fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο hot micro-trends που έχουμε καθιερώσει φέτος το καλοκαίρι
TRENDS & CATWALKS

Τα πιο hot micro-trends που έχουμε καθιερώσει φέτος το καλοκαίρι

Ανακαλύψτε τα just in time για τις διακοπές σας


Τα micro-trends μπορούν να γεννηθούν από τα catwalks, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το street style. Τα συγκεκριμένα trends αποτελούν μικρότερα παρακλάδια αυτών των μεγαλύτερων τάσεων που επικρατούν. Αν μας ρωτάτε,οι μικρο-τάσεις πρέπει να προσεγγίζονται όπως ακριβώς και οι κύριες τάσεις - με τόλμη αλλά και δεύτερη σκέψη. Ποτέ μην αγοράζετε κάτι μόνο και μόνο επειδή σας φαίνεται επίκαιρο. Υποστηρίζουμε πάντα να επενδύετε μόνο σε κομμάτια που εξυπηρετούν το προσωπικό σας στιλ και δεν υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα σας. Ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει να κάνετε τα σύνολά σας να μοιάζουν επίκαιρα και να μια μικρο-τάση που πραγματικά σας εκφράζει, αυτός μπορεί να είναι ένας ιδανικός τρόπος να τη δοκιμάσετε χωρίς καμία μεγάλη δέσμευση

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται στο peak της, οι εξαιρετικές και πολύ κομψές μικρο τάσεις ζουν και βασιλεύουν- από το print που κατακτά αυτή τη στιγμή και αποδεικνύεται πιο πολυπόθητο όταν φοριέται με έναν συγκεκριμένο τρόπο μέχρι την ενδιαφέρουσα τάση στα παπούτσια, για την οποία οι άνθρωποι της μόδας έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τις μπαλαρίνες τους.

Συνεχίστε να κάνετε scrolling για να δείτε τις επτά μικρο-τάσεις του καλοκαιριού που θα κάνουν τα σύνολά μας πιο φρέσκα αυτή τη σεζόν και που πιστεύουμνε ότι έχουν αντοχή και για τα προσεχή καλοκαίρια.

1. 90's floral

vbz2w2d3gchtpmcvbfq48m-1280-80jpg.webp
Image source: @cassidimicco

Τα λουλούδια είναι συνώνυμο του καλοκαιριού, αλλά αυτή τη σεζόν, η μεγαλύτερη τάση των prints έρχεται κατευθείαν από τα αρχεία της δεκαετίας του '90. Πάνω σε μια μαύρη ή λευκή βάση, τα prints με τριαντάφυλλα σε κλασικό κόκκινο χρώμα ανθίζουν σε όλη την αγορά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2. Balloon shapes

image0-oeNmW.jpeg
Image source: Lana Bayars Stylist

Μια άλλη αρχειακή τάση που κάνει μεγάλη επιστροφή φέτος το καλοκαίρι είναι τα balloon ή αλλιώς bubble σχήματα στις φούστες και τα φορέματα. Οι μινιμαλιστές θα λατρέψουν τις πολλές μαύρες ή λευκές εκδοχές που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά σε περίπτωση που νιώθετε τολμηρές, μπορείτε να επενδύστε και σε ένα πιο φωτεινό χρώμα - που είναι εξίσου δελεαστικό.

3. Modern platforms

image0-1-nDsJC.jpeg
Image source: @clairerose

Όταν σκέφτεστε τις πλατφόρμες, πιθανότατα σας έρχονται στο μυαλό ζευγάρια από ραφιά, αλλά, για το καλοκαίρι του 2024 τα αγαπημένα μας fashion girls επιλέγουν τα wedge mules σε strappy, 90's σχήματα. Έχουμε δει έντονα τα thong mules αλλά και αυτά με vinyl στοιχεία.

4. Knit vest

05c66c27433de0d0ef91de5857e800f7.jpg
Image source: @josefienweyns

Οι άνθρωποι της μόδας φορούν αυτή τη φρέσκια κορυφαία τάση με τα πάντα, από τζιν μέχρι βερμούδες, αναδεικνύοντας έτσι την απεριόριστη ευελιξία της. Extra tip: Επιλέξτε το πλεκτό σας γιλέκο σε βαμβακερό τελείωμα που θα σας διατηρήσει δροσερές.

5. Waist belts

img-8900.jpg
Image source: @brinleemonette

Μερικές φορές είναι οι μικρότερες αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά στο ντύσιμό σας, και αυτό ισχύει σίγουρα όταν πρόκειται για τα αξεσουάρ και συγκεκριμένα τις ζώνες. Φέτος τις καθιερώνουμε και τις κάνουμε style πάνω από μακριές μπλούζες και jersey φορέματα, αυτή η τάση μπορεί να είναι βγαλμένη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά σίγουρα έχει θέση στο 2024 και όχι μόνο.

6. Nighty dress

sgbt6u93fomhgd4dab5h5m-1280-80jpg.webp
Image source: @oliviamarcus

Από όλες τις τάσεις στα φορέματα που έχω δει φέτος, αυτή είναι η πιο ελκυστική από άποψη άνεσης. Τα φαρδιά, ριχτά, νυχτικά φορέματα φοριούνται από κομψές γυναίκες σε όλη την Ευρώπη. Φορέστε το από το πρωί ως το βράδυ και σε συνδυασμό με τα πάντα από clogs, μέχρι high heels.

7. Crochet bag

img-3356.jpg
Image source: @hoskelsa

Μπορεί οι raffia να είναι πρώτες στη λίστα, όμως φέτος το καλοκαίρι έκαναν δυναμική εμφάνιση και οι πλεκτές τσάντες. Πολύχρωμες και διασκεδαστικές, αυτές οι τσάντες είναι ο τέλειος τρόπος για να δώσετε λίγη ζωή σε μια ουδέτερη γκαρνταρόμπα.

Feature image source: J.crew, Arde bags