fbpixel

Search icon
Search
Τα 3 tips που χρειάζεστε για να κάψετε το λίπος στα πιο δύσκολα σημεία
WELLNESS

Τα 3 tips που χρειάζεστε για να κάψετε το λίπος στα πιο δύσκολα σημεία

Πετύχετε τον στόχο σας και αισθανθείτε ελαφρύτερη


H αλήθεια είναι ότι για να απομακρύνετε το επίμονο λίπος από τα πιο δύσκολα μέρη του σώματός σας χρειάζεται επίμονη προσπάθεια και συνέπεια, τόσο στη διατροφή όσο και την άσκηση. Θα πρέπει να επενδύσετε σε επιτυχημένους διατροφικούς συνδυασμούς αλλά και να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα που θα ευνοήσει την καύση και θα προάγει τη συνολική απώλεια λίπους.

Παρακάτω παρουσιάζουμε 3 tips που πρέπει να γνωρίζετε!

1// Προσέξτε τι πίνετε 

shutterstock-2271138731-yBDGb.jpg

Τα αναψυκτικά με πολλές θερμίδες, το αλκοόλ και άλλα ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκαντικά μπορούν να αντιπροσωπεύουν έως και το 30% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης ενός ατόμου και συχνά περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, το οποίο έχει συνδεθεί με λιπώδη νόσο του ήπατος και άλλες ασθένειες. Καλό θα ήταν να τα αποφύγετε και αντ' αυτού, να πίνετε περισσότερο νερό. Πόσο χρειάζεστε; Ο γενικός κανόνας είναι να πίνετε το μισό βάρος του σώματός σας την ημέρα.

2// Κοιμηθείτε περισσότερο

shutterstock-708734755.jpg

Έρευνες δείχνουν ότι οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες ανά 24ωρο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται τακτικά τουλάχιστον επτά ώρες. Να θυμάστε ότι ο ύπνος είναι βασικό συστατικό της απώλειας βάρους και της τόνωσης των μυών. Η στέρησή του παρεμβαίνει στη λεπτίνη και την γκρελίνη, τις δύο ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, γεγονός που σας κάνει πιο πιθανό να υποκύψετε σε κακές διατροφικές συνήθειες. Η κορτιζόλη είναι μια άλλη ορμόνη που αυξάνεται όταν στερείστε τον ύπνο. Το σώμα την απελευθερώνει ως απάντηση στο στρες, επίσης, και είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

3// Επιλέξτε Cardio

shutterstock-2187804365.jpg

Οι προπονήσεις cardio -που περιλαμβάνουν συνεχείς ασκήσεις όπως το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία- είναι επίσης σημαντικές για την απώλεια λίπους. Σας βοηθούν τόσο να καίτε θερμίδες αποτελεσματικά όσο και να ενισχύετε το μεταβολισμό. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καρδιοπροπονήσεις καύσης λίπους, προσδιορίστε τον μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό αφαιρώντας την ηλικία σας από το 220. Το πιο αποτελεσματικό εύρος καρδιακών παλμών για την καύση λίπους φαίνεται να είναι περίπου το 70% έως 80% αυτού του αριθμού. Και όπως και πολλές από τις άλλες μεταβλητές που παρουσιάζονται εδώ, η σωστή ποσότητα καρδιοαναπνευστικής δραστηριότητας για την απώλεια λίπους θα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ωστόσο, οι γενικές οδηγίες του CDC προτείνουν τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας μέτριας έντασης την εβδομάδα.

Extra tip: Αν θέλετε να δώσετε ώθηση στην απώλεια λίπους, σκεφτείτε να προσθέσετε και λίγη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) στο καρδιολογικό σας μείγμα. Το HIIT περιλαμβάνει την εναλλαγή σύντομων ασκήσεων υψηλής έντασης με σύντομα διαλείμματα ή περιόδους άσκησης χαμηλότερης έντασης. Μελέτες δείχνουν ότι αυτή η μέθοδος άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε 28,5% μεγαλύτερη συνολική απώλεια λίπους από ό,τι οι αερόβιες προπονήσεις.