fbpixel

Search icon
Search
Αγίου Πνεύματος: 5 κοντινοί προορισμοί για ένα super αναζωογονητικό τριήμερο
TRAVEL

Αγίου Πνεύματος: 5 κοντινοί προορισμοί για ένα super αναζωογονητικό τριήμερο

Πλησιάζει όλο και πιο κοντά και ήρθε η στιγμή να προετοιμαστείτε κατάλληλα


Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσουμε, να περάσουμε υπέροχες στιγμές με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας ανθρώπους και φυσικά, να ταξιδέψουμε, ανακαλύπτοντας μερικά από τα πιο μαγικά μέρη της Ελλάδας, που βρίσκονται είτε κοντά, είτε μακριά μας. 

Οι σύντομες αποδράσεις λειτουργούν -αποδεδειγμένα- ευεργετικά για την ψυχολογία μας και γι' αυτό, είναι σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε αυτές τις μικρές ευκαιρίες, προκειμένου να κάνουμε ένα μικρό break από τους άκρως απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Το make the long story short, δεν είναι απαραίτητο να επισκεφθεί κανείς έναν μακρινό προορισμό, για να αισθανθεί όμορφα και να πάρει μία μεγάλη ανάσα. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τους top κοντινούς προορισμούς που μοιάζουν ιδανικοί για ένα μικρό getaway, που θα σας μείνει αξέχαστο κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλά να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει.

Απολαύστε ένα σύντομο ταξίδι!

Χαλκιδική 

shutterstock-2184292675.jpg

Με έναν δικό της, μαγικό τρόπο, συνδυάζει την κοσμοπολίτικη ζωή, με την ηρεμία, το απέραντο μπλε, με τα καταπράσινα τοπία και τη θάλασσα με το βουνό, γι' αυτό κι αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε εποχή, για όσους θέλουν να κάνουν ένα short-trip και να απολαύσουν τη μεθυστική ομορφιά της από κοντά. Η Χαλκιδική δε θα μπορούσε να μην έχει μία θέση στις προτάσεις μας, καθώς είναι το αγαπημένο spot για όλους σχεδόν τους Θεσσαλονικείς, απέχοντας μόλις μερικά λεπτά από το κέντρο της πόλης. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε τρία «πόδια», την Κασσάνδρα που είναι η πιο κοσμοπολίτικη, τη Σιθωνία που είναι ένας τόπος με παραδεισένιες παραλίες και τη χερσόνησο του Άθω, όπου θα βιώσετε την απόλυτη γαλήνη κι ό,τι κι αν είναι αυτό που σας ταιριάζει, είναι σίγουρο πως το βρείτε σε αυτήν, απολαμβάνοντας μία σύντομη απόδραση κι ένα αναζωογονητικό τριήμερο getaway μακριά από όλους κι από όλα.

Σκόπελος

shutterstock-2216168061.jpg

Η Σκόπελος, είναι ένας καταπράσινος παράδεισος με μαγευτικά τοπία κι εντυπωσιακές παραλίες και δε θεωρείται τυχαία ο πιο κατάλληλος προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, να αποφορτιστούν και να ξεκουραστούν, μακριά από τον πολύ κόσμο και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Το νησί, αυτό, φημίζεται για το ρομαντικό χαρακτήρα και τα γραφικά χωριά του και προσφέρεται για δραστηριότητες στη φύση, γεγονός που το τοποθετεί πολύ ψηλά στην buckel-list όσων προτιμούν τα κοντινά νησιά για τις σύντομες αποδράσεις τους. Αν αυτό που αποζητάτε με φόντο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είναι ένα mini-break σε ένα μαγευτικό μέρος που τα συνδυάζει όλα, τότε η Σκόπελος θα σας προσφέρει αυτό ακριβώς που ψάχνετε, με τις εντυπωσιακές παραλίες και τα τοπία της να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς. Έχει καταφέρει με τον δικό της τρόπο να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα και το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, έρχεται να λειτουργήσει σαν ένα extra bonus.

