fbpixel

Search icon
Search
5 ανυπέρβλητα resorts με φόντο τα πιο iconic σκηνικά της Ιταλίας
ESCAPE

5 ανυπέρβλητα resorts με φόντο τα πιο iconic σκηνικά της Ιταλίας

Πολυτελή θέρετρα σε μοναδικές τοποθεσίας


Από τη μαγευτική ύπαιθρο και τις ονειρεμένες ακτές, μέχρι τα επιβλητικά βουνά και τις κινηματογραφικές λίμνες, η ομορφιά των διαφορετικών τοπίων της Ιταλίας δεν έχει όρια. Παρακάτω, ανακαλύπτουμε πέντε από τα πιο γοητευτικά ξενοδοχεία της χώρας, όπου το υπέροχο design θέτεται σε πλήρη αρμονία με το σκηνικό στο γύρω περιβάλλον. 


Forestis Dolomites, Brixen


11.jpg

Το Forestis βρίσκεται στις Άλπεις του Νότιου Τιρόλου και προσφέρει απομονωμένη θέα στους Δολομίτες από την πρώτη σειρά στο πυκνό δάσος στο βουνό Plose, σε υψόμετρο 1.800 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Δίνοντας τη θέση τους στο εκπληκτικό τοπίο, οι γαλήνιοι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι - σε δροσερούς, φυσικούς τόνους, καθαρές γραμμές και γυαλί από το δάπεδο μέχρι την οροφή - αφήνουν την οροσειρά που το περιβάλλει να πρωταγωνιστήσει. Εξίσου εντυπωσιακό όταν είναι χιονισμένο το χειμώνα, όσο και όταν είναι φωτεινό με άνθη την άνοιξη και το καλοκαίρι, το περιβάλλον είναι ένα αναμφισβήτητο σημείο αναφοράς, αλλά αυτό το ψηλό κρησφύγετο προσφέρει πολλά περισσότερα από όμορφα πανοράματα (αν και οι επισκέπτες στο Penthouse και στη σουίτα Tower θα δυσκολευτούν να εγκαταλείψουν τη θέα των ευρύχωρων βεραντών τους). Το spa αξιοποιεί στο έπακρο τις φυσικές πρώτες ύλες της περιοχής και τα φημισμένα θεραπευτικά οφέλη της αλπικής τοποθεσίας με ένα εκτεταμένο μενού θεραπειών, ένα πρόγραμμα υπαίθριων σωματικών δραστηριοτήτων και ονειρεμένες εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες.

Info: www.forestis.it


Hotel Castello di Reschio, Umbria


12-1qOjs.jpg

Το Hotel Castello di Reschio υψώνεται στα βουκολικά σύνορα της Τοσκάνης με την Umbria και είναι ένα αιθέριο κάστρο 1.000 ετών, που βρίσκεται σε ένα απέραντο, καταπράσινο κτήμα. Αντιστοίχως με το μεγαλείο του τοπίου του, το κτήμα έχει επανασχεδιαστεί εξαιρετικά από τους ιδιοκτήτες του - τον αρχιτέκτονα και σχεδιαστή κόμη Benedikt και τη σύζυγό του Donna Nencia - για να προσδώσουν στους αρχαίους τοίχους μια καλλιτεχνική αισθητική. Το κάστρο διαθέτει ξεχωριστά διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες, ενώ το κτήμα φιλοξενεί επίσης 50 αγροικίες - μερικές από τις οποίες έχουν ανακαινιστεί ως ειδυλλιακές ιδιωτικές κατοικίες και ενοικιάσεις για μεγαλύτερα group. Οι επισκέπτες που φτάνουν στο ξενοδοχείο καλωσορίζονται στη ζωντανή όαση του Palm Court, στην οποία η ζωντανή μουσική με πιάνο συνοδεύει κοκτέιλ με τοπικά υλικά. Παρακάτω, στα σπηλαιώδη πρώην κελάρια κρασιού, το The Bathhouse είναι ένα συναρπαστικά ασυνήθιστο spa, που περιλαμβάνει μια υπόγεια πισίνα με αλατόνερο υπό το φως των κεριών, μια τεράστια ιδιωτική αίθουσα θεραπείας για δύο άτομα, ένα tepidarium, καθώς και σάουνα και ατμόλουτρα. Η εξωτερική πισίνα είναι επίσης ένα αριστούργημα, βυθισμένη στο γκαζόν ακριβώς πέρα από τα τείχη του κάστρου. Υπάρχουν δύο εστιατόρια: η επίσημη βεράντα του Al Castello, στολισμένη με σύκα, και το πιο χαμηλών τόνων Alle Scuderie, το οποίο βρίσκεται στους ανακαινισμένους στάβλους, μια γραφική βόλτα από το κάστρο. Με τη δημιουργικότητα στην καρδιά του, το Reschio προσφέρει επίσης το Alle Scuderie δίπλα, μια σχολή μαγειρικής, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν τα μυστικά των τοπικών σπεσιαλιτέ...

