fbpixel

Search icon
Search
Top 6 προορισμοί για ένα mini getaway στις αργίες του Οκτώβρη
TRAVEL

Top 6 προορισμοί για ένα mini getaway στις αργίες του Οκτώβρη

Μοναδικοί τόποι που μετατρέπονται στο απόλυτο fall σκηνικό


Βρισκόμαστε μια «ανάσα» μακριά από τις μεγάλες αργίες του Οκτωβρίου -την 26η και την 28η- και οι συζητήσεις γύρω από προορισμούς στους οποίους θα περάσουμε όμορφα αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο επίκεντρο. Εάν κι εσείς δεν έχετε καταλήξει ακόμα στο πού και πώς θα αξιοποιήσετε αυτές τις δύο ημέρες, τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε παρακάτω και να ανακαλύψετε ένα ολοκληρωμένο travel guide για αυθημερόν -και όχι μόνο- εξορμήσεις για αυτές τις δύο ημέρες.

Κρατήστε σημειώσεις για να περάσετε μοναδικά!

Καστοριά

shutterstock-1176828217.jpg

Γνωστή και ως «Αρχοντισσα της Μακεδονίας», η Καστοριά περιτριγυρίζεται από επιβλητικά βουνά και τη μαγική λίμνη της Ορεστιάδας. Εκεί, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή Ντολτσό στη νότια πλευρά με τα παλιά αρχοντικά κι εξερευνήστε σημεία της Παλιάς Πόλης που μέχρι και σήμερα τους μαγεύουν όλους. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και κάντε τον γύρο της διάσημης λίμνης, που θα σας χαλαρώσει και θα σας κάνει να αφεθείτε στη μαγεία της.

limneon-resort-spa-hotel-1.jpg
Limneon Resort & Spa


Μην ξεχάσετε να πραγματοποιήσετε το check in σας στο 5* Limneon Resort & Spa, όπου η πολυτέλεια γίνεται «ένα» με την απίθανη φυσική αύρα του τόπου. Πριν φύγετε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κουζίνα της όμορφης ταβέρνας «Το στέκι της παρέας», που συνδυάζει το ωραίο περιβάλλον με τα γευστικά παραδοσιακά πιάτα. Όταν η νύχτα πάρει τη θέση της ημέρας, κατευθυνθείτε στο Nautical Hall, το οποίο αντικρίζει τη λίμνη και μετατρέπεται στο ιδανικό spot για να απολαύσετε το ποτό σας.

Λίμνη Κερκίνη

shutterstock-316131851.jpg

Ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς σε απόσταση «αναπνοής» από τη Θεσσαλονίκη, η λίμνη Κερκίνη σάς περιμένει με άπειρες ομορφιές προς εξερεύνηση. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Σερρών, μόλις 40 χλμ. από την πόλη των Σερρών και περίπου 100 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Η παρόχθια βλάστηση με παραποτάμια δάση από άγριες ιτιές, τα νούφαρα που επιπλέουν σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, η μεγάλη ποικιλία ψαριών, τα βουβάλια που κολυμπούν στα ήσυχα νερά της λίμνης, αλλά και ο υπέροχος ορίζοντας από τα ορεινά συγκροτήματα του όρους Μπέλλες και των Κρουσίων, χαρίζουν στο τόπο μια μοναδική γοητεία.

102771562-3137125982992158-1638573247974866944-n.jpg
Όαση


Εάν τελικά βρεθείτε εκεί, το Hotel Erodios θα σας χαρίσει μια φανταστική εμπειρία διαμονής, με όλα τα luxury facilities που γίνονται «κομμάτι» της όλης απόλαυσης που μπορείτε να βιώσετε εκεί. Όσο για το φαγητό σας, προτιμήστε την ταβέρνα Όαση, τοποθετημένη σε ένα υπέροχο φθινοπωρινό σκηνικό, όπου μπορείτε να γευτείτε μοναδικές γεύσεις.

Παλαιός Παντελεήμονας

shutterstock-458551672.jpg

Ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι ένας τόπος γραφικός, γεμάτος όμορφα τοπία και υπέροχες ταβέρνες με παραδοσιακές συνταγές για να δοκιμάσετε. Απέχει περίπου 1 ώρα με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη, ανήκει στον νομό Πιερίας και βρίσκεται κάτω από το επιβλητικό βουνό του Ολύμπου. Νόστιμο φαγητό, μοναδική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, χρωματιστά λουλούδια και πολύ πράσινο είναι κάποιοι από τους λόγους που θα σας κάνουν να περάσετε μαγικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο μικρό αυτό χωριουδάκι.

