fbpixel

Search icon
Search
5+1 εμπειρίες αυθεντικής Κρητικής φιλοξενίας που έζησα στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
TRAVEL

5+1 εμπειρίες αυθεντικής Κρητικής φιλοξενίας που έζησα στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

Τρεις αξέχαστες ημέρες σ' έναν μαγευτικό προορισμό που συνδυάζει τη διακριτική πολυτέλεια με την ασύγκριτη γοητεία του τόπου


Παρασκευή νωρίς το πρωί, αεροδρόμιο Μακεδονία. Κάθομαι στο gate και σκέφτομαι όλες εκείνες τις φορές που έχω ακούσει, πως η Κρήτη είναι από εκείνους του τόπους που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς έστω και για μια μόνο φορά. Βέβαια, οι ίδιοι θα σου πουν ότι το μέρος αυτό είναι σαν να σε κρατάει με έναν μαγικό τρόπο. Σαν να μη σε αφήνει να φύγεις, κι αν τελικά καταφέρεις να του αντισταθείς, κάπως και πάλι θα σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις. Σαν να έχεις αφήσει κάτι στη μέση... Μια ανεκπλήρωτη επιθυμία, μια κουβέντα με έναν ντόπιο που διακόπηκε νωρίς και περιμένεις ανυπόμονα να μάθεις τη συνέχεια της ιστορίας του. Είναι πολλές οι ιστορίες που θα ακούσεις εκεί, λένε.

Ένα αναγκαστικό break από τις σκέψεις μου για τα διαδικαστικά της πτήσης και μετά πάλι πίσω σε αυτές, κοιτάζοντας τώρα πια τη διαδρομή από το παράθυρο του αεροπλάνου. Οι άνθρωποι, είπα μέσα μου, θα είναι ο λόγος που η Κρήτη είναι τόσο ξεχωριστή. Οι άνθρωποι και η ζεστή αγκαλιά τους. Μένει μόνο να το διαπιστώσω με τα μάτια μου.

Το ρολόι έδειχνε γύρω στις 8:00 όταν έφτασα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, περιμένοντας το υπόλοιπο press team από Αθήνα που σύντομα θα προσγειωνόταν. Προορισμός μας ο μαγευτικός Άγιος Νικόλαος και συγκεκριμένα το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, μέρος του Ομίλου ZEUS International Hotels & Resorts. Ένα πρόσφατα ανακαινισμένο all-inclusive resort, το οποίο για τις επόμενες τρεις ημέρες θα γινόταν ο ιδιωτικός μας παράδεισος, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας στην πόλη και απολαμβάνοντας στο έπακρο την αυθεντική Κρητική φιλοξενία.

Το ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει...

Day One:

The Warm Welcome


image013.png

Με το που πατήσαμε το πόδι μας στο ξενοδοχείο, η θερμή υποδοχή τόσο από την πλευρά του προσωπικού όσο και από τον κύριο Σφακιανάκη, γενικό διευθυντή του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, κέρδισε τον καθέναν από εμάς από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ήταν λίγο πριν τελειώσει η ώρα του πρωινού στο εστιατόριο Amaltheia, και αφού αντικρίσαμε το απέραντο γαλάζιο όπου κοιτούσε το resort, απολαύσαμε όλοι μαζί τον πρώτο καφέ μας εκεί, τον οποίο συνοδεύσαμε με πεντανόστιμα εδέσματα, πολλά από τα οποία ήταν χαρακτηριστικά της Κρητικής κουζίνας. Προσωπικά, ξεχώρισα τα καλιτσούνια, που είναι γνωστά στον τόπο και ως λυχναράκια. 

Λίγο αργότερα, κατευθυνθήκαμε στα δωμάτιά μας -μοντέρνα, με όλα τα σύγχρονα facilities και μια ιδιωτική πισίνα για στιγμές χαλάρωσης-, όπου μας περίμεναν διάφορες εκπλήξεις: Μια παγωμένη σαμπάνια, φρέσκα φρούτα κι ένα πιάτο με παραδοσιακά γλυκά, που δε θα μπορούσα να μην τα τιμήσω. Η ώρα του lunch είχε φτάσει χωρίς να το καταλάβω, κι ένα τραπέζι γεμάτο θαλασσινά και ψητά της σχάρας σε συνδυασμό με σαλάτες από ντόπια λαχανικά, μας περίμενε στο παραθαλάσσιο εστιατόριο BAY GRILL & BAR.

