fbpixel

Search icon
Search
Road trip: 7 απίθανοι προορισμοί για αυθημερόν εξορμήσεις δίπλα στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Road trip: 7 απίθανοι προορισμοί για αυθημερόν εξορμήσεις δίπλα στη Θεσσαλονίκη

Οι top destinations μια «ανάσα» από την πόλη


Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε αφετηρία για τις πιο αξέχαστες εξορμήσεις κοντά στην πόλη. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολαύσετε την ηρεμία που εκπέμπουν οι γειτονικές περιοχές, δοκιμάζοντας νέες δραστηριότητας και υπέροχες γεύσεις στα top café, bar, restaurants, αλλά και στα απαράμιλλης ομορφιάς κτήματα, που ξεχωρίζουν στον κόσμο της οινοποιίας -και όχι μόνο. Ξεφύγετε για λίγο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και θα δείτε πόσο πολύ θα ανανεωθείτε σε μέρη μια «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη.

Από τον Χορτιάτη και την Ποτίδαια μέχρι το Λιτόχωρο και τον Χολομώντα, οι προορισμοί είναι πολλοί και η επιλογή του ιδανικού είναι στο δικό σας χέρι. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσετε φανταστικά!

Επανομή

shutterstock-1066964981.jpg

Η φυσική ομορφιά της Επανομής προσφέρει εκπλήξεις σε κάθε είδους επισκέπτη. Από τα αρχαιολογικά ευρήματα, από όλες τις ιστορικές περιόδους, τον υδροβιότοπο -ένα σπάνιας ομορφιάς φυσικό περιβάλλον-, έως τα καταγάλανα νερά στις χιλιομέτρων παραλίες απαράμιλλου κάλλους, τις οποίες μπορείτε απλώς να τις θαυμάσετε τώρα τον χειμώνα.

area-1.jpg
Κτήμα Γεροβασιλείου

Εάν βρεθείτε εκεί, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Κτήμα Γεροβασιλείου (25 χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης). Στις πλαγιές της Επανομής, ο ιδιαίτερα φροντισμένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα γνωστά κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου. Η βόλτα σας στο κτήμα μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο μουσείο που θα βρείτε εκεί, όπου αναδεικνύεται η αμπελοοινική κληρονομιά μέσα από 2600+ αντικείμενα. Ακόμα, μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους του κτήματος, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό του εστιατορίου, πραγματοποιώντας το ιδανικό pairing με το κατάλληλο κρασί στο πιο ιδανικό σημείο για κάθε wine lover!

Λευκοχώρι

photo0jpg.jpg

Μόλις μισή ώρα από τη Θεσσαλονίκη στο χωριό Λευκοχώρι μια μονάδα εναλλακτικού τουρισμού – αγροτουρισμού· σας περιμένει για να κάνετε ελεύθερη ιππασία στα γύρω βουνά, να πιείτε τον καφέ σας, να φάτε όπως οι cowboys στο saloon, να περιηγηθείτε στο πάρκο με τα ζώα και να ασχοληθείτε με τις υπόλοιπες υπαίθριες δραστηριότητες. Bonus, θα μαγευτείτε με το υπέροχο, απίστευτα ήρεμο σκηνικό, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το στρες της καθημερινότητας.

fireshot-capture-108-ktima-likno-deksiwseis-gamoy-estiatorio-thessaloniki-wwwktimaliknogr.png
Κτήμα Λίκνο

Εκεί βρίσκεται και το Κτήμα Λίκνο (Λευκοχώρι 570), ένα σύμπλεγμα χώρων, εξωτερικών και εσωτερικών, συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων που μπορεί να φιλοξενήσει την πιο ευρεία γκάμα επισήμων κι ανεπισήμων events, με δυνατότητα κάλυψης σε περίπτωση απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών. Έχοντας ως σημείο αναφοράς το πανέμορφο περιβάλλον και την επιβλητική θέα, έχουν φτιάξει τις εγκαταστάσεις κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργείται ένα αρμονικό σύνολο φύσης, αρχιτεκτονικής και λειτουργικότητας. Εστιατόριο, café, μια εντυπωσιακή εκκλησία και απεριόριστος χώρος για ατελείωτη χαλάρωση σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Bonus, για τα μικρότερα -και όχι μόνο- μέλη της κάθε οικογένειας, το Adventure Park αποτελεί μονόδρομο, καθώς εκεί μπορεί κανείς να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και το basket, την τοξοβολία, την ιππασία, το mountain biking κ.ά.

