fbpixel

Search icon
Search
Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους χώρους σας πριν στρώσετε τα χαλιά σας
INTERIORS

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους χώρους σας πριν στρώσετε τα χαλιά σας

Τα cleaning tips που θα σας χρησιμεύσουν


Έχουμε φτάσει στην «καρδιά» του φθινοπώρου και ήδη σκεφτόμαστε πως έρχεται η ώρα να στρώσουμε τα χαλιά μας για τον χειμώνα. Όμως, η διαδικασία αυτή προϋποθέτει ένα καλό καθάρισμα στους χώρους μας, δεδομένου ότι η τελευταία φορά που κάναμε τη λεγόμενη «γενική» ήταν την περασμένη άνοιξη. Παρακάτω, σας αποκαλύπτουμε όλα τα smart cleaning tips που χρειάζεται να γνωρίζετε, πριν τοποθετήσετε τα χαλιά στο σπίτι σας.

Let's start!

First of all, βάλτε σε τάξη τους χώρους σας

athena-calderone-07.jpeg

Πριν ξεκινήσετε με το καθάρισμα, είναι σημαντικό να κυριαρχήσει η τάξη στους προσωπικούς σας χώρους. Ώρα να οργανώσετε τα πράγματά σας, να βγάλετε στην άκρη ό,τι δε χρειάζεστε κι έτσι να επικρατήσει ένα κλίμα αρμονίας. Όταν ένα σημείο είναι γεμάτο περιττά στοιχεία και πράγματα, δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη σκέψη στο μυαλό σας και, πολλές φορές, δεν μπορείτε να λειτουργήσετε σωστά. Θα δείτε τρομερή διαφορά από την πρώτη κιόλας στιγμή!

Είναι σημαντικό να αερίσετε κάθε σημείο

2774169500250e82d3dd37954413fb31.jpg

Δεδομένου ότι μια τέτοια διαδικασία θα γεμίσει τους χώρους με σκόνη, λόγω της μετακίνησης επίπλων και όλων αυτών που αφήνουν τα υφάσματα όταν μεταφέρονται, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αεριστεί αποτελεσματικά όλο σας το σπίτι. Για να το πετύχετε, αφήστε όσες περισσότερες ώρες μπορείτε ανοιχτά όλα τα παράθυρα, ειδικά τώρα που ακόμα ο καιρός το επιτρέπει. Έτσι, θα απομακρύνετε τη σκόνη και δε θα χρειαστεί να καθαρίσετε περεταίρω τις επιφάνειες.

Καθαρίστε με βάση τα υλικά κατασκευής

ezypt6nn4qpw6fppjb6abb.jpg

Παρόλα αυτά, το καθάρισμα των επιφανειών μία προς μία είναι αναπόφευκτο. Το καθένα από τα υλικά είναι γνωστό πως καθαρίζεται με διαφορετικό τρόπο προκειμένου να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Δύο με τρεις φορές τον χρόνο, καλό είναι να καθαρίζετε τα ντουλάπια σας και γενικότερα τις ξύλινες επιφάνειες, που πολλές φορές είναι πιο δυσπρόσιτες. Για αποτελεσματικό καθάρισμα, τοποθετήστε ζεστό νερό σ' ένα μικρό κουβά και προσθέστε υγρό πιάτων. Αφού μουλιάσετε εκεί ένα σφουγγάρι, τρίψτε με αυτό το εσωτερικό των ντουλαπιών κι επιμείνετε στα σημεία που τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται εύκολα. Όσο για τα τζάμια, τόσο το ξίδι όσο και το ζεστό νερό, είναι ικανά να απομακρύνουν τους ρύπους και την περιττή σκόνη από όλα τα σημεία που συσσωρεύονται οι παράγοντες που μεταφέρουν οι εξωτερικές συνθήκες.

Σειρά έχει το πάτωμα

brooklyn-townhouse-eyeswoon-athena-calderone-nordroom5.jpg

Φυσικά και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθάρισμα του πατώματος πριν στρωθούν τα χαλιά. Μεταφέρετε τους καναπέδες και τα έπιπλα σε σημεία που να μη σας εμποδίζουν και ξεκινήστε. Εάν έχετε μάρμαρο ή πλακάκι, πείτε «ναι» στη μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, τρίψτε τις επιφάνειες με ένα υγρό, αλλά καλά στραγγισμένο πανί. Τέλος, σφουγγαρίστε το πάτωμα με χλιαρό νερό και στεγνώστε μ' ένα καθαρό πανί. Έτσι, θα επαναφέρετε τη λάμψη τους και θα απομακρύνετε τα μικρόβια. Εάν έχετε παρκέ, ακολουθήστε την ίδια τακτική που αναφέραμε για τα ντουλάπια και τις υπόλοιπες ξύλινες επιφάνειες. Είναι προφανές πως αυτό το βήμα προϋποθέτει να έχετε πρώτα σκουπίσει πολύ καλά το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα.

Extra tip: Αφού ολοκληρώσετε με το καθάρισμα και το στρώσιμο των χαλιών, μπορείτε να ψεκάσετε τα δωμάτιά σας με home fragrances, που θα χαρίσουν νότες φρεσκάδας στην ατμόσφαιρα. Εδώ, μπορείτε να δείτε περισσότερα tips για το στρώσιμο των χαλιών, αλλά και το πώς να τα εντάξετε στον χώρο σας ανάλογα με την ποιότητα, το στιλ και τις υφές τους.