TOP EXPERIENCES OF THE DAY ONE

zara-1-6jU1q.jpg

Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου με έπεισαν στο 100% πως εκεί μπορεί κανείς να βιώσει το ultimate καλοκαιρινό όνειρο, χωρίς να χρειαστεί να διανύσει ιδιαίτερες αποστάσεις, καθώς συμπεριλαμβάνονται τα πάντα. Άρτια προσεγμένοι χώροι, άψογη εξυπηρέτηση, σεβασμός στις ανάγκες του επισκέπτη, μοναδικό design που γίνεται «ένα» με το καθηλωτικό τοπίο, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay ένα πραγματικό διαμάντι στον κόλπο του Αγίου Νικολάου και ίσως και σε ολόκληρη την Κρήτη. Διαμονή σε ιδιωτικές βίλες, deluxe δωμάτια και σουίτες -σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες-, δώδεκα εστιατόρια και bars ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, spa, γήπεδα, υπαίθριοι χώροι για άθληση, δυνατότητα για θαλάσσια sports, θερινό σινεμά, χώροι για συνέδρια κι εκδηλώσεις, fun spots για μικρούς και μεγάλους, δύο ασύγκριτου κάλλους παραλίες και πισίνες με θαλασσινό νερό σάς περιμένουν ώστε να νιώσετε την πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο.

Το εστιατόριο Καφενείον ήταν αυτό στο οποίο καθίσαμε το πρώτο μας βράδυ στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay. Ένα rustic περιβάλλον που μου έκλεψε την καρδιά, όπου σερβίρονται καταπληκτικά πιάτα, που υμνούν την αυθεντική κουζίνα του νησιού και, φυσικά, ατελείωτη ρακή! Η βραδιά απογειώθηκε με τη live Kρητική μουσική, την οποία απολαύσαμε μέχρι αργά.


Day Two:

Boat Trip to Spinalonga & More Unique Surprises


image014.png

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς επιβιβαστήκαμε νωρίς για ένα αξέχαστο boat trip στη Σπιναλόγκα, με την τεράστια ιστορία της και την ιδιαίτερη ομορφιά της, που δεν μπορεί παρά να σε εντυπωσιάσει. Σαλπάροντας στα καταγάλανα νερά της Κρήτης που λούζονταν από τον ζεστό ήλιο, δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια στάση για βουτιά στον κόλπο του Μιραμπέλλου, η οποία ήταν πραγματικά αναζωογονητική.

Και αφού γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, στην πορεία της ημέρας βρεθήκαμε στο νέο εστιατόριο Μεζεδάκι, πλάι στη μαρίνα του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay. Τα ολόφρεσκα θαλασσινά στην gourmet εκδοχή τους ήταν και ο λόγος για τον οποίο γνωρίζαμε ήδη πως σίγουρα θα επιστρέφαμε εκεί πριν την αναχώρησή μας. Εκεί, η cozy ατμόσφαιρα και η απίστευτη εξυπηρέτηση είχαν και πάλι την τιμητική τους.

TOP EXPERIENCES OF THE DAY TWO

zara-2.jpg

Στη Σπηλιά έζησα αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες σε αυτές τις τρεις ημέρες. Μέσα σε αυτήν, που σχετικά πρόσφατα έχει αρχίσει να αξιοποιείται, πραγματοποιούνται wine tastings, με εμάς να δοκιμάζουμε έξι γνωστές ελληνικές ετικέτες, ανάμεσά τους και κρητικές, όπως ήταν αναμενόμενο. Highlight -πέρα από τη ρομαντική ατμόσφαιρα και την απόδειξη του πώς η φύση κάνει τα μαγικά της- ήταν τα κριτσίνια χαρουπιού, που ταίριαζαν φανταστικά με το κρασί. Bonus, η ποικιλία τυριών και τα σταφύλια δεν έλειπαν από το τραπέζι μας.

