fbpixel

Search icon
Search
5 νέα brands από τον χώρο της μόδας που πρέπει να μάθετε τώρα
FASHION NEWS

5 νέα brands από τον χώρο της μόδας που πρέπει να μάθετε τώρα

Τα ονόματα που θα πάρουν μια θέση στην wishlist σας


Ελπίζετε να γίνετε εσείς οι πρώτοι που ανέδειξαν τα ανερχόμενα ταλέντα στον χώρο της μόδας; Αν ναι, βρίσκεστε ακριβώς στο σωστό μέρος! Παρακάτω, παρουσιάζουμε 5 νέα fashion brand που θα σας ξετρελάνουν. Από bohemian chic vibes μέχρι μινιμαλιστικά μαγιό, ανακαλύψτε όσα πρέπει να γνωρίσετε για την ιστορία τους.


1. Maison Mayle


xoris-titlo-Ju6s9.jpg

Είναι αδύνατο να αναφέρετε το Maison Mayle και να μην νιώσετε αμέσως νοσταλγία για τις αρχές της δεκαετίας του '80. Όταν η ιδρύτρια Jane Mayle έκλεισε την αγαπημένη της boutique μετά από 10 χρόνια στη συνοικία Nolita της Νέας Υόρκης το 2009, σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής - μιας εποχής που είδε τις Maggie Gyllenhaal, Kirsten Dunst και Carolyn Murphy να περνούν τις πόρτες της αναζητώντας φορέματα, μπλούζες και σακάκια που αξίζουν να γίνουν κειμήλια, τα οποία έκτοτε έχουν γίνει περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα.

Μετά από 8ετή παύση για να εξερευνήσει άλλα δημιουργικά σχέδια, η Mayle επαναλανσάρισε το label της το 2016 χάρη στην ανάγκη για νέα ρούχα: «Τα δικά μου κλασικά Mayle έχουν πλέον φθαρεί και αυτό αποτέλεσε όχι μόνο αφορμή, αλλά και ανάγκη για να ντύσω τον εαυτό μου», εξηγεί η σχεδιάστρια. Εμπνευσμένη από αυτά τα αρχειακά κομμάτια, η συλλογή περιλαμβάνει άφθονα βολάν, δαντέλες και floral prints που μιλούν για την vintage ευαισθησία του brand και συμπτωματικά, για την τρέχουσα εμμονή της μόδας με όλα την boho αισθητική.

Περιγράφοντας τη σχεδιαστική της προσέγγιση ως μια μορφή αφήγησης ιστοριών, η Mayle θέλει να δημιουργεί ρούχα που μοιάζουν σαν να έχουν φορεθεί σε μια περιπέτεια - ή για κάποιον που πρόκειται να ξεκινήσει μία. «Οι γυναίκες που φορούν τα σχέδιά μου κι εγώ, έχουμε μεγαλώσει μαζί - σε σημείο που τα πρώτα κομμάτια, για τα οποία μπορεί να έκαναν οικονομίες όταν ξεκινούσαν το επάγγελμά τους για να αποκτήσουν και τα κράτησαν, τώρα τα παραδίδουν στις κόρες τους», λέει η designer για τις πιστές πελάτισσές της. «Είναι ένας όμορφος, πολύ πλήρης κύκλος». 


Τhe Pieces


xoris-titlo-removebg-preview.png
MIDI DRESS | SEE MORE HERE


xoris-titlo-removebg-preview-3.png
GOLD-PLATED NECKLASE | SEE MORE HERE



2. Call It By Your Name


33-sOWVk.jpg

Για την Colombe Campana, η έναρξη του δικού της brand δεν ήταν στα σχέδια μέχρι που χτύπησε η πανδημία. Η σχεδιάστρια, η οποία σπούδασε στο Studio Berçot στη γενέτειρά της, το Παρίσι, εργαζόταν ως freelancer για εταιρείες μόδας όταν ο κόσμος μπήκε σε κατάσταση αποκλεισμού τον Μάρτιο του 2020. Με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της, συνέχισε ένα προσωπικό δημιουργικό έργο που είχε ξεκινήσει ένα χρόνο νωρίτερα - κεντώντας τα ονόματα των τριών παιδιών της σε μπαντάνες που θα κρεμούσαν στα υπνοδωμάτιά τους. Σύντομα άρχισε να τις φτιάχνει και για φίλους που μοιράζονταν τα σχέδιά της στο Instagram. Μέσα σε λίγες μέρες, η Campana κατακλύστηκε από εκατοντάδες παραγγελίες από νέους fans και το "Call It By Your Name" γεννήθηκε.

