fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να αποφύγετε το αλκοόλ αυτές τις γιορτές; Τι μπορείτε να απολαύσετε all day long
WELLNESS

Θέλετε να αποφύγετε το αλκοόλ αυτές τις γιορτές; Τι μπορείτε να απολαύσετε all day long

Super tasty επιλογές που θα σας ξετρελάνουν


Συμβαίνει συχνά το να είμαστε αναγκασμένοι να κόψουμε -ή έστω να περιορίσουμε- το αλκοόλ για το δικό μας καλό, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουμε τις εναλλακτικές που μπορούμε να καταναλώσουμε. Μπορεί, όμως, αυτό να γίνει πραγματικότητα την περίοδο των γιορτών; Είτε για λόγους υγείας είτε για τις ανάγκες ενός νέου διατροφικού προγράμματος, ήρθε η ώρα να μάθετε πως υπάρχουν εξίσου γευστικές προτάσεις για όλους εσάς που προτιμάτε να κινήστε από εδώ και στο εξής σε πιο healthy «μονοπάτια». Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις top προτάσεις, στις οποίες αξίζει να στρέψετε το ενδιαφέρον σας, χωρίς να σας λείψει το ποτό ούτε λίγο.


In the day


1. Golden Milk

shutterstock-2038160579.jpg

Το golden milk ή αλλιώς γάλα κουρκουμά είναι μια αρκετά ξεχωριστή επιλογή, λίγο πιο spicy - ιδανική γι' αυτήν την εποχή. Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό, όπως το να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αλλά και να ανακουφίζει από το κρυολόγημα. Ιδανική επιλογή για να αποφορτιστείτε από μια μέρα γεμάτη ένταση.

2. Hot Chocolate

shutterstock-1936380118.jpg

Ως μια σταθερά κλασική επιλογή, η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα ανεξάρτητα από την εποχή. Για τώρα τα Χριστούγεννα, προτιμήστε μια ζεστή κούπα που είναι το τέλεια πρόταση για cozy στιγμές με φίλους ή και συναδέλφους. Αποφύγετε τη ζάχαρη και τη σαντιγί, σε περίπτωση που προσέχετε τη διατροφή σας.

3. Matcha Latte

shutterstock-2135133863.jpg

Έχει μια από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές! Ο λόγος για το τσάι matcha -μια love or hate επιλογή, την οποία αξίζει να δοκιμάσετε εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Μάλιστα, για τις πιο πρωινές και μεσημεριανές ώρες, θα σας προτείναμε να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στο matcha latte. Ειδικά εάν λατρεύετε το γάλα, αυτή είναι η τέλεια πρόταση για εσάς. Θα λειτουργήσει σαν καφές, οπότε θα σας κρατήσει σε εγρήγορση.


In the night


1. Virgin Mary

shutterstock-2239866381-1.jpg

Όταν σκεφτόμαστε για ποτά χωρίς αλκοόλ και με λίγες θερμίδες, το μυαλό μας πηγαίνει απευθείας στα mocktails. To virgin Mary είναι μια από τις δικές μας αγαπημένες επιλογές, την οποία μπορείτε να απολαύσετε χωρίς second thoughts. Μάλιστα, είναι ένα ιδανικό ποτό για να το φτιάξετε ακόμα και μόνοι σας στο σπίτι. Θα χρειαστείτε 100ml ντοματοχυμό, λίγο χυμό από ένα λεμόνι, δύο σταγόνες tabasco, ένα κουταλάκι του γλυκού worcestershire sauce και λίγο αλάτι.

2. Shirley Temple

shutterstock-681804739.jpg

Ένα all time classic μη αλκοολούχο cocktail, εύκολο και γρήγορο στην παραγωγή! Διαλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους elegant ποτήρι και γεμίστε το με 250ml (1 κούπα) λεμονάδα, 25ml (2 κουταλιές της σούπας) γρεναδίνη και 12ml (1 κουταλιά της σούπας) χυμό πορτοκάλι. Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με μία φλούδα πορτοκαλιού και ένα κερασάκι.

3. Virginpolitan

shutterstock-1336374299.jpg

Το λατρεμένο cocktail της Carrie Bradshaw, στη μη αλκοολούχα εκδοχή του! Σε ένα shaker χτυπήστε 100ml χυμό cranberry, 25ml χυμό πορτοκάλι και 50ml χυμό grapefruit. Σουρώστε και σερβίρετε στο ποτήρι του martini. Γαρνίρετε με μια φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού και απολαύστε.

Cheers!