fbpixel

Search icon
Search
Προβλήματα με τον ύπνο; Τα δοκιμασμένα tips για να κοιμάστε καλύτερα
WELLNESS

Προβλήματα με τον ύπνο; Τα δοκιμασμένα tips για να κοιμάστε καλύτερα

Μια δοκιμή θα σας πείσει


Ένας ήσυχος και καλός ύπνος αποτελεί για όλους πλέον επιτακτική ανάγκη. Πέρα από το γεγονός ότι μας βοηθάει να παραμένουμε ενεργοί και με καλή διάθεση καθ' όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, συμβάλλει στην καλύτερη υγεία του οργανισμού μας, στο βάρος μας και στην ψυχολογία μας. Εάν λοιπόν, αντιμετωπίζετε δυσκολίες πριν ή και κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα παρακάτω tips θα καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά σας πιο... γλυκά! 

Ακολουθήστε τα step by step! 

No Coffee Please

shutterstock-268529897.jpg

Όλοι αγαπάμε τον καφέ, αλλά αν επιθυμούμε να κοιμηθούμε γρήγορα είναι επιτακτική ανάγκη να μη ρέει στον οργανισμό μας σε αφθονία, ιδιαίτερα λίγες ώρες πριν το πολυαναμενόμενό μας bedtime. Ο καφές θα σας φέρει υπερδιέγερση και είναι λογικό να σας ξυπνήσει ακόμα και αρκετές ώρες πριν την ώρα του ύπνου σας. Γι' αυτό καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε τον απογευματινό σας καφέ με κάποιο ζεστό και αποτοξινωτικό ρόφημα ή ακόμα και χαμομήλι.

Airplane Mode

shutterstock-758313331.jpg

Όσο και να σας αρέσει να χαλαρώνετε με το γνωστό scroll down στο Instagram ή ακόμη και με ένα ή δύο άρθρα, η έκθεση των ματιών σας στο blue light θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο ξύπνιοι. Εμπειρογνώμονες ύπνου, υποστηρίζουν ότι, αν δε μπορείτε να αποχωριστείτε με τίποτα τις συσκευές σας, θα πρέπει να φοράτε ειδικά γυαλιά για blue light κατά τη χρήση τους πριν τον ύπνο.

Hot Shower

shutterstock-1134771992.jpg

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ντους, κατά προτίμηση μία έως δύο ώρες πριν από τον ύπνο, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα κι εύκολα -περίπου 36% ταχύτερα, για να είμαστε πιο ακριβείς. Κάντε το αφρόλουτρό σας, ανάψτε τα αρωματικά κεριά σας και δώστε τον χρόνο περιποίησης που αξίζει στον εαυτό σας. Σίγουρα θα κοιμηθείτε πιο ευχάριστα!

Take Your Time

shutterstock-150643214.jpg

Αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, ωστόσο, οι περισσότεροι εκπαιδευτές ύπνου λένε ότι, αντίθετα, πρέπει να βάλετε στόχο σας να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε, γνωρίζοντας ότι ο ύπνος θα έρθει με τη σειρά του. Με αυτά τα συναισθήματα θα ασκήσετε λιγότερη πίεση στον εαυτό σας για να σας πάρει ο ύπνος και θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε καλύτερα.

Meditate 

shutterstock-1549559906.jpg

Οι άνθρωποι που έχουν άγχος ζουν στην πραγματικότητα με χρόνια υπο-αναπνοή, διότι αναπνέουν σύντομα και ρηχά και συχνά ακόμη και ασυνείδητα κρατούν την αναπνοή τους. Για να βοηθήσετε λοιπόν, τον εαυτό σας να χαλαρώσει πρέπει να δοκιμάσετε να αναπνεύσετε βαθιά, ενώ φαντάζεστε τον αριθμό οκτώ ή το άπειρο στο μυαλό σας. Δώστε στον εαυτό σας τον κατάλληλο χώρο και χρόνο για να χαλαρώσει κι επιβραδύνετε την αναπνοή σας.