fbpixel

Search icon
Search
3 σαλάτες με κοτόπουλο ιδανικές για το lunch break σας
TASTE

3 σαλάτες με κοτόπουλο ιδανικές για το lunch break σας

Απολαύστε τες κάθε ώρα και στιγμή


Είναι αλήθεια πως πολλούς από εμάς συχνά μας βασανίζει η διατροφική επιλογή τις ημέρες στη δουλειά. Όσο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αυξάνονται, τόσο πιο δύσκολο μας είναι να προσαρμοστούμε στους γρήγορους ρυθμούς και να κρατήσουμε σε μια ισορροπία τόσο τη διατροφή μας όσο και την απόλαυση των γεύσεων μας, αλλά και την ευκολία παρασκευής του γεύματός μας. Η ιδανική λύση: μα φυσικά, οι αγαπημένες μας σαλάτες. Γρήγορες σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τους, με ποικιλία στα υλικά αλλά και με πολλά θρεπτικά συστατικά. Παρακάτω, ανανεώνουμε τη λίστα μας με τις πιο νόστιμες σαλάτες για το lunch break σας. 

Σαλάτα με κοτόπουλο και κρουτόν

shutterstock-1738605458.jpg

Υλικά

  • 1 μαρούλι
  • 1 ραπανάκι
  • 150 γρ. κοτόπουλο, μαγειρεμένο, που μπορεί να έχει περισσέψει
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο

    Για το dressing

    • 100 γρ. μαγιονέζα
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
    • 1/2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
    • 2 κ.σ. νερό αλάτι 

    Για τη σύνθεση (προαιρετικά)

    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    • 50 γρ. κρουτόν
    • 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
    • 2 κ.σ. καλαμπόκι, βρασμένο

    Εκτέλεση

    Κόβουμε το μαρούλι και το ραπανάκι σε λεπτές φέτες και το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. Για το dressing, βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, το νερό και αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε μέχρι να την καλύψει εντελώς. Για τη σύνθεση, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε προαιρετικά στο μπολ με τη σαλάτα. Προσθέτουμε στο μπολ τα κρουτόν, τις ελιές, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε.

    Συνταγή: Άκης Πετρετζίκης 

    Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και dressing

    shutterstock-286058492.jpg

    Υλικά

    Για το κοτόπουλο

    • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
    • 2 λιαστές ντομάτες
    • 1 κ.γ. μέλι
    • 1 κύβο λαχανικών
    • λίγη ρίγανη
    • λίγο θυμάρι

    Για τη σαλάτα

    • ανάμεικτες πράσινες σαλάτες - μαρούλι - άισμπεργκ - ρόκα, κλπ.
    • 1 αγγούρι
    • 1 καρότο
    • 1 πιπεριά κόκκινη
    • λίγα φύλλα δυόσμου
    • κολοκυθόσπορο
    • σουσάμι

    Για το dressing

    • 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • χυμό λεμονιού
    • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι

    Εκτέλεση 

    Για τη σαλάτα με κοτόπουλο, βάζουμε πρώτα το φιλέτο στον πάγκο εργασίας, το κόβουμε σε δύο τρία κομμάτια και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνει. Βάζουμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, το μέλι, τον κύβο, τη ρίγανη και το θυμάρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το φιλέτο σε πυρίμαχο σκεύος. Το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνει στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Μπορούμε να το ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά, σε γκριλιέρα για 10′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25′. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε. Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη σαλάτα και το κοτόπουλο.

    Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

    Σαλάτα με κοτόπουλο και βινεγκρέτ μουστάρδας 

    shutterstock-45367714.jpg

    Υλικά

    • 200 γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο
    • ½ μαρούλι
    • καλαμπόκι βρασμένο από κονσέρβα
    • 1 πιπεριά ψημένη (από βάζο) σε κυβάκια
    • baby corn από κονσέρβα
    • 100 γρ. γραβιέρα σε κομματάκια
    • 1 κουτ. σουπας σταφίδες
    • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι ψημένο
      Για τη βινεγκρέτ 

      • 75ml ελαιόλαδο
      • xυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
      • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα 

      Εκτέλεση

      Πλένετε στεγνώνετε και κόβετε το μαρούλι σε κομμάτια. Το ρίχνετε σε ένα μπολ και αλατίζετε ελαφρά. Στραγγίζετε το καλαμπόκι και το baby corn και το ρίχνετε στο μπολ με το μαρούλι. Προσθέτετε τα κυβάκια της πιπεριάς, τις σταφίδες, το σουσάμι και το τυρί και ανακατεύετε. Αφαιρείτε από το κοτόπουλο πέτσες και κόκκαλα και το κόβετε σε φέτες. Τις προσθέτετε πάνω από τη σαλάτα. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

      Συνταγή: Ιώννα Σταμούλου