Σαμοθράκη

shutterstock-310344173.jpg

Ένα νησί με άγρια φυσική ομορφιά, με παραδεισένια τοπία, με εντυπωσιακές βάθρες και μία μυστηριακή ατμόσφαιρα, που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Η Σαμοθράκη διαφέρει σημαντικά από -σχεδόν- όλα τα άλλα ελληνικά νησιά κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η πυκνή βλάστηση, σε συνδυασμό με τα μαγευτικά τοπία της συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, σπάνιας ομορφιάς κι όσοι καταφθάνουν σε αυτήν, έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα μικρό break από τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να ακολουθήσουν έναν πιο απλό τρόπο ζωής. Ο καταπράσινος, αυτός, παράδεισος που βρίσκεται στην «καρδιά» του Βορείου Αιγαίου, συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το βουνό και τη θάλασσα, με τις χρυσαφένιες παραλίες του και το όρος Σάος που δεσπόζει στο κέντρο του, ενώ αποτελεί σταθερά αγαπημένη επιλογή για τους nature-lovers. Η Σαμοθράκη προσφέρεται για πεζοπορία κι ορειβασία, ενώ η Χώρα της είναι χτισμένη αμφιθεατρικά μέσα στα δέντρα. Στην bucket-list των visitors πρέπει να βρίσκεται σίγουρα μία βόλτα στα γραφικά σοκάκια της, αλλά και μία επίσκεψη στα Θερμά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί για να κάνουν ιαματικά λουτρά και βουτιές στη διάσημη Γριά Βάθρα.

Βόλος

shutterstock-134948519.jpg

Είναι ο απόλυτος προορισμός για όλες τις εποχές και είτε ανήκετε στους λάτρεις της θάλασσας, είτε προτιμάτε τις βόλτες στη φύση και το βουνό, μοιάζει σίγουρο πως θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας. Ο Βόλος τα συνδυάζει όλα και προσφέρεται για ένα αναζωογονητικό short-trip, ενώ όσοι είχαν ήδη την ευκαιρία να τον επισκεφθούν, παραδέχονται πως πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες πόλεις της Ελλάδας, που απλώνεται στα πόδια του Πηλίου, αγκαλιάζοντας τον Παγασητικό κόλπο. Στην πόλη, αυτή, μία ιδανική μέρα μπορεί να ξεκινήσει με ένα brunch στο λιμάνι με θέα το απέραντο μπλε της θάλασσας κι αφού ακολουθήσει μία σύντομη βόλτα εκεί, πρέπει να ακολουθήσει μία εξόρμηση προς το Πήλιο. Εκεί το σκηνικό αλλάζει, με το απέραντο πράσινο και το δροσερό αεράκι να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει με τον πιο ιδανικό τρόπο η μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στους ντόπιους μεζέδες κι απολαύστε ένα mini-break διαφορετικό από τα άλλα, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον που θα σας γεμίσει με συναισθήματα και εικόνες.

Λίμνη Κερκίνη

shutterstock-2196169743.jpg

Last but not least, υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν να μένουν μακριά από τους πιο basic προορισμούς και προτιμούν να γίνονται ένα με τη φύση, καθαρίζοντας το μυαλό τους από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Η λίμνη Κερκίνη, είναι το ιδανικό spot για όλους αυτούς και ο προορισμός που πρέπει να επιλέξουν, αν θέλουν να περάσουν ένα αξέχαστο τριήμερο, γεμίζοντας μπαταρίες. Προσφέρεται για εξερεύνηση και πλήρη αποφόρτιση και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών, μόλις 40 χλμ. από την πόλη και περίπου 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτό που λίγοι γνωρίζουν, είναι πως δημιουργήθηκε με ανθρώπινη παρέμβαση, όταν το 1932 κατασκευάστηκε το πρώτο φράγμα στα νερά του ποταμού Στρυμόνα. Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό κυρίως από το Στρυμόνα και λιγότερο από τους Κερκινίτη και Κρούσια και η πλούσια βλάστηση γύρω της συνθέτει ένα πανέμορφο σκηνικό, που σαγηνεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς visitors, με το πανέμορφο αυτό μέρος να φαντάζει ιδανικό για τους nature-lovers που δεν αγαπούν τις κοσμοπολίτικες πόλεις και τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, αλλά αποζητούν την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση, σε τοπία που ταξιδεύουν το μυαλό και το καθαρίζουν από οποιαδήποτε αρνητική σκέψη.