fbpixel

Search icon
Search
Μega-wedding: Σήμερα ο γάμος της χρονιάς με 7μηνους εορτασμούς που ξεπερνούν τα 122 εκ. δολάρια
PEOPLE & MOMENTS

Μega-wedding: Σήμερα ο γάμος της χρονιάς με 7μηνους εορτασμούς που ξεπερνούν τα 122 εκ. δολάρια

Για τον γάμο-«έπος» των Anant Ambani και Radhika Merchant έχουν επιστρατευτεί οι μεγαλύτεροι superstars


Πόσο είναι το πολύ; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν πολλοί στην Ινδία καθώς οι πολύμηνες γαμήλιες εκδηλώσεις για τον νεότερο γιο του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας εισέρχονται στην τελική τους φάση. Οι εορτασμοί αναμένεται να κορυφωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ο Anant Ambani, ο νεότερος γιος του προέδρου της Reliance Industries, Mukesh Ambani, θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με την Radhika Merchant, κόρη των μεγιστάνων της φαρμακοβιομηχανίας Viren και Shaila Merchant. Έχουν περάσει περίπου επτά μήνες, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από μια σειρά κοσμικών events που οδηγούν στον ίδιο τον γάμο. Όλα τα λαμπερά ρούχα, τα εντυπωσιακά κοσμήματα, η παραμυθένια διακόσμηση και οι σπάνιες εμφανίσεις από Ινδούς και παγκόσμιους αστέρες αποτέλεσαν το επίκεντρο της προσοχής των media! 

xoris-titlo-u9xH2.jpg

Παρόλα αυτά, ο θόρυβος γύρω από τον γάμο έχει προκαλέσει τόσο οργή, όσο και γοητεία στο κοινό. Πολλοί έχουν επικρίνει τη χλιδή και το τεράστιο μέγεθος του πλούτου που επιδεικνύεται σε μια χώρα όπου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και όπου η εισοδηματική ανισότητα είναι ακραία.

Μια οικογένεια αυτοκρατόρων 

xoris-titlo-sdaUU.jpg
Πατέρας και γιος Ambani

Με μια εντυπωσιακή επιχειρηματική αυτοκρατορία - που εκτείνεται από το πετρέλαιο, τις τηλεπικοινωνίες, τα χημικά, την τεχνολογία και τη μόδα μέχρι τα τρόφιμα - οι Ambanis είναι μια πανταχού παρούσα δύναμη στην Ινδία και η ζωή τους αποτελεί αντικείμενο έντονου δημόσιου σχολιασμού. Η προσωπική περιουσία του Ambani εκτιμάται στο ιλιγγιώδες ποσό των 115 δισ. δολαρίων. Ο Anant, 29 ετών, κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Reliance Industries. Ο πρεσβύτερος Ambani, μαζί με τον επίσης Ινδό μεγιστάνα Gautam Adani, φέρεται να είναι κοντά στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τις αρχές ότι ευνοούν αδικαιολόγητα τους δύο επιχειρηματικούς οίκους - κατηγορίες που τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιχειρηματίες αρνούνται. Ενώ ο τεράστιος πλούτος και η επιρροή της οικογένειας είναι γνωστά στην Ινδία, πολλοί εκτός της χώρας μπορεί να μην είχαν συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα την έκταση του πλούτου τους. Αυτό άλλαξε τον Μάρτιο, όταν ο πατέρας του γαμπρού διοργάνωσε ένα τριήμερο προγαμιαίο πάρτι για τον γιο του.

Οι πολυσυζητημένες προγαμιαίες εκδηλώσεις  

wedd.jpg

Οι pre-wedding εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη γενέτειρα της οικογένειας Jamnagar στο δυτικό κρατίδιο Gujarat, όπου βρίσκεται και το διυλιστήριο πετρελαίου του Ambani, το μεγαλύτερο στον κόσμο. Παρευρέθηκαν περίπου 1.200 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο Mark Zuckerberg της Meta και ο Bill Gates της Microsoft. Το πάρτι ξεκίνησε με ένα δείπνο που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα γυάλινο θερμοκήπιο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση. Η εντυπωσιακή κατασκευή φέρεται να μοιάζει με το Palm House, ένα κρυστάλλινο κτίριο βικτοριανού στιλ που βρίσκεται στον Βοτανικό Κήπο του Μπρούκλιν, το οποίο ήταν το αγαπημένο της Merchant όταν ήταν φοιτήτρια στη Νέα Υόρκη. Μετά τη γιορτή ακολούθησε το show της Rihanna και τα viral βίντεο έδειχναν την οικογένεια Ambani να χορεύει με την pop star σε χαλαρό κλίμα στη σκηνή.

Μέσα σε όλα αυτά, δεκάδες εξειδικευμένοι σεφ προσέφεραν περίπου 2.000 πιάτα, προσεκτικά επιμελημένα με γεύσεις από όλο τον κόσμο, στους επισκέπτες που διέμεναν σε πολυτελείς σκηνές, με προσωπικούς μακιγιέρ και στυλίστες στη διάθεσή τους.

Υπήρχε επίσης ένα 10σέλιδο εγχειρίδιο για τον ενδυματολογικό κώδικα των εκδηλώσεων, το οποίο περιελάμβανε ένα θέμα «πυρετός ζούγκλας» για μια επίσκεψη σε ένα οικογενειακό καταφύγιο ζώων, ακολουθούμενο από ένα "house party" με θέμα το Moulin Rouge που πραγματοποιήθηκε στην εκτεταμένη έκταση της ανακτορικής κατοικίας τους.

Η μέλλουσα νύφη φόρεσε μια σειρά από custom-made δημιουργίες, συμπεριλαμβανομένων δύο lehngas (μακριές μεταξωτές νυφικές φούστες) - η μία ήταν διακοσμημένη με 20.000 κρύσταλλα Swarovski και η άλλη φέρεται να χρειάστηκε 5.700 ώρες για να κατασκευαστεί - και μια ροζ εκδοχή ενός φορέματος Versace που φόρεσε η ηθοποιός Blake Lively στο Met Gala του 2022.

wedd-9XB2A.jpg

Ο γαμπρός φορούσε κυρίως ρούχα Dolce & Gabbana και επιδείκνυε ένα ρολόι χειρός Richard Mille, αξίας περίπου 1,5 εκατ. δολαρίων. Ένα viral βίντεο με τον Zuckerberg και τη σύζυγό του Priscilla Chan να χαζεύουν το ρολόι έγινε viral στην Ινδία. Οι εφημερίδες και τα sites αποτύπωσαν λεπτομερώς τη χλιδή αυτών των εντυπωσιακών events, στις οποίες συμμετείχαν οι πιο μεγάλοι stars από όλο τον κόσμο. «Ήταν σχεδόν σαν την εποχή των μαχαραγιάδων 100 χρόνια μετά», ανέφεραν οι New York Times.

Υπήρξαν επίσης αντιδράσεις, αφού η κυβέρνηση της Ινδίας ανακήρυξε εν μία νυκτί το μικρό αεροδρόμιο της πόλης σε διεθνές αεροδρόμιο, επέκτεινε το προσωπικό του και ανέπτυξε στρατιωτικό προσωπικό και προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας στην υπηρεσία της οικογένειας. Η τελευταία βραδιά του τριήμερου πάρτι, η οποία έληξε με βροχή από κομφετί, πυροτεχνήματα και ένα show με φώτα, έδωσε τον τόνο για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Τον Ιούνιο, το ζευγάρι και οι καλεσμένοι του μετέφεραν τους προγαμιαίους τους εορτασμούς στο εξωτερικό, κυριολεκτικά. Το πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι αστέρες του Bollywood, επιβιβάστηκε σε μια πολυτελή κρουαζιέρα κατά μήκος της εκπληκτικής γαλάζιας ακτογραμμής της Τυρρηνικής Θάλασσας στην Ιταλία, στη γαλλική Μεσόγειο. Σταμάτησαν στη Ρώμη, το Portofino, τη Γένοβα και τις Κάννες. 

Αυτή τη φορά, οι εορτασμοί είχαν εμφανίσεις από τους teen heartthrobs της δεκαετίας του '90 The Backstreet Boys, την τραγουδίστρια Katy Perry και τον Ιταλό τενόρο Andrea Bocelli. Αυτή την εβδομάδα, ένα ακόμη κύμα γαμήλιων εορτασμών ξεκίνησε στην πατρίδα της οικογένειας, τη Βομβάη, με μια αποθεωτική εμφάνιση του Justin Bieber. Ένα βίντεο που τον δείχνει να τραγουδά στην άκρη της σκηνής, ενώ η νύφη και οι φίλοι της τραγουδούν μαζί του έγινε viral. 

justin.jpg

Ο επικείμενος γάμος της χρονιάς

Η κλίμακα των εορτασμών δείχνει ότι τίποτα δεν είναι απρόσιτο για την οικογένεια. Και υπάρχουν εικασίες ότι η Adele θα τραγουδήσει στον πραγματικό γάμο αυτό το Σαββατοκύριακο και oι Kardashians ταξίδεψαν για τον γάμο - η οικογένεια, ωστόσο, παραμένει σιωπηλή στον Τύπο. Φυσικά, η Ινδία δεν είναι άγνωστη στην έννοια των μεγάλων εξωστρεφών γάμων. Άλλα παιδιά των Ambani είχαν επίσης πλούσιες προγαμιαίες γιορτές. Η Hilary Clinton και ο John Kerry ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων στο προγαμιαίο γλέντι της Isha Ambani το 2018, το οποίο περιελάμβανε εμφάνιση της Beyoncé. Ένα χρόνο αργότερα, το προγαμιαίο bash του Akash Ambani περιλάμβανε μια εμφάνιση των Coldplay.

Οι Ambanis δεν έχουν αποκαλύψει πόσο τους κοστίζει αυτός ο γάμος, αλλά φημολογείται ότι η Rihanna είχε πληρωθεί 7 εκατ. δολάρια για την εμφάνισή της, ενώ το ποσό που προτείνεται για τον Bieber είναι 10 εκατ. δολάρια.

Για τη γαμήλια βιομηχανία της Ινδίας, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία marketing. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους σχεδιαστές να παρουσιάσουν την πιο εκλεπτυσμένη πλευρά της ινδικής υψηλής ραπτικής, της καλλιτεχνίας και της δεξιοτεχνίας, λέει ο Anand Bhushan, σχεδιαστής μόδας.  Εν τω μεταξύ, στη Βομβάη, ο Varindar Chawla, ένας από τους πιο γνωστούς paparazzi του Bollywood, μετράει αμέτρητες φωτογραφίες των εορτασμών.

Με πληροφορίες, πηγή: BBC