fbpixel

Search icon
Search
Christmas mode on: Τα must-visit μέρη της Ελλάδας για τις πιο τέλειες γιορτές
TRAVEL

Christmas mode on: Τα must-visit μέρη της Ελλάδας για τις πιο τέλειες γιορτές

Ανακαλύψτε τους πιο μαγικούς προορισμούς για την festive season


Για τους περισσότερους, είναι η πιο όμορφη, η πιο ζεστή, η πιο μαγική περίοδος της χρονιάς. Το διάστημα αυτό των γιορτών, αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για ξεκούραση και αποφόρτιση από όλους κι από όλα, ωστόσο, αρκετοί το έχουν συνδέσει με σύντομες αποδράσεις εντός των συνόρων. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία και βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης, με φόντο τον ιδανικό προορισμό, συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τα must-visit places της Ελλάδας, που έχουν την τιμητική τους και θα σας χαρίσουν ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Απολαύστε μία μικρή εξόρμηση!

Νυμφαίο

shutterstock-1020943171.jpg

Πρόκειται για ένα μέρος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στο βουνό Βίτσι και ειδικά τώρα, μαγνητίζει τα βλέμματα, καθώς μπορεί να προσφέρει πολλά μαγικά τοπία και εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά όσων το επισκέπτονται. Το Νυμφαίο δε θεωρείται τυχαία ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Βόρειας Ελλάδας κι ειδικά την περίοδο των γιορτών, υποδέχεται visitors ακόμη κι από τα πιο απομακρυσμένα μέρη. Το παρθένο φυσικό περιβάλλον, τα μαγικά τοπία και φυσικά, η θέα που μαγνητίζει τα βλέμματα από κάθε σημείο του χωριού, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό κι ενδεικτικό της σπάνιας ομορφιάς του, είναι και το γεγονός ότι η UNESCO το έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης. Οι ατελείωτες βόλτες στα λιθόστρωτα μονοπάτια, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά το γραφικό χαρακτήρα αυτού του τόπου όπου τα πετρόχτιστα σπίτια κι οι αυλές παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, θα πρέπει να έχουν σίγουρα μία θέση στη δική σας bucket-list και είναι σίγουρο, πως δε θα θέλετε να τον αποχωριστείτε.

Καρπενήσι

shutterstock-1018954780.jpg

Για όσους αναζητούν μία επιλογή μακριά από τη Βόρειο Ελλάδα, τότε το μαγευτικό Καρπενήσι μοιάζει να είναι ο κατάλληλος προορισμός, που θα τους προσφέρει ακριβώς όσα ψάχνουν κι ίσως κι ακόμη περισσότερα. Το μέρος αυτό, είναι γνωστό για την άγρια ομορφιά του, με τις παραδοσιακές γεύσεις και το μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, να είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που το χαρακτηρίζουν. Το Καρπενήσι φημίζεται για την γαστρονομία του και μία βόλτα στα τοπικά ταβερνάκια που θα συναντήσετε φτάνοντας σε αυτό, θα σας πείσει, καθώς οι γεύσεις και τα μοναδικά αρώματα θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας. Μία επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, το οποίο προσφέρει την πιο μαγευτική θέα όλου του Καρπενησίου, αλλά και στα μικρά χωριουδάκια που βρίσκονται γύρω-γύρω, επιβάλλεται να έχουν μία θέση στην to do list σας, καθώς το μέρος αυτό έχει να προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές σε όσους το επιλέγουν για μία εξόρμηση, ειδικά την περίοδο των γιορτών.