Infowww.reschio.com


Palazzo Avino, Ravello


palazzo-avino-beach-club-1.jpg

Το Positano μπορεί να είναι το πιο διάσημο στολίδι στο στέμμα της ακτής Αμάλφι, αλλά το κοντινό χωριό Ravello, το οποίο βρίσκεται στην άκρη του βράχου, είναι ομοίως ευλογημένο με την παλιά γοητεία του κόσμου και την ορεινή μεσογειακή θέα - αλλά, κυρίως, προσελκύει λιγότερα πλήθη από τον γείτονά του. Το Palazzo Avino, το οποίο ονομάστηκε εύστοχα «ροζ παλάτι», είναι ένα πανέμορφο, παστέλ χρώμα ιδιοκτησίας που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, όταν ήταν μια ιδιωτική βίλα για τους Ιταλούς ευγενείς. Τα αρχαία μαυριτανικά τοξωτά παράθυρα πλαισιώνουν την αστραφτερή θάλασσα που βρίσκεται 300 μ. πιο κάτω, φέρνοντας την υπέροχη θέα στο Αμάλφι και τον ήλιο στους φωτεινούς εσωτερικούς χώρους, που ενισχύονται από ένα καλειδοσκόπιο κεραμικών πλακιδίων που κοσμούν τα δάπεδα και τους τοίχους. Μια περιπλάνηση στους κήπους που βλέπουν προς το νερό αποκαλύπτει τη γραφική πισίνα στο ύπαιθρο, που περιβάλλεται από ομπρέλες και ξαπλώστρες με καραμελένιες ρίγες. Και μια βόλτα στην ταράτσα θα σας προσφέρει το πιο τέλειο spot για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα: μια πισίνα υδρομασάζ σχεδόν σκαρφαλωμένη στα σύννεφα. Για φαγητό, υπάρχει το φημισμένο εστιατόριο Rossellini's ή, για κάτι πιο ανεπίσημο, το Terrazza Belvedere.

Info: www.palazzoavino.com


Grand Hotel Timeo, a Belmond Hotel, Sicily


33.jpg

Πλούσιο σε ιστορία και ευλογημένο με ένα εκπληκτικό τοπίο, το Grand Hotel Timeo, ένα ξενοδοχείο Belmond, ξεχωρίζει από το επιβλητικό σκηνικό της Αίτνας, τον κόλπο της Taormina και ένα ελληνικό αμφιθέατρο του τρίτου αιώνα π.Χ. Συνδυάζοντας το ιστορικό παρελθόν του περιβάλλοντός του με τη ζεστή σικελική φιλοξενία, τη διαχρονική αίγλη και τη σύγχρονη πολυτέλεια, το ξενοδοχείο είναι μια παρακμιακή γιορτή της la dolce vita. Η γαστρονομική εμπειρία που ξεχωρίζει είναι το βραβευμένο με αστέρι Michelin, σικελικό εστιατόριο 16 θέσεων Otto Geleng, το οποίο πήρε το όνομά του από τον νεαρό Γερμανό ζωγράφο - έναν από τους πολλούς δημιουργούς που βρήκαν έμπνευση στο τοπίο εδώ. Αλλού, οι κήποι που ευωδιάζουν με μπουκαμβίλιες και άνθη πορτοκαλιάς περιβάλλουν μια τέλεια πανοραμική πισίνα, και τα δωμάτια απολαμβάνουν την ίδια εκπληκτική θέα σε ταράτσες από τερακότα και το Ιόνιο Πέλαγος. Αλλά είναι δύσκολο να συναγωνιστείτε τη θέα από το μπαρ Timeo, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσιστικό Spritz της Αίτνας, ενώ απολαμβάνετε το μεγαλείο της ομώνυμης περιοχής.

Infowww.belmond.com 


Villa Làrio, Lake Como


133.jpg

Ως ένα από τα πιο περιζήτητα μέρη της Ιταλίας, η λίμνη Como διαθέτει άφθονα όμορφα ξενοδοχεία. Ωστόσο, μακριά από τη λαμπερή φασαρία, το Villa Làrio προσφέρει μια πιο ήρεμη εμπειρία των ιταλικών λιμνών. Εκτείνεται σε δύο στρέμματα καταπράσινων, ιδιωτικών κήπων που οδηγούν κατευθείαν στο νερό, και οι 18 κομψά διακοσμημένες σουίτες του βρίσκονται σε δύο βίλες και σε ένα αυτόνομο περίπτερο και αίθουσα κήπου, οι οποίες εξυμνούν την κλασική ιταλική αρχιτεκτονική. Η αποκλειστική πρόσβαση στη λίμνη βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμονής στη Villa Làrio: από την infinity pool μέχρι την πλωτή γέφυρα - όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση με σκάφος και ένα γκουρμέ πικνίκ.

Infowww.villalario.com

Κεντρική φωτογραφία: Palazzo Avino, Ravello