fbpixel

Search icon
Search
Μια εντυπωσιακή κατοικία στη Florida φέρνει στο σήμερα στοιχεία του παρελθόντος
INTERIORS

Μια εντυπωσιακή κατοικία στη Florida φέρνει στο σήμερα στοιχεία του παρελθόντος

Σχεδιασμένο από τον Jacques Grange


Η πρόσφατη ανακαίνιση του Jacques Grange σε αυτό το κομψό σπίτι που περιβάλλεται από έναν καταπράσινο τροπικό κήπο που σχεδιάστηκε από τον Mario Nievera και τον Keith Williams αποτυπώνει την κομψότητα του Palm Beach, συνδυάζοντας με μαεστρία στοιχεία του σήμερα και του χθες.

Λατρεύοντας από την αρχή τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά της βίλας, η οποία σχεδιάστηκε σε μεσογειακό αναγεννητικό στιλ το 1929 από τους αρχιτέκτονες John L. Volk και Gustav Maass, ο Grange αναφέρει πως απλώς «φρεσκάρισε» τους εσωτερικούς χώρους. Αλλά αυτό δεν ανταποκρίνεται σχεδόν καθόλου στα επίπεδα φωτός και χρώματος που έχει εμποτίσει σε αυτό το πολυτελές σπίτι με την τεράστια ποικιλία επιβλητικών κι εκλεκτικών αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων οροφών, τοξωτών παραθύρων, περίτεχνων κιγκλιδωμάτων από σφυρήλατο σίδερο και κομψών κιονοστοιχιών. 

p-1.jpg


Στο εσωτερικό, η ελαφρότητα και ο αισθησιασμός φτάνουν με τη μορφή πληθωρικών, οργανικών κεραμικών γλυπτών, ενώ οι λάμπες του Πορτογάλου καλλιτέχνη Bela Silva προσθέτουν χρώμα και ρομαντική αίσθηση. Τα ψάθινα έπιπλα του Vittorio Bonacina, καλυμμένα με ύφασμα με πράσινο-λευκό μοτίβο από φύλλα συκής, προσθέτουν μια πινελιά ανεπισημότητας στους ανακτορικούς εσωτερικούς χώρους και δημιουργούν μια σύνδεση με τον εξωτερικό φυσικό κόσμο. Οι πινελιές του πράσινου χρησιμοποιούνται σε όλο το εσωτερικό και σε πίνακες του Bernard Boutet de Monvel -ενός διάσημου καλλιτέχνη του Palm Beach τη δεκαετία του 1930-, και του Julien Schnabel.

Η τραπεζαρία είναι εξαιρετικά ευάερη, ενώ εντύπωση προκαλούν οι κομψές καμπύλες του πολυελαίου από γυαλί Murano που κρέμεται από τα ζωγραφισμένα δοκάρια της οροφής. Το ενδιαφέρον μας, επίσης, επικεντρώνεται στα παράθυρα από cinquefoil και τη διακοσμητική πόρτα από σφυρήλατο σίδερο. Το εντυπωσιακό κύριο μπάνιο έχει διατηρηθεί λαμπερό με τα αυθεντικά περσικά πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι, διακοσμημένα με τουλίπες και κυπαρίσσια.

Οι vintage γραμμές στο design, λοιπόν, ισορροπούν με τον πιο φανταστικό τρόπο μαζί με τις σύγχρονες προσθήκες. Σερβίτσια, ντουλάπες εντυπωσιακές, super comfort πολυθρόνες, μερικά δερμάτινα στοιχεία που χαρίζουν μοντέρνες νότες, φυτά για extra χρώμα, λευκώματα μόδας και handmade χαλιά είναι όλα όσα υπάρχουν από δωμάτιο σε δωμάτιο και λειτουργούν σαν την απόλυτη πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του interior design, χωρίς υπερβολές και κανένα περιττό στοιχείο.

fireshot-capture-187-a-florida-villa-designed-by-jacques-grange-in-the-grand-palm-beach-tr-wwwhouseandgardencouk.png


Το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά διακρίνεται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια. 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν «δέσει» όλα τα στοιχεία και οι design αναφορές μεταξύ τους. Όπως βλέπουμε, πρόκειται για το πιο σωστό color combo γήινων και πιο ψυχρών αποχρώσεων, με μερικούς πιο pop τόνους που κάνουν τη διαφορά και αναβαθμίζουν επιτυχώς το τελικό αποτέλεσμα. Ένα απίθανο και τόσο familiar σκηνικό, με έντονο το στοιχείο της οικειότητας και τη ζεστασιάς -δύο χαρακτηριστικά που γίνονται εμφανή όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Francois Halard, House & Garden