fbpixel

Search icon
Search
Time For A Change: Tα tips της life coach, Susie Moore, για μια πραγματική παραγωγική ημέρα
PSYCHOLOGY

Time For A Change: Tα tips της life coach, Susie Moore, για μια πραγματική παραγωγική ημέρα

Συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε κι εσείς


Η ρουτίνα, η καθημερινότητα με τις πολλές υποχρεώσεις, το άγχος και το stress, πολύ συχνά μας οδηγούν σε ένα αδιέξοδο και μειώνουν αισθητά την παραγωγικότητά μας. Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, καθώς η αλήθεια είναι πως η ζωή μας έχει αποκτήσει πλέον πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αν αισθάνεστε κι εσείς ότι ανήκετε στη συγκεκριμένη κατηγορία, δε χρειάζεται να ανησυχείτε. Υπάρχει λύση και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να αναλάβετε δράση, προκειμένου να αλλάξετε τη διάθεσή σας. Η πασίγνωστη life coach, Susie Moore μοιράζεται τα δικά της tips που πρέπει να ακολουθήσετε κι εσείς, αν θέλετε να φέρετε αέρα ανανέωσης στην καθημερινότητά σας, αυξάνοντας την παραγωγικότητά σας.

susie-moore-1-at-2x.jpg
Susie Moore

Δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει!

Prepare your outfit

shutterstock-315402617.jpg

Be prepared! Μπορεί να μην ακούγεται τόσο σοβαρό, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το να έχετε έτοιμο το outfit της κάθε ημέρας από το προηγούμενο βράδυ, αφενός θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο κι αφετέρου, θα αφαιρέσει αρκετό άγχος από το πρωινό σας, έστω κι υποσυνείδητα. Να λοιπόν μία πρώτη, μικρή αλλαγή που μπορείτε να κάνετε και σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντική αλλαγή στη διάθεσή σας. Πειραματιστείτε, συνδυάστε τα αγαπημένα σας αξεσουάρ με τα ρούχα που βρίσκονται στη συλλογή σας και κλέψτε την παράσταση.

Set a goal

shutterstock-1011274990.jpg

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, πως για κάθε άνθρωπο είναι σημαντικό να θέτει συγκεκριμένους στόχους που του δίνουν καθημερινά extra κίνητρο. Για την Susie Moore, η ιδανική μέρα ξεκινάει με ένα ζεστό ρόφημα και... πρωινές σημειώσεις. Τι σημαίνει αυτό; Κάθεται αναπαυτικά σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού της, που της δημιουργεί θετικά συναισθήματα και γράφει τις σκέψεις της σε ένα ημερολόγιο. Σε αυτό, σημειώνει τους στόχους της, μοιράζεται στιγμές -θετικές κι αρνητικές- της ημέρας και κάνει το δικό της απολογισμό. Δοκιμάστε το και θα παρατηρήσετε σύντομα σημαντική διαφορά.

Routines

shutterstock-665344237.jpg

Η ρουτίνα δεν έχει μόνο αρνητική έννοια. Η life coach εξηγεί πως για μερικούς ανθρώπους, μία συγκεκριμένη πρωινή routine είναι απαραίτητη, καθώς έτσι οργανώνουν την καθημερινότητά τους και καταφέρνουν να διαχειριστούν σωστά το χρόνο τους, γεγονός που τους απαλλάσσει από το extra άγχος. Αν νομίζετε ότι ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, προσπαθήστε να δημιουργήσετε το δικό σας, σταθερό πρόγραμμα, που θα ξεκινάει από το πρωί και θα ολοκληρώνεται το βράδυ, περιλαμβάνοντας την αγαπημένη σας ιεροτελεστία, που θα σας χαρίσει ευεξία και θα βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Music is the answer

shutterstock-1883305591.jpg

Η μουσική έχει μια μαγική επίδραση στους ανθρώπους. Aλλάζει τη διάθεσή μας, δημιουργεί θετικές σκέψεις και λειτουργεί κι ως ένα πολύ καλό αγχολυτικό. Μέσα από τα αγαπημένα μας τραγούδια, ταξιδεύουμε σε αγαπημένους, μακρινούς προορισμούς κι ανασύρουμε μνήμες κι αναμνήσεις που μας γεμίζουν χαρά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το γεγονός ότι η Susie Moore, προτείνει να ξεκινάμε την ημέρα μας με την μουσική της αρεσκείας μας, είτε όταν δουλεύουμε από το σπίτι, είτε στο δρόμο για τη δουλειά. Η αλλαγή στη διάθεση θα είναι ορατή!

Εnjoy yourself

shutterstock-1774975232.jpg

Ήρθε η ώρα να βάλετε τα podcasts στη ζωή σας! Η life coach, συστήνει γνωστούς συγγραφείς όπως ο Wayne Dyer κι ο Louis Hays που μέσα από τους inspirational και motivational speeches τους, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε θετική σκέψη και να αποκτήσετε μία διαφορετική, πολύ πιο αισιόδοξη ματιά. Την ώρα λοιπόν που ετοιμάζεστε, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα τέτοιου είδους podcast, που θα σας χαλαρώσει και θα σας γεμίζει με θετική ενέργεια.

Stress free

shutterstock-1963082857.jpg

Το άγχος -δυστυχώς- αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων, ωστόσο, ήρθε η ώρα να το αποχαιρετήσετε ή έστω, να το μειώσετε. Σίγουρα, δεν πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία, αλλά πρέπει να δώσετε τη δική σας μάχη, για να φέρετε την αλλαγή. Ξεκινήστε, προσπαθώντας να απολαύσετε την κάθε στιγμή της ημέρας σας και πείτε "όχι" στις αρνητικές σκέψεις. Όπως λέει η Susie Moore για παράδειγμα, δε χρειάζεται να αγχώνεστε για ένα θέμα που αφορά τη δουλειά σας, φεύγοντας από το γραφείο. Αφήστε στην άκρη το business stress κι αφιερώστε το χρόνο σας σε ανθρώπους και πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και βοηθούν σημαντικά τη διάθεσή σας.

Σε μία εποχή γεμάτη με δυσκολίες, άγχος, πίεση κι αρνητικές ειδήσεις, χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε όλοι μας και να αλλάξουμε αποτελεσματικά την καθημερινότητά μας. Η Susie Moore, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η αλλαγή δε θα έρθει από μόνη της, αλλά χρειάζεται συστηματική προσπάθεια, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Αναλάβετε δράση και σύντομα, θα παρατηρήσετε κι εσείς σημαντική διαφορά!