fbpixel

Search icon
Search
Pampering yourself: Ποια είναι η πραγματική έννοια του & γιατί δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη
WELLNESS

Pampering yourself: Ποια είναι η πραγματική έννοια του & γιατί δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη

Φροντίστε τον εαυτό σας, γιατί σας αξίζει!


Ο τελευταίος χρόνος περιελάμβανε για όλους μας αρκετές δυσκολίες και σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, μας έκανε και πιο δυνατούς. Μας έμαθε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Να αφιερώνουμε χρόνο σε εμάς. Δυστυχώς, έχουμε την τάση να «χανόμαστε» στη ρουτίνα της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να παραμελούμε εμάς τις ίδιες, όμως -πλέον- έχουμε μάθει να εκτιμάμε τα μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα, όπου έχουμε τη δυνατότητα να γεμίσουμε μπαταρίες και να χαλαρώσουμε, ξεφεύγοντας για λίγο από την πραγματικότητα. Αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι φέρομαι εγωιστικά. Κάθε γυναίκα αξίζει μία extra ξεκούραση και φροντίδα μέσα στην εβδομάδα.

Self-care: The meaning

«Αρκετές γυναίκες θεωρούν πως μία σωστή, self-care βραδιά, περιλαμβάνει μία σειρά από ακριβά προϊόντα, που υπόσχονται θαύματα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό το νόημα της», εξηγεί η wellness expert, Sandra Darling. Είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και να αντιληφθούμε όλες πόσο σημαντικό είναι τόσο για τη σωματική, όσο και για την πνευματική μας υγεία, να βρίσκουμε μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα, για να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

«Self-care σημαίνει εντοπίζω αρχικά αυτά που χρειάζομαι, τις πραγματικές μου ανάγκες. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να το κάνουν αυτό. Το σώμα σου, σου στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα όταν δεν του προσφέρεις αυτά που χρειάζεται. Πρέπει να τα ακούς και να αφιερώνεις το χρόνο που χρειάζεται», συνεχίζει η Sandra Darling. Βρίσκοντας μερικά λεπτά χαλάρωσης, θα αισθανθείτε χαρά κι ευεξία και θα μπορέσετε να απολαύσετε την υπόλοιπη ημέρα μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι σημαντικό να το προσπαθήσετε από σήμερα κιόλας.

Mini steps

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά από τη μία μέρα στην άλλη. Ξεκινήστε λοιπόν, αναζητώντας μία δραστηριότητα που θα σας προσφέρει ηρεμία και θα βοηθήσει το μυαλό σας να ξεφύγει για λίγο, ώστε να αποβάλλετε το stress και το extra άγχος. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να βρείτε μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα και να αφιερώσετε χρόνο μόνο σε εσάς, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα στην ουσία. Είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο στην αρχή, καθώς θα πρέπει να κατανοήσετε ποιες είναι πραγματικά οι δικές σας ανάγκες, αλλά σύντομα θα παρατηρήσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Ideas for beginners

Βόλτα στη φύση

142a197b12be8dc71743acbb1a5218e1.jpeg

Βρείτε μερικά λεπτά μέσα στη μέρα, ιδανικά το πρωί πριν να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις σας και περπατήστε στη φύση. Πάρτε βαθιές ανάσες και χαλαρώστε, απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε αυτό, αρκεί απλά μία βόλτα στον κήπο ή στη γειτονιά σας. Υπάρχει μία λύση για όλους, όπου κι αν βρίσκεστε.

Καλός ύπνος

shutterstock-116820649.jpg

Ειδικά αν αισθάνεστε κούραση, προσπαθήστε να κοιμάστε νωρίς. Αφήστε στην άκρη το κινητό σας και χαρίστε στον οργανισμό σας βαθιά ξεκούραση. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως είναι σημαντικό να κοιμόμαστε περίπου 7-8 ώρες το βράδυ. Απολαμβάνοντας έναν ποιοτικό ύπνο, αυξάνουμε τις πιθανότητες να έχουμε μία δραστήρια ζωή, γεμάτη ευεξία, ενώ λειτουργεί ευεργετικά τόσο για την ψυχική μας υγεία, όσο και για την εμφάνισή μας.

Διαβάστε βιβλία

shutterstock-1742211815.jpg

Βάλτε τα βιβλία στη ζωή σας. Τη σύγχρονη εποχή, αφιερώνουμε σημαντικό χρόνο της ημέρας μας μπροστά σε μία οθόνη, είτε πρόκειται για το κινητό μας, είτε για το laptop ή το tablet. Αφήστε τα για λίγο στην άκρη όλα αυτά κι επιλέξτε ένα καλό βιβλίο για να διαβάσετε, κάνοντας ένα διάλειμμα από όλα τα υπόλοιπα. Θα καθαρίσει το μυαλό σας και θα χαλαρώσετε αμέσως.

Yoga

shutterstock-1279952959.jpg

Μία ακόμη καλή επιλογή είναι η yοga. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκατοντάδες online classes στο διαδίκτυο και το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Λίγα μόνο λεπτά είναι αρκετά και θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά! Η yoga προσφέρει χαλάρωση κι ευεξία και σύντομα θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

Meditation

shutterstock-1663369306.jpg

Βάλτε το διαλογισμό στη ζωή σας. Στην αρχή χρειάζεται λίγη υπομονή, μέχρι να βρείτε τους δικούς σας ρυθμούς και να κάνετε τα πρώτα βήματα. Ωστόσο, σταδιακά θα παρατηρήσετε πως όλα θα γίνονται πιο εύκολα. Όπως στην περίπτωση της yoga, έτσι και τώρα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν στο ξεκίνημα.

Home spa

shutterstock-571707010.jpg

Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο luxurious spa, για να απολαύσετε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης. Δημιουργήστε το δικό σας spa στο σπίτι σας και περιποιηθείτε εσείς οι ίδιες τον εαυτό σας. Εφαρμόστε τις δικές σας DIY μάσκες στο πρόσωπο και το σώμα, γεμίστε την μπανιέρα σας κι απολαύστε ένα παγωμένο ποτήρι κρασί στο μπάνιο σας. Απλό, αλλά πραγματικά θαυματουργό!