fbpixel

Search icon
Search
Fashion Month Report: Όλα όσα έκλεψαν την προσοχή μας στις 4 μεγάλες μητροπόλεις του fashion world
TRENDS & CATWALKS

Fashion Month Report: Όλα όσα έκλεψαν την προσοχή μας στις 4 μεγάλες μητροπόλεις του fashion world

Τα highlights που ξεχωρίσαμε από τον Μήνα Μόδας για την SS25 season


Η ready-to-wear SS25 έριξε και επίσημα αυλαία. Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθήσαμε συλλογές που παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο, με την τελευταία πράξη να παίζεται στο Παρίσι. 

Έπειτα από έναν λαμπερό και γεμάτο μόδα μήνα εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες και πιο σημαντικές στιγμές, οι οποίες περιλαμβάνουν εξαιρετικές συλλογές, μοναδικά designs pieces και χώρους, επιστροφές μοντέλων στην πασαρέλα για χάρη των αγαπημένων του σχεδιαστών και φυσικά celebrities και A-listers που έδωσαν το παρών και παρευρέθηκαν στα front rows. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε!

Bella Hadid is back 

a2d273e504f9-saint-laurent-s25-033jpg.webp

Η Bella Hadid επέστρεψε στην πασαρέλα για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 του Saint Laurent, μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις επιδείξεις μόδας.

Υπό δημιουργική καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Anthony Vaccarello, η μικρότερη αδερφή της Gigi Hadid εμφανίστηκε μ' ένα slouchy, μαύρο κοστούμι που αποπνέει office-chic. Το ανδρόγυνο σχέδιο είχε κομψά πέτα, XL σιλουέτα, double btreasted blazer και αντίστοιχο, ίσιο παντελόνι. Το κοστούμι συνδυάστηκε με ένα λευκό πουκάμισο και μια μαύρη γραβάτα, δίνοντας μια σύγχρονη πινελιά στο μυστήριο τύπου Mad Men.

Alaïa Turned the Guggenheim Into a Runway

hq720.jpg

Ο οίκος Alaïa και ο σχεδιαστής Pieter Mulier παρουσίασαν μία εντυπωσιακή συλλογή στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Δεν ήταν μόνο τα απόλυτα θηλυκά σχέδια που κέντρισαν το ενδιαφέρον αλλά και ο χώρος που έλαβε χώρα του show. Ο Mulier επέλεξε ιστορικό κτίριο του Μουσείου Guggenheim, σχεδιασμένο από τον Frank Lloyd Wright, ως το "σπίτι" της επίδειξης. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιο fashion show πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο. Η έμπνευση για αυτή την επίδειξη προήλθε από μια κυκλική εμφάνιση της προηγούμενης συλλογής του Mulier στο Παρίσι, η οποία του θύμισε το οργανικό αλλά γεωμετρικό σχήμα του Guggenheim. 

Bottega’s Bunny Seats

animal-zanotta-sacco-beanbag-chairs-bottega-veneta-summer-2025-show-space-milan-designboom-02.jpg

Η επίδειξη Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 της Bottega Veneta στο Μιλάνο έδωσε την ευκαιρία σε πλήθος A-listers να παρακολουθήσουν το show πάνω σε παιχνιδιάρικα πουφ που απεικόνιζαν ζώα. Ο Jacob Elordi, ο A$AP Rocky, η Kendall Jenner και η Julienne Moore βολεύτηκαν στο σκηνικό της Κιβωτού του Νώε, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την καρέκλα Zanotta Sacco, που σχεδιάστηκε αρχικά το 1968 από τους Ιταλούς δημιουργούς Piero Gatti, Cesare Paolini και Franco Teodoro.

Στην επίδειξη του Μιλάνου εμφανίστηκαν 15 ζώα, τα οποία ήταν διαθέσιμα σε διάφορα σχέδια: σκύλος, πάντα, κουνέλι, πουλί, φίδι, πασχαλίτσα, κοτόπουλο, δεινόσαυρος, βίδρα, ελέφαντας, γάτα, αλεπού, αρκούδα, άλογο και φάλαινα. Η συλλογή με τις καρέκλες φέρει τον τίτλο "The Ark" κι ένας μέρος αυτής έγινε διαθέσιμη προς το κοινό την επομένη του show, στην ιστοσελίδα της Bottega Veneta.