Λιτόχωρο

ekdromi-blog-e1497800461995.jpg

Μια «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη, το Λιτόχωρο αποτελεί μια σίγουροι επιλογή για τους κατοίκους της πόλης, αλλά και για τους επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Δίον, με το αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο. Είναι ένα μέρος με τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον, ενώ βόλτα σας μπορεί να συνεχιστεί σε κάθε γωνιά της περιοχής, η οποία τώρα τον χειμώνα έχει άλλη γοητεία, με την ομορφιά της να αναδεικνύεται όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

16166736master.jpg
Φαράγγι Ενιπέα

Plus, ο Ενιπέας ποταμός είναι ένα εξίσου must-visit place to be. Τολμήστε, μάλιστα, την πεζοπορία στο Φαράγγι του Ενιπέα! Μια μαγευτική διαδρομή στους πρόποδες του Ολύμπου, που διασχίζει πανέμορφες χαράδρες, καταπράσινες ρεματιές και κρυστάλλινα ορμητικά νερά. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τα Πριόνια, συνεχίστε προς το Παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονύσιου. Σε κοντινή απόσταση θα συναντήσετε και τον καταπληκτικό Καταρράκτη του Ενιπέα. Για εσάς που προτιμάτε τις calming στιγμές, απολαύστε τον καφέ ή το φαγητό σας σε κάποιο από τα local spots, όπως στο εστιατόριο «Νερόμυλος» ή στο café «Ντίσκο Ρωμέικο».

Νέα Ποτίδαια

shutterstock-1761226934.jpg

Κι όμως, η Νέα Ποτίδαια αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ένα roadtrip ακόμα και τώρα τον χειμώνα. Βρίσκεται στην αρχή του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής, την Κασσάνδρα. Πριν το χωριό, υπάρχει μια λεπτή λωρίδα γης στην οποία κατασκευάστηκε μια διώρυγα, το λεγόμενο κανάλι της Ποτίδαιας. Η διώρυγα είναι το βασικό αξιοθέατο της περιοχής, καθώς ενώνει εντυπωσιακά τον Τορωναίο και τον Θερμαϊκο κόλπο. Τόσο η δυτική, όσο και η ανατολική πλευρά της Ποτίδαιας βρέχονται από θάλασσα, κι έτσι το όλο σκηνικό θα σας θυμίσει κάτι από καλοκαίρι!

fireshot-capture-109-2-facebook-wwwfacebookcom.png
Marina Fish Restaurant Potidea

Το εστιατόριο "Marina Fish Restaurant" βρίσκεται στην Ποτίδαια για να προσφέρει στους λάτρεις του ψαριού τα πιο μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια. Τα φρέσκα ψάρια γίνονται οι πρωταγωνιστές στα πιο εντυπωσιακά και νόστιμα gourmet πιάτα, τα οποία συνδυάζονται φανταστικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Οι γαρίδες σωτέ με αρωματικό βούτυρο σκόρδου, ντοματίνια και τραγανή μπαγκέτα, είναι ένα πιάτο που ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Κωστής Κανακάρης, θεωρεί must με βάση τις προτιμήσεις του κόσμου.

Παλαιός Παντελεήμονας

shutterstock-1607070427.jpg

Στο βουνό των θεών του Ολύμπου, ο Παλαιός Παντελεήμονας ανήκει στους πιο top προορισμούς για κοντινές εξορμήσεις από τη Θεσσαλονίκη. Ένα ήσυχο, γραφικό μέρος για ξεκούραση και βόλτες στη φύση. Από το 1978, έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός με τα χαρακτηριστικά της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. O παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται στις παρυφές του Κάτω Ολύμπου στο Ανατολικό του τμήμα, σε υψόμετρο 500m και σε πολύ μικρή απόσταση από τη θάλασσα, γι' αυτό και προσφέρει απαράμιλλη θέα που συνδυάζει τα μπλε με τα πράσινα στοιχεία.

