fbpixel

Search icon
Search
Ώρα για παγωτό: Οι top γεύσεις από τις gelateries της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Ώρα για παγωτό: Οι top γεύσεις από τις gelateries της Θεσσαλονίκης

Γιατί το παγωτό είναι ιδέα...


Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε... Μία μπάλα βανίλια και μία σοκολάτα σ' ένα τραγανό χωνάκι, σορμπέ λεμόνι ένα καυτό μεσημέρι του Ιουλίου, καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι με φίλους, συνοδεία με την αγαπημένη σας γεύση. Το παγωτό αποτελεί το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό για όλες τις ηλικίες αλλά κι αυτό που «γεμίζει» χαρά όποιον το γεύεται. Αν ανήκετε στους λάτρεις του, γνωρίζετε πολύ καλά την «έκρηξη» συναισθημάτων που μπορεί να δημιουργήσει κάθε μία μπουκιά. Για να μην μακρηγορούμε, το παγωτό είναι ιδέα και για καλή μας τύχη, η Θεσσαλονίκη φημίζεται για τις μοναδικές gelateries με χειροποίητο gelato, από φρέσκα υλικά που θα ικανοποιήσουν στο έπακρο τους γευστικούς κάλυκες, ακόμα και των πιο απαιτητικών. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα πιο «δροσερά» spots για να γευτείτε το παγωτό σας στην Νύφη του Θερμαϊκού αλλά και τις top γεύσεις αυτών. Ανακαλύψτε τα!

1. Bombolo 

213077866-797775080929287-919167347912117542-n.jpg
Image source: @bomboloskg

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως, θα συναντήσετε ένα από τα πιο ενημερωμένα και updated στέκια με παγωτό της πόλης. Το Bombolo μυεί όλους όσους το επισκεφθούν στο αυθεντικό παγωτό, με αέρα εξωτερικού, καθώς οι γεύσεις του μας «ταξιδεύουν» στις πρωτεύουσες του gelato, όπως είναι η Ιταλία, το Βέλγιο και η Γαλλία. Εμείς σας προτείνουμε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, και να δοκιμάσετε την φανταστική και άκρως επιτυχημένη γεύση Lila Pause αλλά και την αλμυρή καραμέλα. Αν «φοβάστε» της θερμίδες, η chilly σοκολάτα θα σας ανταμείψει. Φυσικά μην παραλείψετε πάρετε μια γεύση από τις βάφλες αλλά και τις εξαιρετικές τούρτες τους. 

Top Choice: Lila Pause 

Info: Μητροπόλεως 88 | Τηλ: 2310229398 | @bomboloskg

2. Gelati e amore

34024472-je7uje0zf-yagahb3drsgyauif9vstzxy-a1ulzbogk.jpg

Αν ζείτε ή κινήστε συχνά στο κέντρο της πόλης, σίγουρα γνωρίζετε το αυθεντικό ιταλικό παγωτό που βρίσκεται στην οδό Σβώλου. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Internazionale Mastri Gelatieri -παγκόσμιο βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί λίγες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Το παγωτό παρασκευάζεται από αυθεντικές πρώτες ύλες, γάλα και πάγο. Ποιες ξεχωρίζουμε; Gianduia, stracciatella, μιλφέϊγ, mascarpone είναι αυτές που πρέπει να μπουν πρώτες στη λίστα σας. Ετοιμαστείτε να γίνει το αγαπημένο σας sweet spot του καλοκαιριού.

Top Choice: Stracciatella

Info: Αλ. Σβώλου 44 | Tηλ: 231 024 2014

3. Fahrenheit Gelato

277408311-1049393709123118-7221791038663233136-n.jpg
Image source: @fahrenheitgelato

Μετράει λίγο καιρό παρουσίας στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης, αλλά από την πρώτη κιόλας στιγμή κέρδισε τις εντυπώσεις. Σ' ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα στενά, στην Καλαποθάκη, αυτή η gelataria, η οποία ξεκίνησε από τη Χαλκιδική, πρόκειται γι ένα πρωτοποριακό concept καθώς προσφέρει 12 διαφορετικές και πρωτότυπες γεύσεις gelato που δημιουργούνται ακριβώς μπροστά στα μάτια σας. Η αυθεντική γεύση και η γνήσια υφή τους είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας τους, ενώ το φιστίκι Αιγίνης του Bronte, η σοκολάτα Callebaut από το Βέλγιο και η βανίλια Μαδαγασκάρης ανήκουν στις πιο δημοφιλείς γεύσεις του. Για του vegan αλλά και για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, μπορείτε να διαλέξετε από μια ποικιλία χωρίς γαλακτοκομικά αλλά και sugar free. 

