fbpixel

Search icon
Search
Low-impact workout: 8 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να είστε πάντα σε «φόρμα»
WELLNESS

Low-impact workout: 8 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να είστε πάντα σε «φόρμα»

Απλές και εύκολες τεχνικές για όλα τα επίπεδα


Όσο περνάει ο καιρός και τα γυμναστήρια συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να γυμνάζονται στο σπίτι. Ωστόσο, είναι αρκετές οι φορές που δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός ή οι σωστές γνώσεις σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος τραυματισμών, ιδιαίτερα στην περιοχή των γονάτων. Ένα low-impact πρόγραμμα άσκησης θα σας λύσει τα χέρια. Το όνομα δεν παραπέμπει φυσικά σε μειωμένα αποτελέσματα, αλλά σε μικρότερη ταλαιπωρία των άκρων. Η συγκεκριμένη μέθοδος όταν γίνεται σε κυκλικό πρόγραμμα έχει την ίδια δυναμική με τα παραδοσιακά προγράμματα γυμναστικής. Μπορείτε να γυμναστείτε σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, χωρίς κανένα εξοπλισμό, καθώς οι ασκήσεις πραγματοποιούνται με το βάρος του σώματος.

Βάλτε στην καθημερινότητα σας τις παρακάτω ασκήσεις και θα δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται! Low impact, but major calories burn!

Good to know

  • Εκτελέστε την κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα
  • Επαναλάβετε για τουλάχιστον 2 με 3 γύρους
  • Ανάμεσα σε κάθε γύρο, ξεκουραστείτε για 30 με 60 δευτερόλεπτα

Spiderman Plank

c67d93be-ac04-4522-b30e-8cfe020bf997.webp

Μεταβείτε σε μία ψηλή σανίδα με τεντωμένους αγκώνες και ευθύ σώμα. Σηκώστε το ένα γόνατο προς την εξωτερική μεριά του αγκώνα και στη συνέχεια μεταβείτε στην προηγούμενη θέση σανίδας. Επαναλάβετε, εναλλάσσοντας γόνατα με αργό σχετικά ρυθμό. Εάν θέλετε να δυσκολέψετε την άσκηση, τότε δοκιμάστε να λυγίσετε τους αγκώνες σας και να έρθετε σε χαμηλότερη θέση. Το spiderman plank είναι μια άσκηση που τονώνει τους κοιλιακούς σας και εξασκεί την ευλυγισία σας στην περιοχή των γοφών.

Lunges

shutterstock-648968104.jpg
Τα lunges είναι ένα εξαιρετικό workout για την εκγύμναση των γοφών και των ποδιών, αλλά και τη βελτίωση της στάσης του σώματος. Ξεκινήστε όρθιες στα δύο πόδια και φέρτε μπροστά το ένα πόδι, ώστε να λυγίσει σε γωνία 90 μοιρών. Προσοχή: το γόνατο σαν να μην ξεπερνάει την άκρη των δαχτύλων σας! Στη συνέχεια σηκωθείτε στην αρχική σας θέση και φέρτε το άλλο σας πόδι σε γωνία 90 μοιρών, αλλά αυτήn τη φορά πίσω σας. Επαναλάβετε για 30 δευτερόλεπτα.

Burpees

shutterstock-620700851.jpg
Ξεκινήστε σε όρθια στάση και κατεβείτε, μπουσουλώντας με τα χέρια σας μέχρι να φτάσετε σε στάση σανίδας. Στη συνέχεια, με τον ίδιο τρόπο σταθείτε ξανά όρθιες κι εκτελέστε ένα μικρό άλμα. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Τα Burpees είναι μία άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα -χέρια, κοιλιακούς, πόδια- , βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς και καίει το λίπος, που όλες θέλουμε να ξεφορτωθούμε.

Fake Jump Squats

shutterstock-1352433995.jpg
Αυτή η άσκηση μπορεί σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, όσο κι ένα κανονικό jump squat. Σταθείτε σε όρθια στάση και χαμηλώστε με τους γοφούς σας σε ένα low squat. Προσέξτε και πάλι: τα γόνατα σας να μην υπερβαίνουν τα δάχτυλα των ποδιών σας! Αυτήν τη φορά αντί για να εκτιναχθείτε σε άλμα, σηκωθείτε με φόρα στις μύτες των ποδιών σας. Επαναλάβετε προσέχοντας πάντα τη στάση του σώματός σας.

Kick Through

shutterstock-790188901.jpg
Ετοιμαστείτε να γίνετε χορευτές break dance. Αυτή η άσκηση γυμνάζει κάθε μυ του σώματός σας, όμως απαιτεί αυτοσυγκέντρωση. Ξεκινήστε σε μία ψηλή θέση σανίδας. Τα χέρια σας θα πρέπει να βρίσκονται ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Γυρίστε το σώμα σας προς την αριστερή πλευρά, υψώστε το δεξί σας πόδι προς τα μέσα και ακουμπήστε το με το αριστερό σας χέρι. Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά με τα αντίθετα πόδια και χέρια. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να συνηθίσει την άσκηση και στη συνέχεια θα τη λατρέψετε.

Side Lunge

shutterstock-1019198776.jpg

Aυτή η μετατροπή των κλασικών lunges θα κάνει τα πόδια σας να πάρουν «φωτιά». Σταθείτε σε όρθια στάση με τα πόδια και τα χέρια σας ανοιχτά. Κάντε ένα βήμα στα αριστερά και ακουμπήστε με το δεξί σας χέρι τον αστράγαλο σας. Επαναλάβετε με το αριστερό σας χέρι προς την αντίθετη πλευρά.

Γέφυρα

93e01c5a-f084-4b03-a25d-a1195135c8ad.jpeg
Ξαπλώστε στο έδαφος με τα γόνατα σας λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών και τα χέρια σας απλωμένα δίπλα στους γοφούς σας. Σηκώστε το ένα σας πόδι τεντωμένο ψηλά και χαμηλώστε με τους γοφούς σας σε ένα κάθισμα. Αλλάξτε πόδι και χαμηλώστε ξανά. Τα glute bridges είναι ιδανικά για την εκγύμναση των γοφών και την απόκτηση ισορροπίας.

Ankle touch squat

shutterstock-441435583.jpg
Για το τέλος, έμεινε μία εξαιρετική παραλλαγή του κλασικού squat. Χαμηλώστε σε θέση squat και σηκωθείτε αγγίζοντας με το αριστερό σας χέρι το δεξί σας αστράγαλο. Επιστρέψτε σε θέση squat και επαναλάβετε προς την αντίθετη πλευρά. H συγκεκριμένη άσκηση είναι εξαιρετική για το κάτω μέρος του σώματος και τον κορμό σας.