fbpixel

Search icon
Search
5 ιδέες που αφορούν τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του σπιτιού σας
INTERIORS

5 ιδέες που αφορούν τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του σπιτιού σας

Από ιδιόρρυθμους έως μινιμαλιστικούς, αυτοί οι designer spaces γίνονται η απόλυτη έμπνευση για τις οροφές σας


Η αρχιτεκτονική λεπτομέρεια αποτελεί το θεμέλιο της προσωπικότητας ενός σπιτιού. Χωρίς αυτήν, ο χώρος μπορεί να αρχίσει να μοιάζει πολύ λιτός και ανέμπνευστος. Ευτυχώς, στοιχεία όπως τα βιτρό και τα statement προσθήκες μπορούν να συνδυαστούν για να προσδώσουν χαρακτήρα σε κάθε σπίτι. 

Παρακάτω, εξερευνούμε 5 ιδέες για να απογειώσετε το interior design της κατοικίας σας!

1. «Σπάστε» ένα έντονο print


Αν και μας αρέσει η ιδέα να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο σε ένα ζωηρό print, μερικές φορές τα μάτια μας χρειάζονται ένα διάλειμμα. Χρησιμοποιήστε μια απλή κορώνα για την οροφή σας, βαμμένη σε ένα ουδέτερο - λευκό για παράδειγμα - χρώμα, για να «σπάσετε» μεγάλες εκτάσεις μοτίβων, όπως σε αυτό το καμαρίνι σχεδιασμένο υπό την επιμέλεια της Jenna Gross των Colordrunk Designs.


2. Τονίστε μία ιστορική λεπτομέρεια

Σ' ένα ιστορικό κτίριο έξω από το Σικάγο, η σχεδιάστρια Caitlin Wilson επέλεξε να τονίσει την αρχική, σχεδόν ιστορική, λεπτομέρεια στο σαλόνι. Το περίπλοκο καλούπι της οροφής αποκαταστάθηκε με εμπειρογνωμοσύνη και βάφτηκε σε ένα φωτεινό λευκό χρώμα για να ταιριάζει με το υπόλοιπο ταβάνι.


3. Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Cortney Bishop ήθελε αυτό το σπίτι στη Νότια Καρολίνα να έχει μια «χαλαρή τυπικότητα». Για να αποτίσει φόρο-τιμής στο φυσικό περιβάλλον της κατοικίας, επέλεξε να αναδείξει το καλούπι της οροφής με το αρχικό φυσικό ξύλινο φινίρισμα. 


4. Καλύψτε τις κορυφές των ντουλαπιών σας 

Εκτός αν τα ντουλάπια σας είναι custom-made δημιουργίες, συχνά υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ του πάνω μέρους του ντουλαπιού και της οροφής. Χρησιμοποιήστε ένα εξτρά κομμάτι στο καλούπι της οροφής για να κρύψετε τον αρνητικό «κενό» χώρο, όπως έκανε εδώ ο σχεδιαστής του Next Wave Jerel Lake.


5. Δημιουργήστε αντίθεση


Τα δοκάρια και τα φινιρίσματα των τοίχων δεν χρειάζεται να είναι πάντα λευκά. Ακολουθήστε τα βήματα της Kemble Interior και επιλέξτε μια έντονη απόχρωση για να κάνετε αντίθεση με την ταπετσαρία ή το χρώμα τοίχου.