Στο εστιατόριο Elia η απόλαυση των κρασιών συνεχίστηκε, αυτήν τη φορά με τη συνοδεία ιταλικών πιάτων. Ένα μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι, το οποίο ολοκληρώθηκε με υπέροχα γλυκά - αξίζει κανείς να δοκιμάσει τo mille-feuille με μαρμελάδα φράουλα ως toping και πασπαλισμένο με φιστίκι Αιγίνης. Στο σημείο αυτό να αναφέρω, πως η ελιά είναι το δέντρο που δεσπόζει σε πολλούς από τους εξωτερικούς χώρους του resort, με τα περισσότερα από τα δέντρα να βρίσκονταν εκεί πριν από πολλές δεκαετίες και στην πορεία μεταφυτεύτηκαν. Μια μικρή ελιά ήταν και το goodbye gift που λάβαμε μετά το check-out!


Day Three:

Moments of Summer Joy & Well-being


image016.png

Η τρίτη ημέρα είχε ξεκινήσει και το ταξίδι έφτανε στο τέλος του. Μια ημέρα που θέλαμε να αφεθούμε ξανά στις κορυφαίες απολαύσεις που δε χορτάσαμε με την πρώτη φορά και φυσικά να επισκεφθούμε το ολοκαίνουριο waterpark, που τελικά αποδείχθηκε must-visit για όποιον επιλέξει να περάσει τις διακοπές του στο συγκεκριμένο resort.

Ένα τελευταίο lunch στο Μεζεδάκι επιβαλόταν για να γευτούμε ξανά τα πιάτα που τόσο λατρέψαμε. Καθίσαμε και πάλι όλοι μαζί στο τραπέζι, ενώ στην παρέα προστέθηκε ο κύριος Χάρης Σιγανός, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ZEUS International Hotels & Resorts, που με το ζεστό χαμόγελο και την ευγένειά του μας έκανε να ακούμε σχεδόν ευλαβικά τις ιστορίες του - εδώ επιβεβαιώνεται πως στην Κρήτη έχεις να ακούσεις πολλές κι ενδιαφέρουσες ιστορίες και να γίνεις κομμάτι τους.

TOP EXPERIENCES OF THE DAY THREE

zara-3.jpg

Στο waterpark νιώσαμε και πάλι σαν παιδιά! Πρόκειται για τη νεότερη προσθήκη του ξενοδοχείου, που προσφέρει την απόλυτη περιπέτεια στο νερό για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, πληρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σίγουρη ασφάλεια όσων το επιλέξουν. Νεροτσουλήθρες, βουτιές υψηλής ταχύτητας και συναρπαστικές υδάτινες σήραγγες μάς προκάλεσαν να πούμε το «ναι» σ' ένα ατελείωτο καλοκαιρινό παιχνίδι. 

Το spa ήταν κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παραλείψω. Εμπνευσμένοι από την πολύτιμη κληρονομιά της Κρητικής φύσης, οι επαγγελματίες του χώρου ανανεώνουν σώμα και πνεύμα, με τα οφέλη του μυρωδάτου μελιού, του shea butter και του παρθένου ελαιόλαδου. Ως την τελευταία μου εμπειρία εκεί, επέλεξα μια ευεργετική θεραπεία προσώπου, που με έκανε να χαλαρώσω πλήρως λίγες ώρες πριν την αναχώρησή μου, με τη σιγουριά πλέον πως είχα δοκιμάσει όλα όσα επιθυμούσα και ακόμα περισσότερα.

Το καλοκαίρι είναι εμπειρίες και το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay υπόσχεται να σας κάνει να δημιουργήσετε τις καλύτερες, τις οποίες θα θέλετε να ζείτε ξανά και ξανά!

Info: Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, Άγιος Νικόλαος, site: Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, Instagram: @wyndhamgrandmirabello, Facebook: Wyndham Grand Crete Mirabello Bay