13620141-1281318735214675-1064506719144094352-n.jpg
Το Πέτρινο

Για να απολαύσετε υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις, επισκεφθείτε το ξενώνα «Το Πέτρινο», στην πλατεία της περιοχής. Εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα απίθανα παραδοσιακά γλυκά που προσφέρονται, υμνώντας την ιστορία του τόπου και ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το γαστρονομικό σας ταξίδι. Για εσάς που θέλετε να βιώσετε μια wellness εμπειρία, το I-M-O-N Pieria Club αποτελεί ένα από τα πιο hot new entries της περιοχής, το οποίο αξίζει να εξερευνήσετε. Κάνει όλες τις επιθυμίες σας πραγματικότητα, προσφέροντας πληθώρα επιλογών από έναν σημαντικό αριθμό δραστηριοτήτων εκδηλώσεις και προγράμματα για όλη την οικογένεια. Μια πολυτελής εμπειρία χαλάρωσης 5 αστέρων, σε προσιτή τιμή, για εσάς και τα παιδιά σας, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

Χολομώντας

shutterstock-633800723-1.jpg

Η Χαλκιδική, που έχουμε την τύχη να έχουμε τόσο κοντά μας, δεν προσφέρει απλά τις πιο ειδυλλιακές παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά μπορεί να σας μαγέψει με την ομορφιά της στα χωριά που είναι κρυμμένα στο ορεινά, στο βουνό Χολομώντα. Μη χάσετε την ευκαιρία να οδηγήσετε μέχρι την Αρναία, να περπατήσετε στα γραφικά στενά και να εξερευνήσετε ένα one-of-a-kind προορισμό, με τοπία φυσικής ομορφιάς που «κόβουν» την ανάσα, καθώς και ιδιαίτερα κτίσματα, γραφικά σπιτάκια και υπέροχες παραδοσιακές λιχουδιές. 

51743420-434672727276979-6743023606896595983-n.jpg
Απολυμένη Πέτρα

Για το φαγητό σας εμπιστευτείτε την «Απολυμένη Πέτρα», που βρίσκεται στον Πολύγυρο και θεωρείται must στάση πριν φύγετε. Ένας χώρος που συνδυάζει κυριολεκτικά τα πάντα: από διαμονή, μέχρι γαστρονομικές απολαύσεις και καφέ. Ένα απίθανο φυσικό περιβάλλον, που «ισορροπεί» μεταξύ παραδοσιακής και μοντέρνας αισθητικής, αναδεικνύοντας με κάθε πιθανό τρόπο τη natural γοητεία και την ηρεμία του τόπου. 

Χορτιάτης

shutterstock-1720349248.jpg

Νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση μόλις 18 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται o Χορτιάτης. Τοποθετημένος στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού, του οποίου το ύψος προσεγγίζει τα 1.200 μέτρα, αποτελεί ιδανική περιοχή για κοντινές αποδράσεις για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει φυσική ομορφιά και βαθιά ιστορική παράδοση. Tα αξιοθέατα είναι πολλά, όπως το «Χορτιάτης-Κατασκήνωση», ένας ευχάριστος ορειβατικός προορισμός μέσα στο πυκνό δάσος, όπου οι περιπατητές μπορούν να απολαύσουν εκτός της επαφής με την φύση και το νερό της πηγής «Τρία Αδέλφια». Ο δασικός του πλούτος, άλλωστε, είναι απίστευτος!

252319601-1457207164673047-3414452790112063775-n.jpg
Tzaki 'Ho

Για να ξεκουραστείτε από τη βόλτα σας και για να απολαύσετε μοναδικά πιάτα που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας, το εστιατόριο "Tzaki 'Ho" είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για μια ολοκληρωμένη dining εμπειρία. Ολόφρεσκα, προσεγμένα υλικά, τοπικές γεύσεις με country επιρροές, gourmet dishes κι εκπληκτική θέα στη φύση, είναι όλα όσα συνθέτουν το σκηνικό του restaurant και το κατατάσσουν στη nubmer one επιλογή για φαγητό στην περιοχή. Για καφέ ή ποτό, κατευθυνθείτε στο "Belair", όπου οι εκλεκτές γεύσεις γίνονται κομμάτι ενός πανέμορφου σκηνικού in & out!

Have fun!