Οι σαλάτες αποτελούν μια διαχρονική επιλογή για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Οι περισσότεροι από εμάς τις επιλέγουμε καθημερινά κατά τη διάρκεια του lunch break μας ή για το βραδινό μας. Πολλές φορές λοιπόν αναζητούμε τις προτάσεις εκείνες που θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σε λίγο χρόνο, χωρίς ωστόσο να «χάνουμε» καθόλου από τη γεύση τους. Παρακάτω σας δείχνουμε 3 νόστιμες σαλάτες που μπορείτε να φτιάξετε σε 10’.
Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι & πορτοκάλι
Υλικά
- 200γρ. Σπανάκι
- 200γρ. ρόκα
- 200γρ. Μαρούλι
- 1 φλ. ρόδι
- 1 φλ. κρουτόν
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
- 50γρ. λιαστή ντομάτα κομμένη
- σουσάμι
Για το dressing
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 30γρ. μελι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε το σπανάκι, τη ρόκα και το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα. Ρίξτε το ρόδι, το πορτοκάλι, τη λιαστή ντομάτα, τα κρουτόν και το σουσάμι. Έπειτα, ετοιμάστε το dressing και περιχύστε πάνω από την σαλάτα σας.
Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα & blue cheese
Υλικά:
Για τη σαλάτα:
- 1 μήλο πράσινο
- 1 αχλάδι
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
- 100 γρ. σύκα, αποξηραμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κριθαροκουλούρα
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα, ανάμεικτη
- 250 γρ. blue cheese
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το πράσινο μήλο και το αχλάδι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα σύκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον ντάκο σπασμένο σε κομμάτια, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το blue cheese σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.
Σαλάτα με αβοκάντο, πορτοκάλι & καρότο
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 πορτοκάλι
- 1 μαρούλι
- Λίγη ρόκα
- 1 καρότο
- 1 αγγούρι
- 1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το στύβετε και χρησιμοποιείτε 2 κουταλιές της σούπας για τη vinaigrette. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακινείτε καλά σε ένα βαζάκι ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε τα φύλλα του μαρουλιού, τη ρόκα, το καρότο σε κομμάτια, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη vinaigrette πορτοκαλιού και ανακατεύετε.