fbpixel

Search icon
Search
Book Lovers: 8 μοναδικές προτάσεις για τις διακοπές σας
MAGAZINE

Book Lovers: 8 μοναδικές προτάσεις για τις διακοπές σας

Αξίζουν μια θέση στην beach bag σας


Τα βιβλία αποτελούν την τέλεια συντροφιά, καθώς κι έναν τρόποςγια να δημιουργήσει κάποιος αναμνήσεις, εικόνες και ξεχωριστές στιγμές, πάντα με βάση την ιστορία που κρατά στα χέρια του. Οι μοναδικές κυκλοφορίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων και των επιτυχημένων συγγραφέων, υπόσχονται να χαρίσουν σε όλους εσάς τους book addicts την πιο όμορφη παρέα πλάι στο κύμα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

Ανακαλύψτε τες!

Το Νήμα, Victoria Hislop (Εκδ. Ψυχογιός)

9786180143331.jpg

Με επίκεντρο τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 στη Θεσσαλονίκη, η δημοφιλής στη χώρα μας συγγραφέας και πολιτογραφημένη Ελληνίδα Victoria Hislop ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του Δημήτρη Κομνηνού, ενός αγοριού που γεννήθηκε την ημέρα της καταστροφής και που η μοίρα του θα συνδεθεί με αυτήν της Θεσσαλονίκης. Πολλές δεκαετίες αργότερα, το 2007, η ιστορία θα ξαναζωντανέψει, καθώς ένας νεαρός Ελληνοβρετανός θα μάθει την ιστορία της ζωής των παππούδων του, οι οποίοι επί σειρά δεκαετιών διαφύλαξαν τις μνήμες και τους θησαυρούς όσων εγκατέλειψαν διά της βίας την πόλη, θύματα της θηριωδίας των Ναζί.

Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη, Γιάννης Ξανθούλης (Εκδ. Διόπτρα)

653754.jpg

Ένα απρόσμενο γράμμα από τη Γερμανία θα αναστατώσει τον Πετρόκαμπο, ένα ξεχασμένο,
όλο πέτρες και σκορπιούς, χωριό στην ενδοχώρα. Αποστολέας του, ο Απόστολος (Λάκης) Μπούγας, γέννημα θρέμμα του χωριού, που έφυγε σχεδόν παιδί για τη Γερμανία, όπου και διέπρεψε ως αστέρας ερωτικών ταινιών. Ετοιμοθάνατος πλέον, συντάσσει τη διαθήκη του,
αφήνοντας τη -σχεδόν αμύθητη- περιουσία του στον Πετρόκαμπο. Ο αποδέκτης της επιστολής,
ο μακρινός (και μόνος εν ζωή) συγγενής του στο χωριό, ο Πέτρος Μακκαβαίος, θα γίνει ο «συναισθηματικός κρίκος» μεταξύ του αείμνηστου σταρ και των φιλόδοξων έργων στο χωριό.

Γκρίζες Μέλισσες, Αντρέι Κουρκόφ (Εκδ. Καστανιώτη)

20220329102817-grizes-melisses.jpeg

Το επίκαιρο μυθιστόρημα του επιφανέστερου συγγραφέα της σημερινής Ουκρανίας, που ζει
από μικρή ηλικία στο Κίεβο. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα χωριό στην επονομαζόμενη «γκρίζα ζώνη». Εκεί, έχουν απομείνει όλο κι όλο δύο άνθρωποι: ο σαρανταεννιάχρονος συνταξιούχος Σεργκέι Σεργκέγιτς και ο πρώην συμμαθητής του Πάσκα. Με τον ερχομό της άνοιξης, το βασικό μέλημα του Σεργκέγιτς είναι να μεταφέρει τις έξι κυψέλες με τις μέλισσές του όσο πιο μακριά από τον πόλεμο γίνεται. Το καλοκαίρι που θα περάσει στην Κριμαία θα του μάθει να μην εμπιστεύεται, όχι μόνο τους ανθρώπους, μα και τις ίδιες τις μέλισσές του.

Μαθήματα Χημείας, Bonnie Garmus (Εκδ. Μεταίχμιο)

978-618-03-2850-9-3.jpg

Με διθυραμβικές κριτικές διεθνώς, το βιβλίο της Garmus μάς συστήνει μία ασυμβίβαστη και
δυναμική γυναίκα της δεκαετίας του ’60. Η χημικός Ελίζαµπεθ Ζοτ απέχει πολύ από τη μέση γυναίκα, καθώς εργάζεται σε μία ανδροκρατούμενη ομάδα στο Ινστιτούτο Ερευνών Χέιστινγκς. Μερικά χρόνια αργότερα θα βρεθεί ανύπαντρη, µε ένα παιδί κι έναν σκύλο, να παρουσιάζει -
όλως παραδόξως- την πιο επιτυχημένη εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση, προκαλώντας
μέσα από αυτήν τις γυναίκες ν’ αλλάξουν τρόπο ζωής! Το βιβλίο πρόκειται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη με πρωταγωνίστρια την Brie Larson, από τη σεναριογράφο της ταινίας «Έριν Μπρόκοβιτς».

