fbpixel

Search icon
Search
6 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα under-eye bags
FACE & BODY

6 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα under-eye bags

Έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια; Πώς θα τις ξεφορτωθείτε για ένα fresh look


Υπάρχουν κάποια "κολλήματα" ομορφιάς που καταλαβαίνω πλήρως ότι είναι υπερβολικά στο δικό μου κεφάλι -για παράδειγμα, ο τρόπος που τα φρύδια μου μοιάζουν περισσότερο με θετές αδελφές αντί για δίδυμα-. Έχοντας ξεκαθαρίσει αυτό, όταν πρόκειται για τις επίμονες σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους, ξέρω ότι είναι πραγματικά τόσο άσχημα όσο το μυαλό μας πιστεύει ότι είναι! Έχω πλήρη επίγνωση ότι, ως επί το πλείστον, η κατάστασή είναι ανεξέλεγκτη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μαύρους κύκλους και σακούλες στα μάτια οφείλουν να ευχαριστήσουν τη γενετική. Το λεπτό δέρμα, η μελάγχρωση και η ατομική ανατομία σημαίνουν ότι κάποιοι από εμάς έχουν γενετική προδιάθεση για σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύρους κύκλους. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ εύκολο να νιώθουμε χαμένοι όταν πρόκειται για τη θεραπεία τους. Το γεγονός είναι ότι, αν οι σακούλες κάτω από τα μάτια σας είναι γενετική, δεν υπάρχει καμία κρέμα ή μάσκα ματιών εκεί έξω που πρόκειται να τις εξαλείψει εντελώς. 

79b4226a386848c799b658ada4415dc0.jpg

Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που μπορούν να επιδεινώσουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια για όσους τις έχουν ήδη (και να τις ενισχύσουν για τους λίγους τυχερούς που δεν έχουν να τις αντιμετωπίσουν καθημερινά). Τα πάντα, από την έλλειψη ύπνου μέχρι την αφυδάτωση, μπορούν να κάνουν την περιοχή των ματιών πρησμένη, κόκκινη και επιρρεπή σε μαύρους κύκλους. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση.

Συνεχίστε να διαβάζετε για τα μόνα 6 πράγματα που βρήκα να απαντούν πραγματικά στο δύσκολο ερώτημα για το πώς να απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια!

1. Επικεντρωθείτε στον ύπνο

Πέρα από το DNA, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μία από τις σημαντικότερες αιτίες των σακουλών κάτω από τα μάτια είναι απλώς η έλλειψη ποιοτικού ύπνου. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, τα αιμοφόρα αγγεία μας διαστέλλονται. Αυτή η διαστολή είναι συχνά ορατή μέσω της ερυθρότητας των ίδιων των ματιών, αλλά και της εμφάνισης μαύρων κύκλων λόγω της λεπτής και ευαίσθητης φύσης του δέρματος γύρω από τα μάτια. Ομοίως, οι λιγότερες ώρες ύπνου μπορούν επίσης να κάνουν τα μάτια ξηρά, προκαλώντας πρήξιμο. Κάθε φορά που τα μάτια μου φαίνονται ιδιαίτερα εξαντλημένα, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είναι πιθανότατα επειδή είμαι κι εγώ εξαντλημένη. Ο ύπνος είναι αναμφίβολα το καλύτερο φάρμακο όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των σακουλών κάτω από τα μάτια. Αν αυτή τη στιγμή δεν κοιμάστε όλες τις 7-9 ώρες τη νύχτα, τώρα είναι η ώρα να επαναφέρετε το πρόγραμμά σας σε τάξη.

Beauty editor's fave product

111SKIN Rose Gold Illuminating Eye Mask

stighmiotipo-othonis-546.png

BUY HERE: 111SKIN Rose Gold Illuminating Eye Mask, Sephora.gr


2. Προστατέψτε τα μάτια από τον ήλιο

Μπορεί να φαίνεται προφανές όταν το λέω, αλλά είναι κάτι που πολλοί παραβλέπουν όταν πρόκειται για την εμφάνιση σακουλών κάτω από τα μάτια αργότερα στη ζωή: η γήρανση προκαλεί χαλάρωση του δέρματος, η οποία φυσικά συμβάλλει στο σχηματισμό σακουλών στα μάτια. Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας είναι εξαιρετικά λεπτό και δυστυχώς γίνεται όλο και πιο λεπτό όσο μεγαλώνετε. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και έχει λιγότερη στήριξη, οπότε η ευαίσθητη περιοχή εμφανίζει πιο γρήγορα σημάδια γήρανσης. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος στην περιοχή των ματιών; Το SPF, φυσικά. Το κόλπο για την εύρεση ενός φιλικού προς τα μάτια SPF είναι να αναζητήσετε εξειδικευμένες φόρμουλες για τα μάτια ή να βεβαιωθείτε ότι ο SPF προσώπου σας είναι 100% ορυκτής προέλευσης, καθώς τα χημικά μπλοκ (σε αντίθεση με τα φυσικά) έχουν την τάση να "τσιμπάνε" την περιοχή των ματιών.