Top choice: Φιστίκι Αιγίνης

Info: Καλαποθάκη 3, Κέντρο | Τηλ: 231 182 8702 | @fahrenheitgelato

4. Fatto a mano 

289444746-176245191437981-4371443920621760491-n.jpg
Image source: @fatto_a_mano_gelato

Ακόμα μία φρέσκια προσθήκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκη. Η gelateria Fatto a mano, άνοιξε τις πόρτες της πριν από μερικούς μήνες, κάνοντας ξεκάθαρη από την αρχή την προτίμησή της στις φυσικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας μας, όπως φρέσκο γάλα, θυμαρίσιο μέλι, τσικουδιά, θυμάρι, φρέσκο ανθότυρο, μαστίχα Χίου, σαλέπι, λεμόνια, αμύγδαλα, τιμώντας ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής της, την Κρήτη. Φημίζεται για τις sorbe γεύσεις της, ωστόσο εμείς λατρέψαμε το βουβαλινό καϊμάκι, το οποίο κρύβει μια μικρή έκπληξη από σαλέπι και μαστίχα Χίου. 

Top choice: Βουβαλινό καϊμάκι 

Info: Παύλου Μελά 20 | Τηλ: 2310 275 015 | @fatto_a_mano_gelato

5. Rolly Rolly

a20a7342-c8ef-4057-bc9d-acecf8108715-1.jpg

Κάνοντας μία στάση στο Rolly Rolly θα βιώσετε μία ξεχωριστή εμπειρία παγωτού. Με βάση το γάλα και τη βανίλια μια ξεχωριστή εμπειρία priuvate chefing σας περιμένει για να δημιουργήσετε τη δική σας γεύση, όπως την έχετε φανταστεί. Διαλέξτε ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία από ξηρούς καρπούς, φρούτα και εwell known σοκολάτες. Εννοείται πως αν ακολουθείτε έναν healthy τρόπο ζωής, οι now sugar γεύσεις, το γάλα αμυγδάλου αλλά και το hand made sorbe θα σας εκπλήξουν. Έχετε σκεφτεί ότι το παγωτό μπορεί να μην είναι «ένοχη» απόλαυση. Αν όχι, μία επίσκεψη στο Rolly Rolly θα σας πείσει, ακόμα και μετά το γυμναστήριο, όπου μπορείτε να γευτείτε και πρωτεϊνούχο παγωτό. 

Top choice: Double Trouble

Info: Καρόλου Ντηλ 3 | @rollyrolly.gr

6. Vanilla Gelateria

f-gelato-hd.jpg

Η αυθεντική ιταλική τεχνική του παγωτού «προσγειώθηκε» στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στη Vanilla Gelateria. Ο ιδιοκτήτης της Λουίζος Συμεωνίδης εκπαιδεύτηκε στη Μπολόνια και δούλεψε σε μια οικογένεια Ιταλών με εμπειρία 3 γενεών στο gelato, για να βρει και να φέρει πρωτόγνωρες γεύσεις στο παγωτό της πόλης. Οι λόγοι για να το προτιμήσει κανείς είναι πολλοί, όπως το ότι είναι χειροποίητο, παρασκευάζεται καθημερινά από φρέσκο γάλα και ποιοτικά υλικά, έχει ιδιαίτερες γεύσεις που δεν συναντάμε αλλού, όπως το ανθρακί αντιοξειδωτικό παγωτό και το εργαστήριο παρασκευής βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Στα must taste συγκαταλέγονται η βανίλια Μαδαγασκάρης, οι sorbe επιλογές και η spice σοκολάτα. 

Top choice: Βανίλια Μαδασκάρης 

Info: Μητροπόλεως 129 | Τηλ: 2310 225 566 | @vanilla.gelateria

7.  WOW! street pastry & cafe 

cheesecake-ice.jpg

Στο WOW! street pastry & cafe η κουλτούρα του street food και η δημιουργική ζαχαροπλαστική σμίγουν μοναδικά σε ένα φρέσκο concept. Όσον αφορά το παγωτό, χαρακτηριστικό του είναι το semifredo -παγωτό σε ξυλάκι-, το οποίο παρασκευάζεται από φρέσκα γαλακτοκομικά, πραγματική σοκολάτα και φρέσκα φρούτα. Είναι διαθέσιμο σε έξι γεύσεις: cheesecake, σοκολάτα-καραμέλα, φράουλα-oreο, τριπλή σοκολάτα, λεμόνι-μπισκότο, φυστίκι-κανταίφι. Plus, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε iced tacos -τάκος με παγωτό- και cannoli με παγωτό. 

Top choice: Semifrdo 

Info: Αγίας Θεοδώρας 11 | Τηλ: 2316 070 005 | @wowstreetpastry

Κεντρική φωτογραφία: @fahrenheitgelato@bomboloskg