fbpixel

Search icon
Search
Fake Renovation: Οι μικρές αλλαγές που θα μεταμορφώσουν το design του σπιτιού σας
INTERIORS

Fake Renovation: Οι μικρές αλλαγές που θα μεταμορφώσουν το design του σπιτιού σας

Πώς να ανανεώσετε τους χώρους σας σε χρόνο dt


Ο χειμώνας επιβάλλει αλλαγές στους προσωπικούς μας χώρους, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να προβούμε σε αυτές, είτε λόγω budget είτε εξαιτίας του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου που μας απομένει. Το σπίτι μας λένε ότι είναι ο «καθρέφτης» της προσωπικότητάς μας, γι' αυτό και το design του πρέπει να αντικατοπτρίζει την αισθητική και το προσωπικό μας γούστο. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα βήματα, τα οποία εάν ακολουθήσετε θα δείτε τους χώρους να μεταμορφώνονται, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλετε ιδιαίτερη προσπάθεια και αποφεύγοντας περιττά έξοδα.

Δείτε πώς θα το πετύχετε step by step!

Βάλτε σε τάξη τους χώρους σας

Πρώτα απ' όλα είναι σημαντικό να βάλετε σε τάξη το καθένα από τα δωμάτιά σας, ώστε να μπορείτε να πειραματιστείτε μετά πιο εύκολα με τη διακόσμηση. Οργανώστε τα προσωπικά σας αντικείμενα, τοποθετώντας σε τα κουτιά. Έπειτα, καθαρίστε λεπτομερώς και θα δείτε κατευθείαν τον χώρο σας να παίρνει άλλη μορφή. Τότε είναι που θα έχετε ακόμα περισσότερη όρεξη για αλλαγές!

edc050123uchronia-003-6436d4abe3132.jpg
Image source: Elle Decor

Αλλαγή στα χρώματα

Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα σε όλο το σπίτι ή στον χώρο που περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Τα χρώματα παίζουν ένα από τους σημαντικότερους ρόλους στην καθημερινότητα και στη ζωή μας γενικότερα. Έχουν τη μαγική ικανότητα να ανεβάζουν τη διάθεση μας σε δευτερόλεπτα και είναι ένας εύκολος τρόπος, ειδικά για το σπίτι, να μας χαρίσουν ανανέωση. Βρείτε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο στιλ και στην προσωπικότητά σας και κάντε το πράξη.

Τοποθετήστε τα έπιπλα με άλλο τρόπο

Πρόκειται για την πιο οικονομική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε μέσα στο σπίτι σας. Αλλάξτε τη διαρρύθμιση των επίπλων κι αν υπάρχει η δυνατότητα μετακινήστε τα από δωμάτιο σε δωμάτιο. «Παίξτε» με τα διακοσμητικά που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Μάλιστα, είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία για να αντιληφθείτε τι χρειάζεστε πραγματικά. Τέλος, μπορείτε να αφαιρέσετε και κάποια έπιπλα έτσι ώστε να «μεγαλώσει» ο χώρος και να αναδειχθούν καλύτερα τα υπόλοιπα.

25location-paris-mediumsquareat3x.jpg
Image source: The New York Times

Διακοσμήστε τους τοίχους

Δώστε νέα «ζωή» σε έναν κενό λευκό τοίχο του σπιτιού σας! Ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι να προσθέσετε φωτογραφίες ή πολλά μικρά κάδρα. Διαλέξτε κορνίζες σε διαφορετικά στιλ και δημιουργήστε ένα υπέροχο σημείο με αναμνήσεις ή ακόμα κι ένα super aesthetic corner. Έτσι, θα ανανεώσετε τον χώρο σας και κάθε φορά που θα περνάτε από εκεί θα έρχονται στο μυαλό σας όμορφες εικόνες.

Έμφαση στον φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την ιδανική ανανέωση του σπιτιού σας. Φροντίστε, λοιπόν, να δώσετε βάση σε κάθε γωνιά που πρέπει να φωτίζεται με τρόπο που να ενισχύει την cozy αίσθηση, την οποία επιβάλει η εποχή. Αντιμετωπίστε το χρονικά και ξεκινήστε από την αρχή της ημέρας μέχρι το βράδυ: διαλέξτε κουρτίνες που επιτρέπουν την εισχώρηση φωτός από τις ηλιακές ακτίνες. Όταν όμως αρχίσει να βραδιάζει, αφεθείτε στη ρομαντική αύρα που θα χαρίσουν τα κεριά και θα σας βοηθήσουν να αποφορτιστείτε από μια κουραστική ημέρα. Το βράδυ, ανάψτε επιδαπέδια κι επιτραπέζια φωτιστικά και τα κρυφά lights που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει.

ad0420-dirand-7.jpg
Image source: Architectural Digest

Προσθέστε φυτά

Τα φυτά συμβάλουν τόσο στην καλύτερη ψυχολογία μας όσο και στο να ανανεωθεί με τον πιο fresh τρόπο το σπίτι μας. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και που πηγαίνει με τον χώρο σας κι εντάξτε το, βλέποντας την κατοικία σας να παίρνει άλλη μορφή. Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, μην ξεχνάτε να αφιερώνετε λίγο από τον χρόνο σας ώστε τα φυτά σας να παραμείνουν καταπράσινα για πολύ καιρό.

Στρώστε χαλιά

Ειδικά αυτήν την εποχή, τα χαλιά αποτελούν την ιδανική προσθήκη στους χώρους μας, ώστε να τους κάνουμε πιο ζεστούς. Ειδικά για το σαλόνι είναι η καλύτερη επιλογή που θα μεταμορφώσει τελείως τον χώρο σας σε χρόνο dt! Ακόμα, μπορείτε να ενισχύσετε το όλο cozy vibe με extra μαξιλάρια στους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια σας.