fbpixel

Search icon
Search
Project summer body: Ένα healthy lifestyle ενόψει του καλοκαιριού
WELLNESS

Project summer body: Ένα healthy lifestyle ενόψει του καλοκαιριού

Αισθάνεστε πως είναι νωρίς; Η απάντηση είναι όχι!


Κακά τα ψέματα, όλοι μας αισθανόμαστε πλέον έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Τα spring vibes μας κατακλύζουν και η αλήθεια είναι, πως ο ήλιος και τα μοναδική αρώματα της άνοιξης μας γεμίζουν με θετικές σκέψεις από τώρα! Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα για το next step; Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε focus και στο καλοκαίρι και να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε γι' αυτό από τώρα, ακόμη κι αν είναι λίγο νωρίς; Πλησιάζοντας προς την αγαπημένη -κατά γενική ομολογία- περίοδο του χρόνου, όλες μας φροντίζουμε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας κι προσπαθούμε να ακολουθούμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 

Αν θέλετε κι εσείς να φορέσετε το νέο σας μαγιό και να εντυπωσιάσετε, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, καθώς ακόμη υπάρχει χρόνος. Με μεθοδικές κινήσεις, θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να υιοθετήσετε τα παρακάτω tips, βάζοντας σε προτεραιότητα το project summer body!

Θα αισθάνεστε καλύτερα από ποτέ!

A mantra

epoxiki-katathlipsi-trofes.jpg


Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως δεν υπάρχουν ιδανικές αναλογίες. Δεν υπάρχει το ένα και μοναδικό κορμί, καθώς η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή κι έχει διαφορετικές ανάγκες. Συνεπώς, δε χρειάζεται να σας πιάνει πανικός κι υστερία και να φορτώνετε το μυαλό και τον οργανισμό σας με extra άγχος και πίεση. Σημασία έχει ό,τι κι αν κάνετε, να αισθάνεστε καλά και να μάθετε να εκτιμάτε τον εαυτό σας. Ας είναι αυτό το mantra που θα σας οδηγεί κι ας αποχαιρετήσουμε πια οριστικά όλα τα unrealistic στερεότυπα που μας συντροφεύουν εδώ και χρόνια. Δουλέψτε με τον εαυτό σας, εκτιμήστε όλα όσα σας έχει χαρίσει η φύση και το σίγουρο είναι, πως θα είστε πιο λαμπερές από ποτέ.

Keep Up Your Exercise Routine

a78a9b44-1ce9-40be-94a3-a4c3cd80e2ff.jpeg

Αν αισθάνεστε πως υπάρχουν πραγματικά πράγματα που θέλετε να βελτιώσετε στο σώμα και την εμφάνισή σας, τότε, σύμμαχός σας είναι η γυμναστική. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας, επιλέγοντας το είδος που σας ταιριάζει κι ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, διατηρήστε -όσο γίνεται- ένα σταθερό πλάνο. Δημιουργήστε μία σταθερή workout rοutine και σύντομα θα παρατηρήσετε τα σημαντικά benefits που θα έχει αυτή, για το σώμα και την πνευματική σας υγεία. Αν δεν αγαπάτε το γυμναστήριο και τα κλασικά προγράμματα με τα όργανα και τα βάρη, ιδανική επιλογή αποτελεί η yoga ή οι pilates, ενώ ακόμη και μερικά λεπτά περπάτημα ή τρέξιμο, θα κάνουν σημαντική διαφορά.

The Diet

shutterstock-1156019755.jpg

Πλησιάζοντας σταδιακά στην άνοιξη, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφή σας, αφήνοντας λίγο στην άκρη τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες, που σίγουρα δεν αποτελούν σύμμαχό σας. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στις φρέσκες σαλάτες, που συνδυάζονται άψογα με το κοτόπουλο, τον σολομό και γενικότερα με ό,τι κι αν θέλετε να καταναλώσετε, είτε κρέας, είτε ψάρι. Φυσικά, αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής σας, πρέπει να αποτελούν και τα φρούτα εποχής, που χαρίζουν στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά και λειτουργούν ευεργετικά και για το δέρμα, βοηθώντας το να παραμένει λαμπερό κι εντυπωσιακό.

Stay hydrated

shutterstock-420822289.jpg

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει σταδιακά, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο στη διάρκεια της ημέρας. Είναι γνωστό ότι τα επίπεδα του μεταβολισμού σας μπορούν να αυξηθούν, αν εντάξετε το νερό στην καθημερινή σας ρουτίνα κι αυτό, μπορεί να οδηγήσει με τη σειρά του και σε μείωση του σωματικού βάρους. Μελέτη του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου έδειξε ότι με μόλις μισό λίτρο νερό, ο μεταβολικός ρυθμός αυξάνεται κατά 30% και παραμένει σε αυτά τα επίπεδα επί μιάμιση ώρα. Ιδανικά, προσπαθήστε να καταναλώνετε τα απαραίτητα υγρά μισή ώρα πριν το κάθε σας γεύμα, για να το κάψετε και πιο γρήγορα, ενώ σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντική αλλαγή και στο δέρμα σας. Το πρόσωπό σας θα είναι πολύ πιο φρέσκο, λαμπερό και ξεκούραστο κι η διάθεσή σας θα είναι στα ύψη, με φόντο το καλοκαίρι!

Sleep tight

1-9t524.jpeg

Μία σειρά από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουν δείξει πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει απίστευτες συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό, κι η κακή διάθεση, η παχυσαρκία κι η κατάθλιψη είναι μερικές μόνο από αυτές. Συνεπώς, ο επαρκής ύπνος θα πρέπει να γίνει μια από τις βασικές προτεραιότητες της καθημερινότητάς σας, στο πλαίσιο της «προετοιμασίας» σας για το καλοκαίρι για πολλούς λόγους. Εκτός από αναζωογόνηση και ξεκούραση, είναι από τους πιο σημαντικούς τρόπους αντιγήρανσης, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα κύτταρα της επιδερμίδας ενεργοποιούνται κι απελευθερώνονται τοξίνες που συσσωρεύονται την ημέρα, ενώ το βράδυ αυξάνεται σημαντικά η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, δυο πρωτεΐνες που κρατούν το δέρμα ελαστικό.

Μake changes

epoxiki-katathlipsi-trofes-9mUqk.jpg

Όπως αλλάζουν οι μήνες και οι εποχές, έτσι ήρθε η ώρα να αλλάξετε κι εσείς. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για μικρές αλλαγές και βελτιώσεις, που θα σας βοηθήσουν σε βάθος χρόνου. Εντοπίστε την ιδανική ημέρα -για εσάς- κι ετοιμαστείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, χαρίστε έναν αέρα ανανέωσης στην καρνταρόμπα σας, αποχαιρετήστε οτιδήποτε περιττό κι υποδεχθείτε νέα πράγματα, που θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα. Το make things more clear, δημιουργήστε μία ιδανική εικόνα που θα σας υπενθυμίζει συνεχώς τον μεγάλο σας στόχο κι αυτό που θέλετε να πετύχετε, πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι κι αποχαιρετήστε, ό,τι δε συμβαδίζει με αυτήν.