Αντικατοπτρίζοντας το πάθος της σχεδιάστριας για τη χειροτεχνία και τα handmade υφάσματα, τα μοναδικά αξεσουάρ και τα ready-to-wear της εταιρείας κατασκευάζονται με παραδοσιακές μπαντάνες, οι οποίες είτε προέρχονται απευθείας από αμερικανικά εργοστάσια στη Νότια Καρολίνα είτε ανακυκλώνονται από vintage μοντέλα. «Νομίζω ότι οι μπαντάνες μιλούν σε κάθε γενιά και σε όλα τα φύλα. Πάνω απ' όλα, είναι διαχρονικές», λέει η Campana, η οποία προτιμά να δουλεύει απευθείας με το ύφασμα αντί να σχεδιάζει σχέδια. Κάθε κομμάτι δημιουργείτε και κεντιέται εξ ολοκλήρου στο χέρι στο Παρίσι και είναι πραγματικά μοναδικό στο είδος του.


Τhe Pieces 


22-STiyf.jpg
SHIRT | SEE MORE HERE

33-IUzIB.jpg
TOTE BAG | SEE MORE HERE

3. Tohum


6.jpg

«Tohum σημαίνει "Να είσαι άνθρωπος"», λέει η σχεδιάστρια Verda Alaton για το βραβευμένο brand κοσμημάτων της. Στα τουρκικά σημαίνει «σπόρος», το όνομα συμβολίζει την ανάπτυξη και την ατομικότητα - ιδιότητες που αντικατοπτρίζονται σε κάθε σχέδιο. Τολμηρή και εκφραστική, κάθε συλλογή είναι εμπνευσμένη από τη δια βίου γοητεία της Alaton για τη φύση και την αφρικανική τέχνη - μια σχέση αγάπης που ξεκίνησε όταν έζησε στη Νέα Υόρκη στις αρχές των 20 χρόνων της και εργάστηκε σε μια γκαλερί που ειδικευόταν σε φυλετικά αντικείμενα. Σύντομα ακολούθησαν ταξίδια στην ήπειρο, όπου πέρασε χρόνο με διαφορετικούς πολιτισμούς και απέκτησε βαθύτερη κατανόηση της σχέσης τους με τον στολισμό του σώματος, τη χειροτεχνία και τον φυσικό κόσμο. «Τα αντικείμενα σε όλους τους πρωτόγονους πολιτισμούς δημιουργούνται για να αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής. Επιθυμία μου είναι να υπενθυμίσω στους ανθρώπους αυτή την ισχυρή σύνδεση και να την επαναφέρω σε μια σύγχρονη έκφραση», λέει η Alaton στο net-a-porter.com.

Εντελώς αυτοδίδακτη, τα πρώτα της σχέδια ήταν κομμάτια που έφτιαξε για τον εαυτό της, τους φίλους και την οικογένειά της, χρησιμοποιώντας υλικά που είχε συλλέξει ταξιδεύοντας, πολύ πριν σκεφτεί να λανσάρει τον δικό της οίκο. Αυτή η αίσθηση του πειραματισμού και του παιχνιδιού εξακολουθεί να διέπει κάθε design, τα οποία είναι όλα χειροποίητα από ταλαντούχους τοπικούς τεχνίτες στη γενέτειρά της, την Κωνσταντινούπολη, και αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά των πολύτιμων λίθων και των κοχυλιών στην πιο αγνή τους μορφή. «Συλλέγω τα υλικά μου ενστικτωδώς. Τις περισσότερες φορές είναι εκείνα που με καθοδηγούν στο σχέδιο», εξηγεί η Alaton.


