κάθε μερίδα καθιστά πιο έντονο το αίσθημα του κορεσμού και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. 

5. Μαύρη Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία επιταχύνουν τον μεταβολισμό μας. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 30 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας καθημερινά, μεταξύ τεσσάρων έως οκτώ εβδομάδων, συσχετίζεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος!

6. Αβοκάντο

img-5113.JPG

Το αβοκάντο αποτελεί ένα super food και περιλαμβάνει φυτικές ίνες και λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην γενικότερη υγεία του σώματός μας. Το συγκεκριμένο τρόφιμο όμως ωφελεί σε μεγάλο βαθμό και τη λειτουργία του εντέρου με αποτέλεσμα να διευκολύνει την πέψη.

7. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα έχει αποδειχθεί πως μπορούν να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε την όρεξή μας. Συγκεκριμένα, αποτελούν το ιδανικό snack για όταν θέλουμε να μειώσουμε το αίσθημα της πείνας, χωρίς να εμποδίσουμε τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού μας με πιο βαριά και λιπαρά snack.

8. Τζίντζερ

img-5114-1.JPG

Το τζίντζερ έχει θαυματουργά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Είτε πρόκειται για την επιδερμίδα, είτε για το σώμα, η συμπερίληψή του στη διατροφή μας είναι απαραίτητη. Μέσα στα ποικίλα θετικά οφέλη που διαθέτει είναι η ικανότητά του να μειώνει τα συμπτώματα φουσκώματος αλλά και τις κράμπες στην κοιλιά.  

9. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι full σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση του μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος μεταξύ των γευμάτων. Ακόμη έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν την κατακράτηση νερού, μειώνοντας ταυτόχρονα και την αίσθηση του bloating.

img-5115.JPG

10. Τρόφιμα Ολικής Άλεσης

Τροφές όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης αποτελούν μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, με τις οποίες επιτυγχάνεται η πέψη και αυξάνεται ο κορεσμός. Ειδικά σε σύγκριση με επεξεργασμένα δημητριακά έχουν πολύ πιο άμεσα αποτελέσματα, αφού μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα.