fbpixel

Search icon
Search
19+1 πράγματα για να κάνετε τον 15Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

19+1 πράγματα για να κάνετε τον 15Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις που ικανοποιούν τα γούστα όλων εσάς που θα παραμείνετε στην πόλη


H άδεια Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες έχει άλλη χάρη, και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να παραδεχτούμε όλοι μας! Οι περισσότεροι έχουν διαφύγει στη Χαλκιδική ή σε κάποιον άλλον θερινό προορισμό, αλλά δεν είστε λίγοι εσείς που έχετε απομείνει στην πόλη. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, λοιπόν, να εξερευνήσετε κάθε καλά κρυμμένο μυστικό του αστικού τοπίου, να χαρείτε στο έπακρο κάθε στιγμή και να διασκεδάσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ειδικά τον 15Αύγουστο, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο cool, με την καλοκαιρινή ραστώνη να βρίσκεται πλέον στο pick της!

1. Απολαύστε τον καφέ σας σε κάποιο από τα αγαπημένα σας στέκια

Ξεκινήστε την ημέρα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποια από τα must-visit για εσάς στέκια. Η καλύτερη συντροφιά σας; Φυσικά το νέο, διπλό τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου του GLOW. Μερικές γουλιές καφέ και ξεκινήστε να το ξεφυλλίζετε!

297758575-467677835202348-6350416910427356000-n.jpg
Image source: @parisianamour

2. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και χαρείτε ξένοιαστες διαδρομές

Αναζητάτε ανάσες δροσιάς και στιγμές ξεγνοιασιάς; Η λύση δεν είναι άλλη από το να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να απολαύσετε υπέροχες διαδρομές με φίλους ή την οικογένειά σας!

3. Περπατήστε στα πιο καλά κρυμμένα στενά

Πάντα θα υπάρχουν στενάκια και γειτονιές που ακόμη δεν έχετε εξερευνήσει. Η άδεια πόλη σάς δίνει την τέλεια ευκαιρία να χαθείτε σε αυτά, γνωρίζοντάς τα επιτέλους από κοντά.

4. Γίνετε τουρίστας στην πόλη σας

Τι καλύτερο από το να ανακαλύψετε εκ νέου όλα όσα συνθέτουν την πολιτισμική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης. Επισκεφθείτε τα πιο πολυσυζητημένα αξιοθέατα, φωτογραφηθείτε και φερθείτε σαν ένας γνήσιος traveler, αυτήν τη φορά στην ίδια σας την πόλη.

shutterstock-1309121404-t3pm2.jpg

5. Επισκεφθείτε την έκθεση που τελευταία επιθυμείτε

Εάν είστε λάτρης της τέχνης, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την εικαστική εγκατάσταση "2291", το project του Βασίλη Μπαλάσκα το οποίο επιχειρεί μία ποιητική ανάγνωση της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Info: Αίθουσα Μαν. Ανδρόνικος – Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00-20:00.

6. Let's dive in

H ζέστη της ημέρας σίγουρα επιβάλλει και μια βουτιά! Κάντε την, λοιπόν, σε μια από τις ειδυλλιακές πισίνες της πόλης.

7. Γευτείτε τα πιο νόστιμα πιάτα

Ένα lunch break θεωρείτε απαραίτητο. Η Θεσσαλονίκη γνωρίζει όσο κανείς από καλό φαγητό, άλλωστε.

8. Ώρα για παγωτό

Μετά το φαγητό, σειρά έχει το γλυκό! Δροσιστείτε από τις επιλογές των πιο top gelateries της πόλης.

117908857-365111621159013-163193456327668251-n.jpg

9. Ξεκινήστε για κάποιον προορισμό μια «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη

Σκεφτείτε την εναλλακτική ενός road trip! Από τον Χορτιάτη και την Ποτίδαια μέχρι το Λιτόχωρο και τον Χολομώντα, οι προορισμοί είναι πολλοί και η επιλογή του ιδανικού είναι στο δικό σας χέρι. 

10. Picnic στη φύση

Εάν πράγματι επιλέξετε να φύγετε για λίγο από την πόλη, οργανώστε ένα picnic σε κάποιο μαγευτικό καταπράσινο σκηνικό, που θα σας μείνει εξάχαστο.

11. Έχετε παιδιά; Get ready to have fun!

H Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος επέστρεψε και μπορεί να απασχολήσει με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο να παιδιά σας. Μάθετε περισσότερα εδώ.

12. Αγναντεύστε το ηλιοβασίλεμα

Ανηφορίστε στην Άνω Πόλη και απολαύστε από εκεί το μαγικό ηλιοβασίλεμα από τον Πύργο του Τριγωνίου, όπου θα δείτε μαζεμένους ανθρώπους κάθε ηλικίας να συζητούν ζωηρά ή απλώς να κοιτούν σιωπηλοί την breathtaking view.

sinema-oessalonikh.jpg

13. Πάμε θερινό σινεμά;

Το καλοκαίρι στην πόλη είναι συνώνυμο με τα θερινά σινεμά. Θα σας προτείναμε να παρακολουθήσετε την ταινία "Official Competition", με πρωταγωνιστές τους Penélope Cruz, Antonio Banderas και Óscar Martínez.

Info: Ελληνίς 2 θερινός, 15Αύγουστος στις 20:45.

14. Party O'clock

Τι θα λέγατε για ένα ποτό σε μια από τις καλύτερες ταράτσες της Θεσσαλονίκης; Απολαύστε τη θέα, χορέψτε και ξεχάστε πάντα!

15. Διασκεδάστε στο σπίτι

Εάν νιώθετε κουρασμένοι, δεν έχετε παρά να γυρίσετε στο σπίτι. Εκεί, μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας και να φτιάξετε μόνοι σας τα πιο μεθυστικά aperitivos.

16. Μαγειρέψτε για τους εκλεκτούς της καρδιάς σας

Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για ένα δείπνο με τους αγαπημένους σας. Πείτε «ναι» σε δροσερές συνταγές που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας.

533744d5b33e6110666415d027a5ca0e.png

17. Binge-watching στο Netflix

Για εσάς τους σπιτόγατους, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσε η μέρα σας πέρα από μια απολαυστική ταινία ή σειρά στο Netflix. Οι πιο ρομαντικές καλοκαιρινές παραγωγές σάς περιμένουν να πατήσετε το "play".

18. Διαβάστε ξανά το βιβλίο που λατρέψατε

Χαθείτε στις σελίδες του πιο αγαπημένου σας αναγνώσματος και ανακαλύψτε από την αρχή την ιστορία του.

19. Σκεφτείτε από τώρα πώς θα αξιοποιήσετε την επόμενη άδειά σας

Το φθινόπωρο που έρχεται ενδείκνυται για κοντινά ταξίδια από την πόλη. Ακόμη κι αν δεν καταφέρατε να απολαύσετε όπως θα θέλατε τις καλοκαιρινές διακοπές σας, ποτέ δεν είναι αργά για ένα mini getaway.

20. Pamper yourself

H περιποίηση και η φροντίδα του εαυτού σας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Ώρα να πείτε «ναι» στο self-care!

The day is yours!