fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

H παραδοσιακή τάση που επανέρχεται και ταιριάζει άψογα στο πνεύμα του ελληνικού καλοκαιριού

Το φετινό καλοκαίρι μια ισχυρή τάση που αναδύεται στον κόσμο της μόδας, επικεντρωμένη στη χειροτεχνία...


H παραδοσιακή τάση που επανέρχεται και ταιριάζει άψογα στο πνεύμα του ελληνικού καλοκαιριού

Σε μια εποχή κατά την οποία οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν ασταμάτητα, πολλοί είναι οι σχεδιαστές αυτοί που αρνούνται να παρασυρθούν από τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς τους, γι’ αυτό και μέσα από τις συλλογές τους υπερασπίζονται τη χειροτεχνία με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα. Το crafting προσφέρει μια αναζωογονητική διάθεση στη μόδα, καθώς τα περίτεχνα κεντήματα και οι έντονες διακοσμητικές λεπτομέρειες χαρίζουν έναν νέο χαρακτήρα στα κομμάτια που παρουσιάζονται. Η τάση αυτή, που την είδαμε να επικρατεί στα περισσότερα ντεφιλέ για τη σεζόν SS2024, αναδεικνύει τη σημασία της παράδοσης. Οι creative directors επιδιώκουν να σχεδιάζουν ρούχα και αξεσουάρ που δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά και γεμάτα ιστορία, με την προϋπόθεση να αποκτούν επιπλέον προσωπική αξία. Με λίγα λόγια, υπογράφουν ξανά δημιουργίες αυθεντικές. Έτσι, μας υπενθυμίζουν τη διαχρονική παρουσία της τέχνης στη μόδα και γιορτάζουν την ανθρώπινη δημιουργικότητα, προτρέποντάς μας να εκτιμήσουμε τον καλλιτεχνικό χαρακτήρα και την πολυπλοκότητα που μπορεί να προσφέρει μόνο η χειροτεχνία.

cretan-malia-park-the-place1.jpg
Το ξενοδοχείο Cretan Malia Park στα Μάλια της Κρήτης

Επιστρέφοντας σε εποχές με haute ταυτότητα, οι πασαρέλες γέμισαν με πλούσια κεντήματα αλλά και υφές που προκαλούσαν να τις αγγίξουμε. Κάθε κομμάτι ενσάρκωνε την αίσθηση της μοναδικότητας και διέθεται ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Αξιοποιώντας τις κλασικές τεχνικές χειροτεχνίας, οι συλλογές βασίζονταν στην εξαιρετική ποιότητα και τη λεπτοδουλειά.

ulla-johnsonuj-ss24-32-filippofior-web-f4f67bd8-c598-4bf9-8b3d-420ed2b978c4-1920x.jpg
Ulla Johnsonuj SS24

Catwalk Report 

Στα shows της σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024, το crafting ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως οι Bottega Veneta, Tory Burch, Valentino, Gabriela Hearst και Ulla Johnson, υποστήριξαν μια ξεκάθαρη στροφή προς αυτό. Ο ιδιοφυής Matthieu Blazy, κορυφαίος στο είδος, μας εξέπληξε στον οίκο Bottega Veneta με τις δημιουργίες του, παρουσιάζοντας φορέματα διακοσμημένα με πομ πομ και κρόσσια που έμοιαζαν σαν να ήταν φτιαγμένα δεξιοτεχνικά από φυσικά υλικά.

Τhe It Bags  

mamula-island-studio-as-cc-hotel-branding-04.jpg


Ακολουθώντας το trend του χειροποίητου και των φυσικών υλικών, οι τσάντες της σεζόν παίζουν κυρίαρχο ρόλο στα καλοκαιρινά outfits, με τις basket και raffia να αποτελούν τα πιο διαδεδομένα από ποτέ αξεσουάρ στις συλλογές των οίκων μόδας για τη σεζόν SS2024. Την τάση αυτήν είδαμε να επικρατεί σε Chanel, Loewe, JW Anderson, Marni, Tod’s και Bottega Veneta. Μάλιστα, εξαπλώθηκε σε κάθε λεπτομέρεια, προσαρμόζοντας ιδιαίτερα υλικά όπως το σχοινί στα σχέδια, και φέρνοντας ιδανικές προτάσεις όχι μόνο για beach αλλά και για city looks, με μια bohemian αύρα.

1

Tοπ macrame Max&Co., Max&Co. Boutique  BUY HERE

2

Φούστα macrame Max&Co., Max&Co. Boutique BUY HERE

3

Δερμάτινα πέδιλα με ψάθα Ancient Greek Sandals x Castaner SEE MORE

4

Ρολόι με μπρασελέ, Breitling Navitimer SEE MORE

5

Luminous Silk Sunlit Creamy Bronzing Powder του Giorgio Armani, Hondos Center BUY HERE

6

Τσάντα raffia Marni, Intervista SEE MORE

7

Eau de Parfum Kenzo Flower by Kenzo Ikebana Mimosa, notos BUY HERE

8

Ψάθινο καπέλο Εric Javits, Kalogirou BUY HERE

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOWΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2024