fbpixel

Search icon
Search
WELLNESS

5 tips για να επιβιώσετε τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού στην πόλη

Το απόλυτο "survival guide" για τους hot μήνες που ακολουθούν


5 tips για να επιβιώσετε τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού στην πόλη


Οι hot ημέρες του καλοκαιριού είναι εδώ -νωρίτερα απ' ό,τι περιμέναμε- και οι διακοπές ακόμη αργούν... Πριν καν μπει ο Ιούνιος, σίγουρα θα σκέφτεστε πώς θα επιβιώσετε τους μήνες που ακολουθούν εξαιτίας της ήδη υπάρχουσας υψηλής θερμοκρασίας. Κι επειδή δεν είναι πάντα εφικτή μια απόδραση σε κάποια κοντινή παραλία, εμείς συγκεντρώσαμε τα θαυματουργά tips που θα σας χαρίσουν «ανάσες δροσιάς» ακόμη και στην καυτή πόλη. Να θυμάστε πως η σωστή ενυδάτωση είναι το παν, αλλά από εκεί κι έπειτα υπάρχουν και λύσεις που ενδεχομένως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα.

Παρακάτω, ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, τον οποίο μπορείτε να ακολουθείτε όποτε νιώθετε την ανάγκη από εδώ και στο εξής!

1. Σωστή διατροφή για ενυδάτωση εκ των έσω

Η ενυδάτωση αυτήν την περίοδο, όπως και πάντα, είναι το Α και το Ω! Είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε μερικές αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα, που θα σας δροσίσουν και θα σας ενυδατώσουν. Εννοείται πως τα φρούτα -ακόμα και τα smoothies- και τα λαχανικά είναι ό,τι πρέπει για κάθε στιγμή της ημέρας. Αποφύγετε, στο μεταξύ, τις τροφές που είναι υψηλές σε λιπαρά και μην ξεχνάτε να καταναλώσετε 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως.

4f234aff18c9eb0c99b82ba8f1da03b4.jpg

2. Κρύα ντους και skincare products για ενυδάτωση εκ των έξω

Προφανώς και η ενυδάτωση και των έξω είναι εξίσου βασική και μια διαδικασία που δεν πρέπει να αμελείτε. Τι σημαίνει αυτό; Ένα κρύο ντους κάθε πρωί είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει υπέροχα η μέρα σας. Το ίδιο ισχύει και για το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο, αλλά μέσα στην ημέρα, όποτε βρίσκετε λίγο χρόνο. Ακόμα, μην ξεχνάτε την ενυδατική σας κρέμα στο πρόσωπο και το σώμα, διότι τόσο ο ήλιος όσο και η θάλασσα και τα μπάνια στο ντους αφυδατώνουν το δέρμα. Μην παραμελείτε το αντηλιακό σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας!

3. «Όχι» στα ζεστά υφάσματα

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ανανεώστε την ντουλάπα σας και γεμίστε με ελαφριά κομμάτια που δε θα σας βαρύνουν ούτε στο ελάχιστο. Το λινό ύφασμα, για παράδειγμα είναι ό,τι πρέπει, τόσο για all day, casual σύνολα όσο και πιο formal. Οι αέρινες επιλογές θα γίνουν οι αγαπημένες σας και θα σας συντροφεύσουν μέχρι τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου. Bonus, μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο σας!

284211296-712736900057005-3601602289567917156-n.jpg
Image source: @zinafashionvibe

4. Πραγματοποιείστε τις υποχρεώσεις σας τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας

Η αλήθεια είναι πως από το πρωί μέχρι το απόγευμα, οι θερμοκρασίες είναι στα pick τους κι εξαιρετικά επικίνδυνες για εσάς. Όπως ήδη αναφέραμε, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να βρίσκεστε έξω στον ήλιο, προτιμήστε να πραγματοποιήσετε την έξοδό σας αργά το απόγευμα ή ακόμα και το βραδάκι, που ο ήλιος έχει πέσει και θερμοκρασία έχει κατέβει -έστω κι ελάχιστα. Plus, πείτε «ναι» σε after work εξόδους για ένα δροσιστικό cocktail!

5. Ξεκλέψτε χρόνο για mini getaways

Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς για διακοπές, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για mini αποδράσεις, έστω και κοντά στην πόλη. Οι παραλίες της Χαλκιδικής, για παράδειγμα, αποτελούν μονόδρομο για τους weekenders! Ακόμη κι αν σας είναι δύσκολο να λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι σας και τις υποχρεώσεις σας στην πόλη, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια κοντινή πισίνα ενός πολυτελούς ξενοδοχείο και να περάσετε εξίσου όμορφα, να ξεκουραστείτε και να δροσιστείτε.

1

Dress

Etro, Intervista BUY HERE

2

Sunglasses

Bottega Veneta, Luisa World BUY HERE

4

Sunscreen

Face cream, SPF50, Lancaster, Attica BUY HERE

5

Water face mist

Dior, Sephora BUY HERE

6

Canteen

Sentio, Πλαίσιο BUY HERE