Ο έρωτας είναι παιχνίδι, μωρό μου, Δήμητρα Παπαδοπούλου (Εκδ. Διόπτρα)

653595.jpg

Το πρώτο βιβλίο της ηθοποιού και σεναριογράφου Δήμητρας Παπαδοπούλου είναι ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, «το πιο μεγάλο αληθινό ψέμα»! Σε μια γειτονιά των Εξαρχείων,
δύο ανέμελοι φοιτητές ζουν στον απόηχο του Μάη του ’68, εξερευνώντας τη ζωή, παρασυρμένοι από τα παιχνίδια του έρωτα. Υπαρξιακές αγωνίες κι αναζητήσεις μιας
ξεσηκωμένης γενιάς, που «στριμώχτηκε» στις προσδοκίες των άλλων, με την ηρωίδα να
εναποθέτει τις ελπίδες της στον Βασίλη. Αν και μοιάζει, το βιβλίο δεν είναι αυτοβιογραφικό.
Ξεχωρίζει, ωστόσο, για τα στοιχεία που έκαναν τη δημιουργό του γνωστή: αμεσότητα, παρατηρητικότητα και χιούμορ.

Το τραγούδι της γοργόνας, Charmian Clift (Εκδ. Μεταίχμιο)

s3gydigital-metaixmio-uploads-asset-data-21865-978-618-03-2853-0-3.jpg

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, η αυστραλιανή συγγραφέας Charmian Clift μαζί µε τον σύζυγό της, επίσης συγγραφέα, George Johnston εγκαταλείπουν µε τα δύο παιδιά τους το γκρίζο μεταπολεμικό Λονδίνο για να έρθουν στην Ελλάδα. Έμειναν στην Κάλυμνο σχεδόν οχτώ μήνες και το αποτέλεσμα της παραμονής τους εκεί είναι αυτό το βιβλίο, που µας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, κάνοντάς µας να γνωρίσουμε το νησί, τα ήθη και τα έθιμα, αλλά πρωτίστως τους ανθρώπους του, που κάνουν τη συγγραφέα να θεωρεί την Ελλάδα ως τη δική της Γη της Επαγγελίας.

Ακριβώς σαν εσένα, Νικ Χόρνμπυ (Εκδ. Πατάκη)

14000.jpg

Ένα συνηθισμένο σαββατιάτικο πρωινό, σ’ ένα κρεοπωλείο στο Βόρειο Λονδίνο, η Λούσυ και ο Τζόζεφ συναντιούνται στον πάγκο, εκείνη απέξω, αυτός από μέσα. Η Λούσυ είναι καθηγήτρια και μητέρα δύο παιδιών, µ’ ένα παρελθόν που προσπαθεί να ξεχάσει, ενώ ο Τζόζεφ είναι φέρελπις dj, µε αβέβαιο μέλλον. Μπορεί να φυτρώσει σε τελείως διαφορετικό έδαφος ένας σπόρος καθοριστικής σημασίας για τις ζωές τους; Στο νέο βιβλίο του, ο Νικ Χόρνμπυ στοχεύει στην καρδιά του τι σημαίνει να ερωτεύεσαι παράτολμα το καλύτερο δυνατό άτομο - κάποιον που μπορεί να µην είναι καθόλου σαν εσένα!

Σκοτεινή Αγάπη, Colleen Hoover (Εκδ. Διόπτρα)

653774.jpg

Η Νο1 best-seller συγγραφέας των New York Times και «βασίλισσα του #BookTok», επιστρέφει με νέο βιβλίο εμπνευσμένο από τη σκοτεινή πλευρά της αγάπης. Πρωταγωνιστές, η Τέιτ και ο Μάιλς, που τους ενώνει μια έντονη, αμοιβαία έλξη. Αυτός δε θέλει έρωτες. Αυτή δεν έχει χρόνο για έρωτες. Το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Στην αρχή νομίζουν ότι είναι εφικτό να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις, σχέση, αλλά όλα ανατρέπονται στην πορεία, όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τα αληθινά συναισθήματα. Υποσχέσεις αθετούνται, καρδιές πληγώνονται, και η αγάπη γίνεται σκοτεινή.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022