The Chloé Show

chloe-ss25-25.jpg

Η Chemena Kamali παρουσίασε το καλοκαίρι σ' ένα ασημένιο σκηνικό. Η συλλογή της Chloé ήταν πλήρης με τα χαρακτηριστικά βολάν του οίκου, τις παστέλ αποχρώσεις με vintage επιρροές και τις στρώσεις δαντέλας. 

Αέρινα πανωφόρια, ανάλαφρα shorts με δαντέλα και σχέδια εμπνευσμένα από τα babydolls συνδυάστηκαν με γυαλιά ηλίου τύπου starlet του Hollywood, τσάντες hobo και πλατφόρμες εμπνευσμένες από τη δεκαετία του '70. Wearable και ταυτόχρονα ονειρεμένη, αυτή η υπέροχη συλλογή ήταν άκρως εντυπωσιακή.

Roberto Cavalli's Party 

00057-roberto-cavalli-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunwayjpg-AqW1l.webp

Το show αλλά και η συλλογή SS25 του fashion brand Roberto Cavalli ήταν ένα τεράστιο party προς τιμή του αείμνηστου ιδρυτή και σχεδιαστή του οίκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο έτος. Ο creative director Fausto Puglisi έφερε τη λάμψη στην αίθουσα του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου, ζητώντας τη βοήθεια των super models  Mariacarla Boscono, Alek Wek, Isabeli Fontana, Natasha Poly, Joan Smalls, Karen Elson και Eva Herzigova για να ζωντανέψει τη συλλογή. Κάθε σχέδιο αποτύπωνε και μια πτυχή του Cavalli, ο οποίος λάτρευε τη ζωή, τα ξέφρενα βράδια και τα parties. 

Rabanne's Most Expensive Bag

paco-rabanne-ss25-1.jpg

Ο γαλλικός οίκος μόδας Rabanne παρουσίασε την πιο ακριβή τσάντα στον κόσμο για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025. Το brand, που ιδρύθηκε από τον Ισπανό σχεδιαστή Paco Rabanne, έστειλε την μεταλλική ‘Nano Bag’ στην πασαρέλα, ένα γεγονός που παρακολούθησαν οι καλεσμένοι του front-row Cardi B, Ed Westwick και Camila Cabello κατά την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Κατασκευασμένο από 18 καράτια χρυσού, το ιριδίζον αξεσουάρ αποτέλεσε φόρο τιμής στο διάσημο, διαμαντένιο mini φόρεμα που είχε δημιουργήσει ο αείμνηστος σχεδιαστής για τη Françoise Hardy το 1968.

Loewe’s Icon T-Shirts

loewe-ss25-ww-show-runway-look-16-front-rgb-cropped-4x5-16.jpg

Οι Vincent Van Gogh, Édouard Manet, Johann Sebastian Bach, Frédéric Chopin και άλλοι καλλιτεχνικοί θρύλοι κοσμούσαν τα t-shirts των μοντέλων κατά την επίδειξη Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 της Loewe. Η επίδειξη, που πραγματοποιήθηκε στο Château de Vincennes, γιόρτασε την τέχνη σε όλο της το μεγαλείο. Τα μοντέλα περπάτησαν την πασαρέλα, που στο κέντρο του υπάρχει ένα γλυπτό χάλκινου πουλιού από την Tracey Emin.

Ως ένα brand γνωστό για τα κομμάτια που γίνονται viral, η Loewe δεν απογοήτευσε με τα τολμηρά t- shirts της που συνδύασαν τη γοητεία των μπλουζών συγκροτημάτων με τα θέματα της τέχνης.

Balletcore is alive at Ferragamo 

00002-ferragamo-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

O Ferragamo έδωσε ένα μήνυμα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025, και αυτό είναι ότι το balletcore ήρθε για να μείνει. Ο οίκος παρουσίασε μοντέλα στην πασαρέλα που φορούσαν thong sandals με λεπτομέρειες από κορδέλες που τυλίγονταν γύρω από τον αστράγαλο.

Φτιαγμένα από ροζ, λευκές και μαύρες αποχρώσεις, τα ρομαντικά παπούτσια συνδυάστηκαν με καλσόν, κορμάκια και μπολερό εμπνευσμένα από το μπαλέτο. Μια στιλιστική πιρουέτα για τον ιταλικό οίκο.

