fbpixel

Search icon
Search
4+1 retreats στα ελληνικά νησιά που ανεβάζουν το level στον χώρο της ευεξίας
TRAVEL

4+1 retreats στα ελληνικά νησιά που ανεβάζουν το level στον χώρο της ευεξίας

Εντάξτε τα στην travel list σας εάν ανήκετε στους wellness lovers


Ένας ονειρεμένος προορισμός όπως η Ελλάδα δεν γίνεται παρά να μην σου δίνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής. Η χώρα μας - ιδιαίτερα τα νησιά της - φημίζονται για τη γαλήνια ατμόσφαιρά τους και φυσικά για τα εντυπωσιακά resorts τους. Αυτά καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών σε ό,τι αφορά τον χώρο της ευεξίας, ενώ κάθε χρονιά εξελίσσονται. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα 5 καλύτερα retreats στα ελληνικά νησιά! 

Ανακαλύψτε τα!

One&Only Kéa Island

Κομψές, ευρύχωρες βίλες χτισμένες στους βράχους πάνω από έναν προστατευμένο όρμο αποτελούν τη βάση του νέου ξενοδοχείου της One&Only στην Κέα. Αυτό το γοητευτικό, -χαμηλών τόνων- νησί των Κυκλάδων απέχει μόλις 30΄ από την Αθήνα. Με απαράμιλλη θέα στο Αιγαίο, οι εσωτερικοί χώροι από λευκό μάρμαρο διαθέτουν μεγάλα ανοικτά παράθυρα, από τα οποία βγαίνει κανείς σε πανέμορφες ιδιωτικές βεράντες, με infinity pool και υπαίθριες τραπεζαρίες. Για τους επισκέπτες που αποτελούν λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχει πληθώρα τρόπων για να γνωρίσουν τη μαγεία του νησιού, καθώς και εποχιακή μεσογειακή κουζίνα που σερβίρεται στα εστιατόρια. Φυσικά, οι αναζωογονητικές ευκαιρίες ευεξίας στο One&Only Spa είναι αμέτρητες. Με τρεις ορόφους μπροστά στη θάλασσα, το spa στηρίζει τις αξίες της «σωφροσύνης» - ενός αρχαίου ελληνικού όρου για την ισορροπία του νου και του σώματος - η οποία δεν είναι δύσκολο να βρεθεί σε αυτή την απομονωμένη όαση.

oneandonlyresorts.com


The Rooster, Antiparos

Το νησί της Αντιπάρου, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο, είναι ο απόλυτος «θησαυρός» που δεν έχει γίνει γνωστός τόσο τουριστικά, όπου οι παραλίες είναι εκπληκτικά κρυστάλλινες - και οι πιο απομακρυσμένες απίστευτα ήσυχες. Μέσα σε ένα άγριο τοπίο με λόφους, βράχια και αμμόλοφους, το The Rooster είναι ένα κρυμμένο στολίδι στον παράδεισο. Μια αβίαστα γαλήνια όαση διαφυγής, όπου η ευεξία και η σύνδεση με τη φύση είναι πρωταρχικής σημασίας, βρίσκεται πάνω από την παρθένα παραλία Λιβάδια. Εδώ, 16 ιδιωτικές κατοικίες με χαμηλή κλίση έχουν χτιστεί για να ενσωματωθούν στο γύρω περιβάλλον, με μινιμαλιστικούς αλλά high design εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και ιδιωτικές πισίνες! 

theroosterantiparos.com


Parilio, Paros

Ένα από τα κοντινότερα νησιά στη Μύκονο, η Πάρος είναι ένα όμορφο, slow-living μέλος των Κυκλάδων με γοητευτικούς όρμους και ψαροχώρια στολισμένα με βουκαμβίλιες. Το Parilio, που ξεπροβάλλει μέσα από το βραχώδες και άγριο τοπίο, είναι ένα όνειρο αρχιτεκτονικής, μπροστά από μια αριστουργηματική πισίνα σε σχήμα σταυρού, στρωμένη με κρεμ ομπρέλες και απαλές γκρι σεζλόνγκ. Ο αέρινος, πανέμορφος σχεδιασμός επεκτείνεται και στο εσωτερικό, στο γεμάτο φως εστιατόριο και στις 33 σουίτες, που είναι διακοσμημένες σε ήρεμους και φυσικούς τόνους καθώς και στο spa που προσφέρει μια εκσυγχρονισμένη ολιστική προσέγγιση της ευεξίας και της ομορφιάς. 

pariliohotelparos.com


The Aristide, Syros

Ένα εξαιρετικά, εκλεκτικά ανακαινισμένο αρχοντικό στην Ερμούπολη, στο νησί της Σύρου, το Aristide παρουσιάζει μια χαρούμενη αρμονία του παλιού και του νέου. Η αρχιτεκτονική του συνδυάζει το ελληνικό νεοκλασικό και το art deco στιλ με το πολύχρωμο σύγχρονο design, το οποίο διαχέεται σε όλες τις εννέα σουίτες. Κάθε γωνιά της πολυτελούς κατοικίας έχει χαρακτήρα, που εκτείνεται μέχρι το σκιερό μπαρ στον κήπο και το εστιατόριο στον τελευταίο όροφο με την απέραντη θέα στη θάλασσα και τα γειτονικά νησιά. Η τέχνη βρίσκεται στο επίκεντρο του ξενοδοχείου: μια μόνιμη συλλογή εκτίθεται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ η ειδική γκαλερί φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις. Μέσα σε ένα ήρεμο και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο περιβάλλον έχετε τη δυνατότητα να ξαναβρείτε τον χαμένο "me time"!

www.hotelaristide.com


The Peligoni Club, Zakynthos

Τα οικογενειακά «καταφύγια» δεν φημίζονται συνήθως για την εκλεπτυσμένη και χαλαρή πολυτέλεια, αλλά το Peligoni Club αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Το members-only beach club βρίσκεται στην πιο απομονωμένη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου και έχει ένα τέλειο σημείο στο Ιόνιο Πέλαγος. Διαθέτει μια πληθώρα χώρων, στους οποίους μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε από εντυπωσιακά dinner μέχρι ηλιοθεραπεία σε αναπαυτικές ξαπλώστρες και στιγμές ευεξίας σ' ένα κρυμμένο spa. Επιπλέον, παρουσιάζει γαστρονομικές «εκπλήξεις» με pop-ups chefs, workshops ευεξίας και live music events. Για τη διαμονή σας, υπάρχει μια επιμελημένη συλλογή από ιδιωτικές βίλες, εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα που μπορείτε να κλείσετε στις κορυφές των λόφων.

www.peligoni.com