fbpixel

Search icon
Search
Adventure lovers: 4+1 παραλίες στην Χαλκιδική για τους λάτρεις της εξερεύνησης
TRAVEL

Adventure lovers: 4+1 παραλίες στην Χαλκιδική για τους λάτρεις της εξερεύνησης

Πρέπει να τις προσθέσετε στην bucket-list σας


Η Χαλκιδική αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης -κι όχι μόνο- για πολλούς, διαφορετικούς λόγους. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, είναι γεμάτη με μαγικά τοπία και το κυριότερο, οι παραλίες της μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Άλλες είναι οργανωμένες, άλλες προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση κι άλλες, μοιάζουν ιδανικές για όσους αγαπούν τα summer-sports και τους λάτρεις της περιπέτειας. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε τις must-visit παραλίες για φέτος και για κάθε καλοκαίρι.

Η Χαλκιδική είναι πιο σαγηνευτική από ποτέ!

Πόρτο Βαλίτσα

picportovalitsa3.jpeg

Το Πόρτο Βαλίτσα, βρίσκεται στον όρμο του Παλιουρίου, στην Κασσάνδρα και για πολλούς, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα κι όμορφα μέρη του 1ου ποδιού. Φτάνοντας σε αυτό, δημιουργείται μία πολύ ξεχωριστή αίσθηση και το σκηνικό, θυμίζει τοπία του εξωτερικού, που συχνά θαυμάζουμε μέσα από το Pinterest ή το Instagram. Πρόκειται γι ένα μέρος, που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε go to προορισμό για όσους αγαπούν τις καταδύσεις και το snorkeling, καθώς πραγματικά αξίζει να ανακαλύψει κανείς την πλούσια ζωή του βυθού, ενώ όσοι το γνωρίζουν, μιλούν για το απόλυτο, καταδυτικό σημείο της Χαλκιδικής συνολικά, με το βάθος κατάδυσης να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 30 μέτρων. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα επιβλητικά βράχια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι το Πόρτο Βαλίτσα συγκεντρώνει αρκετούς visitors κάθε καλοκαίρι. Ετοιμαστείτε για την απόλυτη summer εμπειρία κι εξερευνήστε έναν κόσμο μαγικό!

Διάπορος 

shutterstock-1486777802-1-1.jpg

Υπάρχει ένα μέρος στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής, που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα επάνω του. Ο Διάπορος, είναι ένα μικρό νησάκι που ξεχωρίζει για την εξωτική του ομορφιά. Είναι ένα spot με ιδιαίτερα vibes, με τα τιρκουάζ νερά και το καταπράσινο ήρεμο τοπίο, να δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν ένα mini-break από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά κι όσους λατρεύουν την εξερεύνηση και τα φυσικά τοπία. Ο Διάπορος, προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές και κολύμπι, ενώ ο εντυπωσιακός βυθός του, περιλαμβάνει αμέτρητους θησαυρούς και θα σας χαρίσει πανέμορφες εικόνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σας. Οι καταδύσεις, το snorkeling κι η κωπηλασία, είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορεί να κάνει κανείς στο συγκεκριμένο μέρος κι αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αξίζει να το επισκεφθείτε.

Ακτή Κοβιού

w5.jpeg

Στη βραχώδη ακτογραμμή ανάμεσα στον Αϊ Γιάννη και στην Καλογριά, περίπου 6 χιλιόμετρα νότια της Νικήτης, βρίσκεται ένας μικρός κόλπος, που -δικαίως- θεωρείται must-visit για τους sea-lovers. Η Ακτή Κοβιού μαγνητίζει τα βλέμματα, με τα γαλαζοπράσινα νερά της, τη λευκή άμμο και τους βραχώδεις λόφους, που περιβάλλουν την παραλία. Η βραχώδης ακτογραμμή που περιβάλλει τον κόλπο, μοιάζει ιδανική για εξερεύνηση του βυθού κι αυτός είναι ένας από τους λόγους, που αποτελεί go to spot για τους λάτρεις των θαλάσσιων sports, που καταφθάνουν σε αυτήν κάθε καλοκαίρι. Θέλετε να γνωρίσετε από κοντά ένα μέρος διαφορετικό από τα άλλα, να κολυμπήσετε στα πιο δροσερά, πεντακάθαρα νερά και να βιώσετε την απόλυτη περιπέτεια σε μία μαγική τοποθεσία; Ετοιμάστε την travel-bag σας κι απολαύστε το δικό σας break σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Χαλκιδικής.

Κέλυφος

shutterstock-1740316187.jpeg

Το Κέλυφος ή αλλιώς χελώνα, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι εξαιτίας του σχήματός του, βρίσκεται ανάμεσα στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ακριβώς απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά. Αυτό το πολύ ιδιαίτερο, ακατοίκητο μέρος, ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του Απόκρημνοι βράχοι, επιβλητικές σπηλιές και μία μοναδική παραλία με σμαραγδένια νερά, με τα γαλάζια νερά, τα πυκνά πεύκα και τις επιβλητικές, σπηλιές να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, σπάνιας ομορφιάς, που παραπέμπει σε εξωτικά μέρη. Με μέγιστο βάθος τα 45 μέτρα κι έναν πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, αποτελεί ιδανικό μέρος για scuba diving ή snorkeling και παρουσιάζει εξαιρετικό καταδυτικό ενδιαφέρον, με διάφορα ψάρια, μεγάλη ποικιλία κοραλλιών, ανεμώνες και αστερίες. Ολόκληρο το νησάκι προσφέρεται για καταδύσεις, σε περισσότερα από 10 σημεία κι όσοι το έχουν επισκεφθεί, κάνουν λόγο για μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία.

Τορώνη

shutterstock-1475036477-9yqVV.jpg

Η Τορώνη είναι ένας οικισμός που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της χερσονήσου της Σιθωνίας, σε απόσταση περίπου 20 χλμ από την Νέο Μαρμαρά και θεωρείται ιδανικό μέρος για ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές. Η μαγευτική αμμώδης παραλία, με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της και με τα ερείπια του παλιού βυζαντινού κάστρου της Ληκύθου να δεσπόζουν στο τοπίο της, σαγηνεύει τους visitors από την πρώτη στιγμή της παραμονής τους σε αυτήν, ενώ θεωρείται must-visit για τους λάτρεις του snorkeling και των καταδύσεων, που θέλουν να εξερευνήσουν την αρχαία πόλη που κρύβεται στον βυθό. Θα είναι σίγουρα από τα highlights του καλοκαιριού σας, εφόσον την επισκεφθείτε!

Κεντρική φωτογραφία: Διάπορος