fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο γιορτινά φυτά για να διακοσμήσετε τους χώρους σας αυτήν την εποχή
INTERIORS

Τα πιο γιορτινά φυτά για να διακοσμήσετε τους χώρους σας αυτήν την εποχή

Θα κοσμήσουν με τον πιο κομψό τρόπο τις γωνίες του σπιτιού σας


Τα λουλούδια αποτελούν την τέλεια προσθήκη στους χώρους μας, ακόμα και την περίοδο των γιορτών! Πέρα από το κλασικό έλατο, υπάρχουν πολλά ακόμα φυτά που είναι ιδανικά για να διακοσμήσουν το σπίτι σας και ιδίως το τραπέζι, καθώς τα festive dinners θα αρχίσουν σε λίγο καιρό να έχουν την τιμητική τους. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές, οι οποίες θα δώσουν εορταστική πνοή ανανέωσης στην κατοικία σας.

Meet the plants!

Αλεξανδρινό

poinsettias-keepers-or-compost-1403587-01-0d51ae63bedf43d686c59e15f90016ee.jpg

Το αλεξανδρινό είναι ίσως το λουλούδι που έχουμε περισσότερο συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα. Τα φλογερά κόκκινα φύλλα του χαρίζουν μία μοναδική γιορτινή αισθητική σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας κι αν επιλέξουμε να το τοποθετήσουμε. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς να φροντίσετε το αλεξανδρινό σας τις φετινές γιορτές πρέπει να θυμάστε ότι είναι ένα φυτό που αγαπά το φως αλλά δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό. Έτσι, θα έχετε υγιή αλεξανδρινά που θα διακοσμούν όμορφα το σπίτι σας.


Κάκτος των Χριστουγέννων

fireshot-capture-195-schlumbergera-google-search-wwwgooglecom.png

Ο κάκτος των Χριστουγέννων, ή αλλιώς «υπομονή» είναι ένα από τα λιγότερο διαδεδομένα χριστουγεννιάτικα φυτά. Ανθίζει το Δεκέμβριο, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πράγμα που δικαιολογεί το όνομα του. Τα άνθη του σε χρώμα ροζ- κόκκινο σε συνδυασμό με τα πράσινα φύλλα του κάνει το συγκεκριμένο φυτό μια υπέροχη επιλογή για το γιορτινό σας σπίτι. Αν και οι φήμες θέλουν τους κάκτους να μην δίνουν θετική ενέργεια στο χώρο μας, η εικόνα τους είναι υπέροχη.


Γκι

3-qgm4n.jpg

Τι πιο γιορτινό από το γκι, που μπορεί να κοσμήσει φανταστικά κάθε γωνιά του σπιτιού σας, ακόμα και το δέντρο. Μάλιστα, υπάρχει το έθιμο ότι αν βρεθείτε κάτω από ένα κλαδί γκι πρέπει να φιληθείτε με τον αγαπημένο σας. Στην Αμερική συνηθίζουν να το κρεμούν πάνω από τις πόρτες για να έχουν καλή τύχη. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε διάφορες συνθέσεις με άλλα αντικείμενα, όπως στεφάνια ή λουλούδια για τη διακόσμησή σας. Όπως κι αν επιλέξετε να το διακοσμήσετε το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.


Αμαρυλλίς

hdb218-rd-zoom-31216.jpg

αμαρυλλίς είναι ένα βολβώδες λουλούδι που ταιριάζει τέλεια στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Τα άνθη του φυτού είναι συνήθως κόκκινα ή άσπρα, τα απόλυτα γιορτινά χρώματα σε συνδυασμό με τα πράσινα κοτσάνια τους. Έχετε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσετε σε γυάλινα βάζα ή γλαστράκια έτσι ώστε να δώσετε μία πολύχρωμη πινελιά στο τραπέζι σας.


Ανθούριο

plant-gift-idea-anthurium.jpg

Το ανθούριο είναι ένα φυτό με καταγωγή από το Μεξικό, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Καραϊβική με ιδιαίτερα γυαλιστερά, πράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς. Μπορεί να ταιριάξει τέλεια σε οποιονδήποτε γιορτινό στολισμό και να πρωταγωνιστήσει στον χώρο χάρη στον satement χαρακτήρα του. Εντάξτε το σε ένα καλά φωτισμένο σημείο και φροντίστε να ψεκάζετε το φύλλωμά του -όχι τα λουλούδια- με νερό σε θερμοκρασία δωματίου κάθε δεύτερη μέρα.