Μέτσοβο

shutterstock-1444995530.jpg

Ένας all time classic προορισμός. Ένα αγαπημένο μέρος για τους λάτρεις των σύντομων εξορμήσεων, που δικαίως αποκτά συνεχώς όλο και περισσότερους fans. Το μαγευτικό Μέτσοβο, με τα πετρόxτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και τους locals που είναι έτοιμοι πάντοτε να υποδεχθούν τους visitors με απίστευτη διάθεση, αποτελεί ιδανική επιλογή για την festive season -κι όχι μόνο- και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μοιάζει να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ομορφιά, ακόμη πιο σαγηνευτικό χαρακτήρα. Το μέρος αυτό έχει μία ιδιαίτερη αισθητική και φημίζεται για τα cozy vibes του, ενώ το γεγονός πως βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 ωρών από τη Θεσσαλονίκη, το καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό με φόντο την περίοδο των γιορτών. Στο Μέτσοβο, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μικρά γαστρονομικά θαύματα που θα κερδίσουν αμέσως μία θέση στην καρδιά σας, αλλά και να γνωρίσετε από κοντά την σπουδαία παράδοση ενός πολύ ιδιαίτερου τόπου, που καταφέρνει να διατηρεί ζωντανό τον αυθεντικό του χαρακτήρα, παρά το γεγονός πως υποδέχεται σταθερά visitors από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ελάτη

shutterstock-787753672.jpg

Για τους nature-lovers κι αυτούς που λατρεύουν τα καταπράσινα τοπία, υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα, που φαντάζει πραγματικά ιδανικό! Η πανέμορφη, Ελάτη, με τα πανύψηλα έλατα, τα εντυπωσιακά λιβάδια και τα πετρόχτιστα κτίρια αποτελεί την πιο μαγική επιλογή γι' αυτήν την περίοδο, με τις παραμυθένιες εικόνες να διαδέχονται η μια την άλλη. Μία βόλτα στα μαγικά στενάκια της και μικρές στάσεις, στα iconic μαγαζάκια, στα οποία θα βρείτε τοπικά προϊόντα, θα σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον αυθεντικό χαρακτήρα και την κουλτούρα αυτού του τόπου, ενώ οι locals θα είναι πάντα δίπλα σας, προκειμένου να σας χαρίσουν την top εμπειρία φιλοξενίας που μπορεί να συναντήσετε οπουδήποτε. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 και το γεγονός ότι η Ελάτη βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 ωρών από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ένα extra bonus, καθώς δεν πρόκειται για ένα δύσκολο ταξίδι γενικότερα. Η εικόνα που θα αντικρίσετε φτάνοντας σε αυτό το μέρος, αλλά και οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσετε κατά την παραμονή σας σε αυτό θα σας αποζημιώσουν και σίγουρα, θα θελήσετε πολύ σύντομα να επαναλάβετε το ταξίδι αυτό!

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

shutterstock-1871565628.jpg

Δεν αποτελεί μυστικό, το γεγονός ότι ανήκει στους πιο hot και δημοφιλείς προορισμούς για τον χειμώνα. Πρόκειται για ένα μέρος με σπάνια ομορφιά, για ένα μέρος με ιδιαίτερη αισθητική και εικόνες που αιχμαλωτίζουν το μυαλό και την καρδιά. Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα σύντομο, χαλαρωτικό break μακριά από όλους κι από όλα και ειδικά τώρα, την περίοδο των γιορτών, μοιάζει να αποκτά μία ακόμη πιο μεθυστική ομορφιά. Τα γραφικά καλντερίμια, οι ξενώνες, τα σοκάκια και τα παραδοσιακά κτίσματα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και σε αυτό, έρχεται να προστεθεί κι η μαγευτική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα, που λειτουργεί σαν ένα... μικρό extra bonus. Ο παραδοσιακός, αυτός, οικισμός βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν σε υψόμετρο 1200 μέτρων κι απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από την Έδεσσα. Σήμα κατατεθέν του, σύμφωνα με όσους το έχουν ήδη επισκεφθεί, αποτελεί η αρχιτεκτονική του, αλλά και τα πετρόσπιτα σπίτια που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε μία άλλη εποχή. Μία βόλτα στα στενά σοκάκια με τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την απίστευτη αύρα, θα είναι αρκετή για να σας πείσει και να σας οδηγήσει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι σε μία άλλη εποχή, ενώ οι ντόπιοι θα σας καθοδηγήσουν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο. Αφεθείτε στα χέρια τους κι απολαύστε ένα μεθυστικό ταξίδι, γεμάτο νέες γεύσεις, αρώματα και πολύ-πολύ ιδιαίτερα ερεθίσματα.

Enjoy!