fbpixel

Search icon
Search
Τα υφάσματα που θα σας προσφέρουν «ανάσα» δροσιάς τις ημέρες με καύσωνα
STYLING TIPS

Τα υφάσματα που θα σας προσφέρουν «ανάσα» δροσιάς τις ημέρες με καύσωνα

Διατηρήστε σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματός σας με τις παρακάτω επιλογές


Τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία, η καθημερινότητά μας γίνεται πιο απαιτητική. Προσπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε τρόπους για να νιώσουμε μιά "ανάσα" δροσιάς. Τα κομμάτια που επιλέγουμε για να ολοκληρώσουν την εμφάνισή μας "παίζουν" πολύ σημαντικό ρόλο σ' αυτήν τη διαδικασία. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε υπάρχουν κάποια υφάσματα, τα οποία δεν συγκρατούν τη ζέστη και μας προσφέρουν το αποτέλεσμα που αναζητάμε. Κυρίως την περίοδο που επικρατεί καύσωνας, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, θα γίνουν ο καλύτερός σας σύμμαχος, καθώς συνδυάζουν στο στιλ με την πρακτικότητα. 

Για να νιώθετε fresh, all day long, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τα fabrics που δεν πρέπει να λείπουν από τα καλοκαιρινά σας looks!

Μετάξι

117aae1de301d92081f85498933dfbb3.jpg
Image source: @thezoereport

Πρώτο σ' αυτήν την κατηγορία βρίσκεται το μετάξι, το οποίο ανήκει και στα πιο διαδεδομένα υφάσματα, τα οποία είναι κατάλληλα για τις υψηλές θερμοκρασίες. Βασική επιλογή στις περιοχές με ζεστό κλίμα, λόγω της καταστευής του. Εκτός όμως από το πρακτικότητα του, χαρίζει μία chic & luxury αισθητική ακόμα και στα πιο απλά items. Θα τα συναντήσετε σε όλες τις παραλλαγές, ωστόσο εμείς σας προτείνουμε να κάνετε τη διαφορά, φέτος το καλοκαίρι, και να επενδύσετε σ' ένα sik trouser, το οποίο μπορεί να σταθεί σε όλες τις περιστάσεις, από office looks μαζί με πουκάμισο μέχρι βραδινές εξόδους με tops ή bralettes. 

Λινό

666806c4818a07a4c3fb511bfb84de7c.jpeg

Μετά από το μετάξι, την προσοχή μας κερδίζουν τα λινά κομμάτια. Συνδυάζει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται τα items του καλοκαιριού. Δροσερό, αέρινο και απόλυτα stylish δεν πρέπει να λείπει από καμία μας εμφάνιση. Παρόλο που τσαλακώνεται εύκολα και χάνει τη φόρμα του μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε το απόλυτο επιμελώς ατημέλητο look. Κυριαρχεί σε όλους τους τόνους, αλλά η υπέροχη αισθητική απογειώνεται σε ουδέτερους και κυρίως στο λευκό και στις αποχρώσεις τους μπεζ. Σας συστήνουμε να δοκιάσετε total linen outfits, τα οποία θα σας ξετρελάνουν. 

Βισκόζη

2e6ad6936209ef266544090698496812.jpg
Style du monde

Η βισκόζη ή αλλιώς viscose, είναι ένα υλικό, το οποίο παράγεται από την κατεργασία της κυτταρίνης, του δομικού πολυσακχαρίτη των φυτών, το οποίο είναι κατάλληλο για την δημιουργία ρούχων που αγκαλιάζουν το σώμα. Απλούστερα είναι μία φυτική ύλη, η οποία είναι αντίστοιχη με το μετάξι. Τα θετικά του; Επιτρέπει το σώμα μας να δέχεται αέρα και να "αναπνέει", ανεξαρτήτως θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα είναι πολύ ελαφρύ. Plus, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, διότι έχετε τη δυνατότητα να το πλύνετε ακόμα και στο χέρι με χλιαρό νερό, ενώ στεγνώνει εξίσου εύκολα.

Chambray

5d25d6c1c1f9e1af7203cf526ea057e7.jpeg

Είναι γνωστός πως το τζιν ύφασμα δεν αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς είναι ιδιαίτερα ζεστό. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν θέλουν να το αποχωριστούν, ακόμα και τις ημέρες με καύσωνα. Η τέλεια εναλλακτική στη συγκεκριμένη περίσταση είναι τα κομμάτια από chambray. Πρόκειται για ένα παρόμοιο ύφασμα με το denim και αποτελείται από φωτεινές ή πιο σκούρες αποχρώσεις, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να απορροφά μεγάλο μέρος του ιδρώτα. Διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό νήματος, που σημαίνει ότι η ύφανσή του είναι πιο λεπτή άρα και πιο δροσερό.

Βαμβακερό

d9f2b99fdbab44c3e7846ab0f422afa6.jpeg

Ταιριάζει σ' όλες τις εποχές, καθώς πρόκειται για μία φυσική ίνα, η οποία επιτρέπει στον αέρα να κινείται ελεύθερα μέσα στο ύφασμα. Αφήνει ελεύθερο το δέρμα, χαρίζοντας άνεση και ευελιξία. Σ’αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται και με το όνομα ποπλίνα που χρησιμοποιείται κυρίως σε πουκάμισα αλλά και σε κάποια trousers designs. Για εύκολες, γρήγορες, επιτυχημένες και syper stylish εικόνες, ένα βαμβακερό φόρεμα με σανδάλια θα σας "λύσει" τα χέρια.