fbpixel

Search icon
Search
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το καλοκαίρι; Με αυτά τα tips θα πείτε «αντίο» στις αϋπνίες
WELLNESS

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το καλοκαίρι; Με αυτά τα tips θα πείτε «αντίο» στις αϋπνίες

Ποτέ ξανά ο ύπνος δεν έγινε τόσο απολαυστικός, ακόμα και με τόση ζέστη


Σας είναι δύσκολο τις τελευταίες ημέρες να κοιμηθείτε λόγω ζέστης ή άλλων συνθηκών; Don't worry, διότι υπάρχουν λύσεις που θα σας κάνουν να κοιμηθείτε και πάλι ήρεμα και γαλήνια, ακόμα και χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε το air condition. Τα πράγματα είναι πιο απλά απ' ό,τι νομίζετε και οι λύσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε στην πραγματικότητα είναι φυσικές κι εξαιρετικά απλές. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, θα είναι θαυματουργά κι εσείς θα καταφέρετε επιτέλους να ανακτήσετε την ηρεμία σας.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα βοηθητικά tips που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να πείτε μια για πάντα «αντίο» στις καλοκαιρινές αϋπνίες!

Μην αφήνετε τον ήλιο & τη ζέστη να εισχωρεί στο υπνοδωμάτιό σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας

Συνηθίζουμε μέσα στο καλοκαίρι να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα και πολλές φορές και τα παντζούρια ή τα στόρια. Κι όμως, αυτό είναι λάθος, καθώς έτσι επιτρέπετε στη ζέστη και στις καυτές ακτίνες του ήλιου να μπουν στον χώρο σας, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν τη θερμοκρασία αντί να δροσίσουν το περιβάλλον, όπως ιδανικά θα θέλατε. Αερίστε για μερική ώρα τους χώρους σας το πρωί που η ζέστη δεν είναι τόση πολλή και αργότερα μέσα στην ημέρα κλείστε τα παράθυρά σας και θα δείτε διαφορά κατά τη διάρκεια της νύχτας στη θερμοκρασία των δωματίων.

1-9T524.jpeg

Καταναλώστε ελαφριά γεύματα αρκετές ώρες πριν τον ύπνο

Πολλές φορές, ο λόγος που δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά δεν είναι μόνο η ζέστη, αλλά και η διατροφή σας. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τα «βαριά» πιάτα από το μεσημέρι κι έπειτα, καθώς είναι λογικό να δυσκολεύεστε να χωνέψετε και άρα να σας παίρνει πιο δύσκολα ο ύπνος. Καταναλώστε όσο το δυνατόν πιο ελαφριά γεύματα και θα δείτε κατευθείαν πόσο θα βοηθηθείτε.

Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό

Να ένας ακόμα λόγος για να καταναλώνετε περισσότερο νερό στην καθημερινότητά σας! Ειδικά τώρα που ζέστες έχουν ξεκινήσει για τα καλά, ο οργανισμός σας χρειάζεται οπωσδήποτε ενυδάτωση τόσο εκ των έξω όσο κι εκ των έξω. 8-10 ποτήρια είναι μια καλή αρχή κι ένας ιδανικός τρόπος για να δροσίζεστε, ενώ η διαφορά στον ύπνο σας θα γίνει αισθητή από τα πρώτα κιόλας βράδια.

2-lU9at.jpg

Κάντε ένα κρύο ντους πριν πάτε στο κρεβάτι

Πλέον, λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να κοιμηθούν εύκολα χωρίς ένα να κάνουν ένα δροσιστικό ντους από πριν. Σε περίπτωση που δεν το κάνετε ήδη, σας προτείνουμε να το βάλετε στη βραδινή σας ρουτίνα, προκειμένου να χαλαρώσετε και να φέρετε το σώμα σας σε μια ιδανική θερμοκρασία, που θα σας επιτρέψει να κοιμηθείτε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία.

Ψεκάστε στο σώμα σας μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας χαλαρωτικό άρωμα

Είναι ωραίο να μυρίζεται όμορφα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας, ειδικά όταν αυτό το γεγονός σας κάνει να νιώθετε πιο ωραία με τον εαυτό σας. Διαλέξτε ένα άρωμα με χαλαρωτικές νότες, όπως για παράδειγμα η λεβάντα και το λεμόνι, και ψεκάστε το επάνω σας αμέσως μετά το μπάνιο, λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Η μυρωδιά του θα σας κάνει να ηρεμήσετε, ενώ η διάρκειά του θα σας συντροφεύει μέχρι το πρωί.

1-QkCPB.jpg

Επιλέξτε δροσερά υφάσματα στις πυτζάμες & τα σεντόνια σας

And last but not least, τα υφάσματα πάνω και μέσα στα οποία κοιμάστε παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο και καθορίζουν την ποιότητα του ύπνου σας, ειδικά τις νύχτες με πολλή ζέστη. Καλό είναι να επιλέγετε βαμβακερά σεντόνια και μαξιλαροθήκες, όπως επίσης και μεταξωτές πυτζάμες, οι οποίες είναι δροσιστικές και πολύ άνετες. Ακόμα, μπορείτε να κοιμηθείτε εντελώς γυμνοί, καθώς αποδεδειγμένα είναι πιο υγιεινό και σίγουρα θα αποφύγετε τον ανεπιθύμητο ιδρώτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Sweet dreams!