Τhe Pieces



222-removebg-preview.png
BRACELET | SEE MORE HERE
222.jpg
NECKLACE | SEE MORE HERE

4. Amanu


1212.jpg

Η ανατροφή της ιδρύτριας και πρώην στυλίστριας του Χόλιγουντ Anita Patrickson στη Νότια Αφρική - μεγάλωσε σε μια φάρμα ανάμεσα σε μια οικογένεια αγροτών - βοήθησε στη διαμόρφωση του οράματός της για το Amanu, το οποίο θέτει στο επίκεντρο την προσοχή, την επινοητικότητα και την ανθρώπινη σύνδεση. Η εκτίμηση για τους ανθρώπους και τον πλανήτη επηρεάζει κάθε πτυχή της διαδικασίας σχεδιασμού της Patrickson και τροφοδοτεί το πάθος της για αργή, μελετημένη τέχνη. «Μεγάλωσα περιτριγυρισμένη από την απίστευτη χειροτεχνία που υπάρχει στη Νότια Αφρική και τον τεράστιο αριθμό ταλέντων που είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτο», λέει. «Είδα επίσης από πρώτο χέρι πόσο καλό μπορεί να επιφέρει η αναβάθμιση των κοινοτήτων και η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Είναι αυτή η προσωπική εμπειρία που την οδήγησε να συνεργαστεί με τεχνίτες στο Ναϊρόμπι και το Κέιπ Τάουν για να κατασκευάσει το υλικό για κάθε σχέδιο Amanu - ελπίζει να ρίξει φως στις εξαιρετικές δεξιότητές τους σε όλα τα επίπεδα, από τη χύτευση ορείχαλκου μέχρι την κοπή πέτρας. Στη συνέχεια, τα σανδάλια της συναρμολογούνται στο χέρι - είτε στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής είτε στο στούντιο σχεδιασμού του brand στο Los Angeles - χρησιμοποιώντας δέρμα που προέρχεται από υπεύθυνες πηγές από αξιόλογα εργοστάσια στην Ιταλία (όλα τα δέρματα είναι υποπροϊόντα της βιομηχανίας τροφίμων, σύμφωνα με την προσέγγιση μηδενικών αποβλήτων).


Τhe Pieces



3232.jpg
SANDAL | SEE MORE HERE

5. Lido


3636.jpg

Τοbrand Lido ιδρύθηκε το 2016 από την αυτοδίδακτη σχεδιάστρια Daria Stankiewicz, πήρε το όνομά του από ένα γραφικό νησί-φράγμα στη βενετσιάνικη λιμνοθάλασσα της Ιταλίας και κρατάει το καλοκαίρι κοντά στην καρδιά του. «Έχω σχεδόν εμμονή με τη θάλασσα και το καλοκαίρι. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο θεραπευτικό από μια μέρα στην παραλία, να ξαπλώνεις στον ήλιο, να ακούς τα κύματα και να κολυμπάς σε δροσερό νερό», λέει η Stankiewicz.

Τόπος παραγωγής είναι η Βόρεια Ιταλία και η κατασκευή πραγματοποιείται από ντόπιους τεχνίτες, κάθε συλλογή περιλαμβάνει κομψά μαγιό κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικά που είναι ανθεκτικά και μακράς διάρκειας, και έρχονται σε όμορφα μίνιμαλ, διαχρονικά designs. «Το τέλειο μαγιό ή μπικίνι πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε τόσο άνετα που να ξεχνάτε ότι το φοράτε. Θα πρέπει να σας επιτρέπει να κινείστε, να κολυμπάτε, να βουτάτε, να κοιμάστε και να κάνετε ό,τι θέλετε στις διακοπές σας χωρίς περιορισμούς», εξηγεί η Stankiewicz. Μια χρωματική παλέτα που κυμαίνεται από γήινο μπρονζέ έως πορτοκαλί και ροζ, πετρόλ έως φωτεινό πράσινο, παραπέμπουν σε τροπικά τοπία και τα ζωντανά ηλιοβασιλέματα...


Τhe Pieces


2222-removebg-preview.png
BIKINI | SEE MORE HERE

323232-removebg-preview.png
ONE PIECE | SEE MORE HERE