Dior's Amazones are back 

umb0021-a6HFS.webp

Το κεντρικό θέμα της SS25 επίδειξης του Dior ήταν οι Αμαζόνες. Η Maria Grazia Chiuri θέλησε να εξυμνήσει τη δύναμη και τη διεκδικητική δύναμη της θηλυκότητας, αντλώντας έμπνευση από την «Αμαζόνα», ένα σχέδιο του Monsieur Dior από το 1951. Το show άνοιξε η Ιταλίδα τοξότης και καλλιτέχνης Sagg Napoli. Η καλλιτεχνική διευθύντρια αναζήτησε τα αρχεία του οίκου και ανακάλυψε τη μακρά σχέση τοy με την αθλητική ιστορία: ο ιδρυτής του οίκου, Christian Dior, σχεδίαζε ήδη αθλητικά ρούχα και, στην πορεία της χειραφέτησης, συνδύασε στις δημιουργίες του την κομψότητα με την πρακτικότητα και την ελευθερία της κίνησης. 

Madonna at Dolce&Gabbana

madonna-milan-fashion-week3-092124-49452c64cf3643ec8dd5548f4a1f790c.jpg

Μία τεράστια έκπληξη μας επιφύλαξαν οι σχεδιαστές Domenico Dolce και Stefano Gabbana. Η βασίλισσα της pop, Madonna, βρέθηκε στο front row κατά τη διάρκεια της SS25 επίδειξης τους στο Μιλάνο. H Madonna συνδύασε το πέπλο της με ένα μακρύ, slip dress με σκίσιμο στο πόδι. Μαύρο ήταν και το bustier που έβαλε πάνω από το φόρεμά της, αλλά και η Devotion Mini Leather Top-Handle τσάντα που συμπλήρωσε την εικόνα της.

Chanel: The Return 

untitled-design-51-4b467e4a25.jpg

Ο γαλλικός οίκος Chanel επέστρεψε "σπίτι" του. Έπειτα από 4 χρόνια απουσίας, λόγω ανακαίνισης, το fashion brand παρουσίασε την SS25 collection του στο Grand Palais. Μάλιστα, ήταν η πρώτη συλλογή μετά την αποχώρηση της μέχρι πριν λίγο καιρό, καλλιτεχνικής διευθύντριας Virginie Viarde.

Η πασαρέλα έγινε γύρω από ένα λευκό κλουβί στο κέντρο του Grand Palais, ως αναφορά σε εκείνο που είχε η Gabrielle Chanel στο διαμέρισμά της. Η σχεδιάστρια συνήθιζε να λέει: «Οι άνθρωποι πάντα ήθελαν να με βάλουν σε κλουβιά: κλουβιά με μαξιλάρια γεμάτα υποσχέσεις, χρυσά κλουβιά, κλουβιά που άγγιζα κοιτώντας αλλού. Ποτέ δεν ήθελα κανένα άλλο πέρα από εκείνο που θα έφτιαχνα εγώ η ίδια.» Για το μεγάλο φινάλε, η ηθοποιός Riley Keough εμφανίστηκε σε μια κούνια μέσα στο κλουβί, ενώ τα μοντέλα περπατούσαν από κάτω της πριν εξαφανιστούν.

Coperni went to Disneyland 

f992db8-1727870250731-appel-coperni-ss25-runway-ig-look17-copie.jpg

Ο Μήνας Μόδας έκλεισε με τον πιο... Γαλλικό και φαντασμαγορικό τρόπο που θα μπορούσε. Έπειτα από δύο χρόνια προετοιμασίας, ο οίκος Coperni και οι creative directors, Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant παρουσίασαν την καινούρια τους συλλογή σ' ένα show σαν παραμύθι, στη Disneyland. Oλόκληρη η επίδειξη πραγματοποιήθηκε μπροστά στο διάσημο Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Η συλλογή άντλησε έμπνευση από τον Walt Disney και τους ήρωες του που μας συνοςδεύουν σχεδόν για 100 χρόνια. Το φινάλε ήταν εντυπωσιακό με την Κylie Jenner να "κλείνει" το catwalk, ενώ παράλληλα πυροτεχνήματα, σπίθες, κεραυνούς και άλλα φώτισαν έκαναν τη νύχτα μέρα στην Πόλη του Φωτός.