fbpixel

Search icon
Search
Θλίψη: «Έφυγε» μετά από σκληρή μάχη η γνωστή ηθοποιός, Shannen Doherty
PEOPLE & MOMENTS

Θλίψη: «Έφυγε» μετά από σκληρή μάχη η γνωστή ηθοποιός, Shannen Doherty

Στα 53 της χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή...


Υπήρξε μία γυναίκα, πρότυπο για πολλές άλλες. Ήταν πηγή έμπνευσης, πηγή δύναμης, ακόμη κι όταν η ίδια αισθανόταν τα πόδια της να «λυγίζουν». Έδινε τη δική της μάχη, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Συνέχιζε να παλεύει και προσπαθούσε σε κάθε ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκοταν στην ίδια θέση με εκείνη.

Η Shannen Doherty ήταν μία πραγματική, μία αυθεντική μαχήτρια που έδωσε ό,τι είχε κι απόλαυσε το κάθε λεπτό, για να αφήσει τελικά την τελευταία της πνοή στα 53 της χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της, αλλά και όλους τους fans της, που την είχαν γνωρίσει-αγαπήσει μέσα από τους ρόλους της.

Μία γυναίκα με απίστευτη δύναμη!

Η μάχη και το τέλος

«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της Shannen Doherty. Το Σάββατο 13 Ιουλίου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια». Τα λόγια, αυτά, ανήκουν στην Leslie Sloane, που υπήρξε manager της ηθοποιού και κάπως έτσι, έγινε ευρέως γνωστό πως μετά από σκληρή κι εξαιρετικά επίπονη μάχη, η Shannen δε βρίσκεται πια στη ζωή. «Η αφοσιωμένη κόρη, αδελφή, θεία και φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους οικείους της, αλλά και τον αγαπημένο της σκύλο, Bowie. Η οικογένεια ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή για να μπορέσουν να θρηνήσουν εν ειρήνη», κατέληξε η Sloane κι αμέσως, η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, με τους fans της να βυθίζονται στο πένθος. Η ηθοποιός των «Charmed» και «Beverly Hills, 90210» διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2015 και τότε, άμεσα υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, με τις χημειοθεραπείες και τις ακτινοβολίες να εξελίσσονται σε βασικό κομμάτι της ζωής της και μετά από μία πρώτη, σκληρή μάχη, το 2017 η ίδια ανακοίνωσε ότι βρισκόταν σε ύφεση. 


Ο εφιάλτης είχε επιστρέψει και της έδειξε το ακόμη πιο σκληρό του πρόσωπο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο, η ηθοποιός μοιράστηκε ότι ο καρκίνος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλό της και μέχρι τον Νοέμβριο, είχε εξαπλωθεί στα οστά της. Είχε μπει στο τελικό στάδιο και πλέον, όλα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Έπρεπε να δείξει απίστευτη γενναιότητα, να κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα και να προχωρήσει όπως μπορούσε. Τίποτα δεν ήταν εύκολο για εκείνη κι όπως είχε εξομολογηθεί και η ίδια, τα συναισθήματά της σε πολλές στιγμές την ξεπερνούσαν. Κυρίευαν το μυαλό της και δυσκολευόταν να διαχεριστεί όλο αυτό που της συνέβαινε. Το πόσο πολύ είχε αλλάξει η ζωή της από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βγει από αυτό το μαύρο τούνελ. Πάλεψε, υπέμεινε πολλά και στα 53 της χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή, αποτελώντας το απόλυτο σύμβολο δύναμης για κάθε γυναίκα.

Who is who

shannen-doherty.webp

Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1971 στο Μέμφις κι ουσιαστικά, ο κόσμος τη γνώρισε και την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της στο «Beverly Hills 90210» και στο «Charmed», όπου έγραψε τη δική της ιστορία και άφησε εποχή. Η μητέρα της, ήταν ιδιοκτήτρια ενός κέντρου αισθητικής κι ο πατέρας της ήταν σύμβουλος υποθηκών, ενώ είχε ρίζες Ιρλανδοκαθολικές. Το 1978, όταν ήταν μόλις 7 ετών, η οικογένειά της πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και κάπως έτσι, η ζωή της πήρε το δρόμο της, με την Shannen να καταλαβαίνει σε αρκετά νεαρή ηλικία πως ήθελε -και είχε- μία θέση στον μαγικό κόσμο της υποκριτικής. Αυτό ήταν το μονοπάτι που ήθελε να ακολουθήσει, αυτός ήταν ο δικός της δρόμος και δεν άργησε πολύ να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα, ένα προς ένα. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας της συμμετείχε σε πολλές, μικρές σειρές και ακολούθησαν οι ρόλοι που την έκαναν ευρέως γνωστή, για να μπει στην πορεία στη ζωή της ο καρκίνος και να τα αλλάξει όλα.

«Πάντα μιλάω για το γεγονός ότι πρέπει να ζήσω άλλα 4-5 χρόνια και μετά θα υπάρξει θεραπεία με Τ-κύτταρα. Θα υπάρξουν πολύ περισσότερες επιλογές που θα δώσουν άλλα 5 χρόνια. Στη συνέχεια, σε αυτά τα 5 χρόνια, θα υπάρχει μια άλλη ομάδα επιλογών και τελικά θα υπάρξει θεραπεία», είχε πει στο πλαίσιο της παρουσίας της σε ένα podcast, συνεχίζοντας: «Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η μαμά μου. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνη αν πεθάνω πριν από εκείνη. Επειδή θα είναι τόσο δύσκολο για εκείνη, θέλω άλλα πράγματα να είναι πολύ πιο εύκολα. Δε θέλω να έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει. Δε θέλω να έχει 4 αποθήκες γεμάτες με έπιπλα»

Προσπαθούσε να περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Γιόρταζε τα γενέθλιά της και περνούσε ατελείωτες ώρες μαζί με τον σκύλο της. Η μητέρα της, ήταν η μεγάλη της αδυναμία, το στήριγμα, η πηγή δύναμής της και συνεχώς, σε κάθε ευκαιρία, μιλούσε γι΄αυτήν με πολύ όμορφα και τρυφερά λόγια. Αυτή ήταν η Shannen Doherty. Μία γυναίκα που πάλεψε όπως και όσο μπορούσε και ήθελε μέχρι την τελευταία στιγμή να στηρίζει όλους εκείνους και εκείνες που βίωναν μία ανάλογη πραγματικότητα...