fbpixel

Search icon
Search
Τα must-try tips για να παραμείνετε σε φόρμα την περίοδο των γιορτών χωρίς στερήσεις
WELLNESS

Τα must-try tips για να παραμείνετε σε φόρμα την περίοδο των γιορτών χωρίς στερήσεις

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!


Η αλήθεια είναι πως την περίοδο των γιορτών, όλοι έχουμε την τάση να ξεφεύγουμε λίγο από το κανονικό μας πρόγραμμα. Το αλκοόλ, τα πεντανόστιμα εδέσματα και τα μεθυστικά desserts, αποτελούν πειρασμούς στους οποίους δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς ιδιαίτερα εύκολα, ωστόσο, υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε τη φόρμα σας ακόμη και αυτή την περίοδο. Υπάρχει τρόπος να απολαύσετε όλα τα παραπάνω, χωρίς άγχος και στερήσεις. Το «κλειδί» σε αυτήν την περίπτωση είναι η ισορροπία κι εμείς, σας παρουσιάζουμε τα must-try tips, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας. 

Μεθοδικά και απλά βήματα!

Eat your greens

Είναι δεδομένο πως στα εορταστικά καλέσματα, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο το κρέας και τα γαλακτοκομικά, ωστόσο, τι θα λέγατε και για μερικά λαχανικά; Επιλέξτε τα ως συνοδευτικό και γεμίστε το πιάτο σας με μία πλούσια ποσότητα, αποφεύγοντας άλλες επιλογές όπως είναι για παράδειγμα, τα ζυμαρικά. Το αγγούρι, τα αντίδια, τα βλίτα, τα καρότα, τα παντζάρια, το μαρούλι κι η ρόκα είναι μερικά μόνο από τα λαχανικά εποχής, που μπορείτε να απολαύσετε άφοβα αυτό το διάστημα, καθώς αφενός θα σας χαρίσουν κορεσμό κι αφετέρου, θα προσφέρουν στον οργανισμό σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που και τα μέταλλα χρειάζεται, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά. Τα λαχανικά αποτελούν βασική πηγή βιταμινών και είναι σημαντικό να τα εντάξετε στη διατροφή σας asap, με τα οφέλη τους να είναι πολλαπλά. Plus: Είναι πεντανόστιμα!

shutterstock-2256458621.jpg

Stay hydrate

Είναι το απόλυτο, είναι πιο basic βήμα που πρέπει να κάνετε, αν θέλετε να διατηρήσετε τη φόρμα σας ακόμη και στην περίοδο των γιορτών. Το νερό είναι το Νο1 πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ και για κανέναν απολύτως λόγο! Σύμφωνα με μία σειρά από μελέτες, το νερό λειτουργεί ευεργετικά τόσο για το δέρμα, όσο και τον οργανισμό μας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το παραλείπετε, ενώ ακόμη κι αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που δεν το "συμπαθούν" ιδιαίτερα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Μπορείτε να επιλέξετε μία δροσερή σόδα ή ακόμη καλύτερα, να προσθέσετε μέσα σε ένα ποτήρι με φυσικό μεταλλικό νερό φέτες λεμονιού, λάιμ ή μία χούφτα berries. Θα το λατρέψετε!

Move your body

Κινηθείτε! Δε χρειάζεται απαραίτητα να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο. Είναι απόλυτα κατανοητό το γεγονός ότι στη διάρκεια των γιορτών δεν έχετε την ίδια διάθεση για γυμναστική κι ενδεχομένως να σκοπεύετε να κάνετε κι ένα mini break από την gym-routine σας. Αυτό -ωστόσο- δε σημαίνει πως δε θα σας δοθεί η ευκαιρία να πάρετε μερικές ανάσες όπου κι αν βρίσκεστε ή ακόμη καλύτερα έξω στη φύση και στο καταπράσινο τοπίο. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα μισάωρο περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει θεαματικά από τη μία στιγμή στην άλλη, καθώς ακόμη και λίγα βήματα είναι ικανά να κάνουν σημαντική διαφορά. Εκτός από το γεγονός ότι θα βοηθήσετε σημαντικά το σώμα σας, θα αποκτήσετε αμέσως κι ένα αίσθημα ευεξίας, που θα σας συντροφεύσει ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών.

shutterstock-243456985.jpg

Green tea

Το πράσινο τσάι έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους, ενώ αυξάνει την ενέργεια και την πνευματική εγρήγορση. Τι σημαίνει αυτό; Είναι το ιδανικό ρόφημα για την περίοδο, αυτή, των γιορτών και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αξίζει να αποτελέσει το πρωινό ή το απογευματινό ρόφημά σας. Το green tea χαρίζει ενυδάτωση, ενώ πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, αυξάνοντας το μεταβολικό ρυθμό. Εντάξτε το green tea στην καθημερινότητά σας κι απολαύστε τα πολλαπλά του οφέλη asap!

Wine lovers

Όλοι γνωρίζουμε πως στη διάρκεια των γιορτών το αλκοόλ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο και σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει λύση. Τα signature cocktails των bar-restaurants, στα οποία ενδεχομένως θα βρεθείτε, συνιστούν πάντα ελκυστική επιλογή, όμως αυτή τη φορά, μπορείτε να πείτε εναλλακτικά ένα μεγάλο "ναι" για τις βραδινές σας εξόδους σε ένα ποτήρι λευκό κρασί, που είναι εξίσου δροσιστικό και θα σας επιβαρύνει σαφέστατα λιγότερο. Ακόμη βέβαια κι αν επιλέξετε το αγαπημένο σας ποτό, αυτό δε σημαίνει πως θα κάνετε απίστευτα μεγάλο κακό στο σώμα σας, αλλά σίγουρα, είναι προτιμότερο ένα ποτήρι κρασί.

shutterstock-2245485439.jpg

Balance

Last but not least, δε θα πρέπει να ξεχνάτε σε καμία περίπτωση πως «κλειδί» αυτήν την περίοδο είναι η ισορροπία. Άρα, δε χρειάζονται στερήσεις, δε χρειάζεται extra άγχος και κυρίως, δε χρειάζεται να έχετε τύψεις κάθε φορά που λέτε «ναι» στα αγαπημένα σας εδέσματα, ακόμη κι αν είναι πλούσια σε θερμίδες. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι απλώς να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση. Για παράδειγμα, μετά από μία ημέρα με πολλά και μεγάλα γεύματα, προτιμήστε πιο ελαφριές τροφές, ιδανικά φρούτα και λαχανικά κι αφήστε το σώμα σας να πάρει μία βαθιά ανάσα, για να επανέλθει στις κανονικές του λειτουργίες. 

Ακούστε τον οργανισμό σας και απολαύστε την κάθε στιγμή με τα αγαπημένα σας πρόσωπο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα κάνετε ένα μικρό... break από το σταθερό σας πρόγραμμα. Οι γιορτές είναι μία περίοδος χαράς και απόλαυσης και σίγουρα, δε χρειάζονται στερήσεις και υπερβολές!