Beauty editor's fave product

LIERAC Sunissime Protective Αντηλιακό Stick Προσώπου SPF50+

3701436917548-p-1-1.jpg

BUY HERE: LIERAC Sunissime Protective Αντηλιακό Stick Προσώπου SPF50+, Hondoscenter.com


3. Καθαρίστε με προσοχή

Όταν πρόκειται να αποφύγετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε την περιοχή των ματιών για να την απαλλάξετε από τη βρωμιά και το μακιγιάζ της ημέρας. Το να κοιμάστε με μακιγιάζ ή χωρίς να αφαιρείτε την πρωινή περιποίηση είναι ένας σίγουρος τρόπος να προκαλέσετε ερεθισμό που προκαλεί σακούλες στα μάτια. Έχοντας πει αυτό, είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η ρουτίνα καθαρισμού σας δεν προκαλεί αναστάτωση ούτε στα μάτια σας. Τα αρώματα, το αλκοόλ, τα συντηρητικά, ακόμη και τα αιθέρια έλαια μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα όταν χρησιμοποιούνται σε ήδη ερεθισμένα μάτια. Προτιμήστε τα ήπια ή χωρίς άρωμα καθαριστικά που έχουν λιπαρή σύσταση. Η χρήση καθαριστικών με λάδι για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών θα αποτρέψει οποιοδήποτε ερεθιστικό τρίψιμο και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν από τον ύπνο, επίσης - είναι μια διπλή νίκη.

Beauty editor's fave product

Shiseido Perfect Cleansing Oil

01-27.webp

BUY HERE: Shiseido Perfect Cleansing Oil, Atticadps.gr


4. Βρείτε τη σωστή κρέμα ματιών

Κοιτάξτε, ακόμη και η καλύτερη κρέμα ματιών στον κόσμο δεν πρόκειται να εξαλείψει εντελώς τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι κρέμες ματιών, όμως, είναι να βοηθήσουν στην πρόληψη της επιδείνωσης μιας κατάστασης και να προσφέρουν μια μικρή ανακούφιση. Το κλειδί για την επιλογή της κατάλληλης κρέμας ματιών για εσάς είναι ο εντοπισμός της πρωταρχικής σας ανησυχίας. Για τους μαύρους κύκλους, χρήσιμα είναι τα φωτεινά συστατικά και οι αναστολείς της τυροσινάσης, όπως η βιταμίνη C και το αζελαϊκό οξύ. 

Για το πρήξιμο, προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη. Τα προϊόντα με καφεΐνη δεν είναι μόνο μια πρωινή αναζωογόνηση, αλλά κάνουν επίσης θαύματα για το πρήξιμο των ματιών λόγω των αγγειοσυσπαστικών ιδιοτήτων του συστατικού. Αυτό σημαίνει ότι μειώνει το πρήξιμο και εμποδίζει τη στασιμότητα των υγρών γύρω από τα μάτια. Επιπλέον, περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πάνω απ' όλα, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρείτε την περιοχή ενυδατωμένη. Καθώς το εξαιρετικά λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια φαίνεται πιο λείο όταν είναι επαρκώς ενυδατωμένο, είναι πάντα χρήσιμο να εφαρμόζετε τοπική ενυδάτωση. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια δύναμη όταν πρόκειται για την ενυδάτωση αυτής της ευαίσθητης περιοχής.

Beauty editor's fave product

SUNDAY RILEY Autocorrect Brightening and Depuffing Eye Contour Cream

stighmiotipo-othonis-547.png

BUY HERE: SUNDAY RILEY Autocorrect Brightening and Depuffing Eye Contour Cream, Sephora.gr


5. Ένα κρύο μασάζ κάνει θαύματα

Αυτή, όπως έχω διαπιστώσει, είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για να απαλλαγείτε άμεσα από τις σακούλες των ματιών. Αν και η πρόληψη είναι, φυσικά, το κλειδί, όταν ξυπνάτε με ιδιαίτερα εμφανείς σακούλες και πρήξιμο, ένα δροσιστικό μασάζ είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αναζωογονήσετε τα μάτια. Ένα απαλό μασάζ στα μάτια μερικές φορές την εβδομάδα θα αυξήσει τη λεμφική κυκλοφορία. Αυτό βοηθά στη μείωση των μαύρων κύκλων και στην ελαχιστοποίηση του πρηξίματος.

Το κλειδί είναι να διασφαλίσετε ότι δεν "σέρνετε" το δέρμα. Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι τόσο λεπτό, δεν είναι τόσο ελαστικό όσο άλλες περιοχές, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε είδους σύρσιμο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε πρώτα ένα στρώμα κρέμας ματιών και, στη συνέχεια, αφιερώστε λίγα λεπτά για να χτυπήσετε τη φόρμουλα στο δέρμα, γύρω από το κόκκαλο του οφθαλμικού κόγχου.

Beauty editor's fave product

PACIFICA Chill Baby Cooling Cryo Globes

stighmiotipo-othonis-548.png

BUY HERE: PACIFICA Chill Baby Cooling Cryo Globes, Cultbeauty.com


6. Το concealer είναι ο καλύτερός σας φίλος

Δεν πρόκειται να σας πω ψέματα - ενώ όλες οι παραπάνω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των σακουλών κάτω από τα μάτια, τίποτα δεν πρόκειται να τις εξαλείψει εντελώς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα καλό concealer κάτω από τα μάτια πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος σας όταν πρόκειται για την απελπισία κάτω από τα μάτια. Αναζητήστε κρεμώδεις φόρμουλες που βοηθούν στην ενυδάτωση της περιοχής ενώ δουλεύουν. Ακόμα καλύτερα, οι φόρμουλες νέας γενιάς περιέχουν συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας που βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος σε βαθύτερο επίπεδο, ενώ παράλληλα συγκαλύπτουν τη μοβ απόχρωση των μαύρων κύκλων.

Beauty editor's fave product

Armani Luminous Silk Lightweigt Liquid Concealer 

10-55.webp

BUY HERE: Armani Luminous Silk Lightweigt Liquid Concealer, Atticadps.gr