fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 μυστικά μιας celebrity facialist για αψεγάδιαστη επιδερμίδα
FACE & BODY

Τα 5 μυστικά μιας celebrity facialist για αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Μπορείτε και εσείς να αποκτήσετε την λάμψη των A-listers


Πόσες φορές έχετε δει μια celebrity στο κόκκινο χαλί και έχετε αναρωτηθεί "πώς μπορεί να έχει τόσο τέλεια επιδερμίδα;". Φυσικά, τα αψεγάδιαστα αποτελέσματα που "φτάνουν" μπροστά μας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από μια ομάδα ανθρώπων όπως facialists και makeup artists, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μπορούν όντως να μας προσφέρουν αυτή την extra λάμψη. Κατόπιν μεθοδικής έρευνας ανακάλυψα τα 5 απλά hacks που ακολουθεί η μια celebrity facialist ώστε οι πελάτες της να έχουν υπέροχη επιδερμίδα. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για μάθετε περισσότερα!

1. Δώστε προσοχή στην απολέπιση

snapinstaapp-450660093-18466563973037292-7988831170851016579-n-1080.jpg

Η "skin witch" του Los Angeles, Emma Goodman, δεν είναι οπαδός του peeling. "Τα έκανα στον εαυτό μου και στους πελάτες μου και παρατήρησα πόσο ευαίσθητο έκαναν το δέρμα των ανθρώπων. Το μικροβίωμά σας είναι τα δικά σας ευεργετικά βακτήρια, οπότε όταν κάνετε υπερβολική απολέπιση ή επιθετική απολέπιση, απογυμνώνετε αυτό το στρώμα φραγμού μέχρι που αρχίζει να αποδυναμώνεται και το δέρμα σας γίνεται κόκκινο, ευαισθητοποιημένο και ξηρό. Προκαλεί επίσης μεγαλύτερη γήρανση μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχετε αυτό το προστατευτικό στρώμα του δερματικού φραγμού, το οποίο βοηθά να απαλλαγεί το σώμα από κάθε είδους εξωτερικό στοιχείο", λέει η Goodman. Ως αποτέλεσμα, συμβουλεύει την ήπια και σπάνια απολέπιση. "Στην αίθουσα θεραπείας μου χρησιμοποιώ ένζυμα με οξέα φρούτων, τα οποία είναι πολύ ήπια, και μία φορά το μήνα θα χρησιμοποιήσω μικροδερμοαπόξεση στους πελάτες μου".

2. Επανεξετάστε τις ρετινόλες vs retinals

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης ρετινόλη, η οποία - αν χρησιμοποιείται υπερβολικά - συμβάλλει περαιτέρω στην απογύμνωση του φραγμού, με αποτέλεσμα λεπτότερο δέρμα και ευαισθησία. Η expert σημειώνει ότι τα ρετινοειδή πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιούνται έξι μήνες για να απολαμβάνετε τα οφέλη και να αποφεύγετε τις παγίδες. "Η ρετιναλδεΰδη (ή απλώς ρετινάλη), από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει όλα όσα κάνει η βιταμίνη Α, όπως το ξεθώριασμα των ουλών, την οικοδόμηση του κολλαγόνου και τη μείωση του μεγέθους των πόρων. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας ότι δεν κάθεται στην επιφάνεια του δέρματος όπως η ρετινόλη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα και ερεθισμό". Σύμφωνα με την Goodman, οι παραδοσιακές ρετινόλες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα ψευδές αποτέλεσμα διόγκωσης. "Μια μελέτη έδειξε ότι η ρετινόλη διογκώνει το δέρμα, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει φλεγμονή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όταν οι άνθρωποι σταματούν να χρησιμοποιούν ρετινοειδή, το δέρμα τους μερικές φορές ξεφουσκώνει επειδή έχει διογκωθεί - αλλά μόνο από μια φλεγμονώδη διαδικασία. Το retinal δεν το κάνει αυτό".

3. Αντιμετωπίστε το λιπαρό δέρμα με μαγειρική σόδα

snapinstaapp-450474960-852617996759286-8962668975438708107-n-1080.jpg

Αν υποφέρετε από λιπαρή επιδερμίδα ή το δέρμα σας είναι πολύ φραγμένο, η Goodman ορκίζεται σε αυτό το homemade hack. Αναμείξτε λίγη μαγειρική σόδα με το καθαριστικό σας για μια απολέπιση που χαρίζει λάμψη και εφαρμόζεται με ασφαλή τρόπο. Κάντε το μερικές φορές την εβδομάδα, αν αισθάνεστε εξαιρετικά λιπαρή ή έχετε φραγμένους πόρους. Είναι επίσης βασικό να εξετάσετε τι συμβαίνει εσωτερικά και να καταλάβετε γιατί το δέρμα σας μπορεί να είναι υπερβολικά λιπαρό ή συμφορημένο - άλλωστε, το δέρμα μας δείχνει πραγματικά το καλύτερό του όταν το αντιμετωπίζουμε από μέσα προς τα έξω.

4. Εξασκηθείτε στο gua sha

"Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ενεργό μασάζ στο πρόσωπό σας στο σπίτι και να βοηθήσετε στην κίνηση των τοξινών και την αποστράγγιση των υγρών", λέει ο Goodman. "Το κάνω το βράδυ πριν από τον ύπνο, μετά τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός μου - απλά κρατήστε ένα εργαλείο gua sha δίπλα στο κρεβάτι σας και εξασκηθείτε για 10 έως 15 λεπτά, αν έχετε το χρόνο- ακόμη και μια πεντάλεπτη θεραπεία κάνει τη διαφορά. Πολλοί από τους πελάτες μου παίρνουν το gua sha μαζί τους όταν ταξιδεύουν, επειδή συσσωρεύονται πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της πτήσης και αυτό βοηθάει στην αποστράγγισή τους".

5. Προσθέστε ροδόνερο στο λάδι προσώπου σας

Η Hailey Bieber έχει εδώ και καιρό διαφημίσει τα έλαια προσώπου που τη βοηθούν να πετύχει την πολυπόθητη δροσερή όψη της επιδερμίδας της, αλλά το κλειδί είναι η προετοιμασία της επιδερμίδας πρώτα. "Όταν εφαρμόζετε ένα λάδι προσώπου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει ροδόνερο ή κάποιο είδος ενυδατικού toner προηγουμένως, επειδή το δέρμα σας δεν θα απορροφήσει σωστά το λάδι αν δεν το βρέξετε πρώτα", λέει η Goodman.