154f7bb018f436a35ccc8ec082ece100-xl.jpg
Gallaria


Στο Gallaria οι παραδοσιακές γεύσεις συναντούν τη σύγχρονη κουζίνα και δημιουργούν έναν συνδυασμό που απογειώνει τις αισθήσεις. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε και το ποτό σας με το βλέμμα σας να πλανάται στο υπέροχο τοπίο. Εάν επιλέξετε να μείνετε στην περιοχή, τότε το Feggaropetra Inn Magic Mountain House θα αποτελέσει μονόδρομο για εσάς.

Φλώρινα

shutterstock-1554872486.jpg

Η Φλώρινα αποτελεί ένα από τους must-visit προορισμούς της χώρας μας τόσο για το φθινόπωρο όσο και για τον χειμώνα που έρχεται. Εάν προτιμήσετε τον συγκεκριμένο τόπο για τις βόλτες σας αυτές τις ημέρες, τότε μην παραλείψετε να κατευθυνθείτε στον ποταμό Σακουλέβα και σίγουρα στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς, όπου αποτυπώνεται όλη η μαγεία του τόπου -ειδικά τώρα που το σκηνικό έχει «φορέσει» τα φθινοπωρινά του χρώματα.

screenshot-1-eDSFF.png
The Lynx Mountain Resort


Φυσικά, το ολοκαίνουριο The Lynx Mountain Resort μετατρέπεται στο απόλυτο καταφύγιο για τις πιο υπέροχες αποδράσεις στην πόλη της Φλώρινας. Πρόκειται για το θρυλικό Ξενία που μας συστήνεται και πάλι μετά από μια εκ βάθρων ανακαίνιση αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμασταν για τις ορεινές μας εξορμήσεις. Η συνολική εμπειρία σας στη Φλώρινα θα ολοκληρωθεί με ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι στο εστιατόριο Τέρψη, όπου θα γευτείτε local πιάτα και απίθανο κρασί δικής τους παραγωγής. Κλείστε την ημέρα σας με ένα ποτό στο Avli All Day Bar, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με εκπληκτικά finger foods!

Πήλιο

shutterstock-2058702353.jpg

Κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω στον χάρτη και φτάνοντας κοντά στην πόλη του Βόλου, το ονειρικό Πήλιο που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες ανά τις σεζόν. Τέσσερις εποχές, ένας προορισμός που αφήνει την υπογραφή του στη λίστα με τους must ορεινούς τόπους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ξεχωρίζει τόσο για την απέραντη ομορφιά του όσο και για τις μοναδικές, local γεύσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του. Η Ζαγορά, η Τσαγκαράδα, η Νταμούχαρη και οι Άγιοι Σαράντα, είναι μερικοί μόνο από τους προορισμούς του συγκεκριμένου τόπου που δεν πρέπει να διαφύγουν από την προσοχή σας.

peliva-pelion5.jpg
Peliva Nature & Suites


Χτισμένο σε προνομιακή τοποθεσία στο νότιο τμήμα του Πηλίου, κοντά σε έναν παλιό ελαιώνα με απαράμιλλη θέα στον Παγασητικό Κόλπο, το Peliva Nature & Suites προσφέρει ένα μέρος υψηλής ποιότητας για απόδραση, χαλάρωση και διαμονή, για αυτό λοιπόν κάντε το check in σας! Ακόμα, το El Resto Bar στο Μούρεσι σάς περιμένει για την απόλυτη eat & drink experience και για έναν μοναδικό συνδυασμό παραδοσιακής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

For the adventurous... 

Σπέτσες

shutterstock-1775482394.jpg

Οι Σπέτσες, το «διαμάντι του Αργολικού κόλπου», είναι το νησί που ο κόσμος λατρεύει τόσο για το καλοκαίρι όσο και για τον υπόλοιπο χρόνο. Οι λόφοι του, οι ντυμένοι με αμέτρητα πεύκα, αλλά και τα κρυστάλλινα νερά του, το καθιστούν σε ξεχωριστό μέρος, που αξίζει την προσοχή όλων των δεινών travellers. Σίγουρα θα λατρέψετε και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, το θεσπέσιο φαγητό και τους φιλόξενους κατοίκους του νησιού, που δε χάνουν ευκαιρία να βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν κάθε γωνιά του.

76d1b9a7047d4422b3b2850db82085b5.jpg
Poseidonion Grand Hotel


Το Poseidonion Grand Hotel στην «καρδιά» του νησιού φημίζεται για τη «ζεστή» φιλοξενία που προσφέρει, το εκλεπτυσμένο design, αλλά και το ασυναγώνιστο service που προσφέρει. Για υπέροχα θαλασσινά -και όχι μόνο- επισκεφθείτε το Ombra, ενώ για το ποτό σας το On The Veranda, που ξεχωρίζει στο νησί για την πανοραμική θέα που διαθέτει.

Have fun!