fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Ο Daniel Roseberry μετέτρεψε τα basics σε υψηλή ραπτική του Schiaparelli
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: Ο Daniel Roseberry μετέτρεψε τα basics σε υψηλή ραπτική του Schiaparelli

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι συνεχίζεται με μοναδικές συλλογές


Στην Πόλη του Φωτός το ένα show διαδέχεται το άλλο και όλοι οι fashion lovers προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις νέες πληροφορίες που παρουσιάζονται. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού άρα και του Μήνα Μόδας, οι μεγαλύτεροι οίκοι παρουσιάζουν τις συλλογές τους για την SS25 season. Εχθές την τιμητική τους είχαν Schiaparelli, Chloé και Mugler. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε όλες τις λεπτομέρειες των νέων συλλογών!

Schiaparelli 

00003-schiaparelli-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Στην SS25 ready to wear collection του οίκου Schiaparelli στο Παρίσι χθες το βράδυ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Daniel Roseberry αποκάλυψε ποιος ακριβώς βρίσκεται πίσω από όλες τις συλλογές του για τον οίκο: οι γυναίκες!

00005-schiaparelli-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Αποτίοντας φόρο τιμής σε κάθε γυναίκα που έχει υποστηρίξει το δημιουργικό του όραμα και τη δουλειά του στον διάσημο οίκο, ο Roseberry απέδωσε τα εύσημα σε «κάθε εκπληκτικό μοντέλο σε αυτή την πασαρέλα, τον στυλίστα μου, τον διευθυντή της συλλογής μου, τα μέλη του στούντιο μου. Κάθε γυναίκα, από τον πελάτη μέχρι τη μοδίστρα και τον τεχνίτη». Αλλά αυτό δεν σημαίνει και ο ίδιος του δεν συμμετείχε σ΄αυτήν τη διαδικασία. 

00007-schiaparelli-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Ο Daniel Roseberry είναι γνωστός για την προσοχή του στη λεπτομέρεια και την υψηλή ποιότητα, αποκαλύπτοντας εμφανίσεις στις πασαρέλες του Schiaparelli που "κόβουν" την ανάσα. Αλλά φροντίζει επίσης να αναφέρεται πάντα στα περιβόητα σχέδια της ιδρύτριας του οίκου, Elsa Schiaparelli, από τα lobster και keyhole prints που βλέπουμε στις πασαρέλες του μέχρι τις πρωτοποριακές σιλουέτες που φαντάζεται, και το SS25 δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

00011-schiaparelli-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Το SS25 show φιλοξενήθηκε στο Παρίσι, στην ιστορική Place Vendôme μ' ένα front row γεμάτο A-listers. Κάθε σεζόν τα shows του οίκου αποτελούν ένα στολίδι στο πρόγραμμα της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού που υποδέχεται τις Kylie Jenner, Cardi B, Doja Cat, Rosalia, Zendaya και πολλές ακόμα από τις πιο καλοντυμένες διασημότητες του κόσμου για να βυθιστούν στον κόσμο των φανταστικών σχεδίων του Roseberry. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι μόνο οι συλλογές του Schiaparelli που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αλλά και οι καλεσμένοι του.

00024-schiaparelli-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής επέλεξε στη φετινή τους συλλογή να αναβαθμίσει τα αγαπημένα basic κάθε γυναίκας. Από denim jeans μέχρι λευκά t-shirts και tank tops, τα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας είχαν ένα twist υψηλής ραπτικής à la Schiaparelli. 

00041-schiaparelli-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Για παράδειγμα, η Kendall Jenner εμφανίστηκε στην πασαρέλα μ' ένα σύνολο που έμοιαζε με low weist τζιν παντελόνι, συνδυασμένο με ένα κρεμ κορσέ κορμάκι, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα ολόσωμο look που συνδεόταν στη μέση του τζιν και στο στρίφωμα του κορμιού. Ομοίως, η Adriana Lima - άλλο ένα από τα πολλά εμβληματικά μοντέλα που περπάτησαν στην πασαρέλα της Schiaparelli, όπως η Candice Swanepoel και η Mona Tougaard - εμφανίστηκε με ένα επαναπροσδιορισμένο λευκό shirt dress, κομμένο και ραμμένο σε πρωτοποριακές αναλογίες.

00044-schiaparelli-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Ένα πλεκτό πουλόβερ ήταν oversized με ένα τεράστιο ασημένιο φερμουάρ να κρέμεται από τον γιακά- τα σακάκια ήταν ραμμένα με φαρδιά, power suit style shoulder pads και στενές μέσες, δημιουργώντας μια σιλουέτα κλεψύδρα- και τα outerwears ήταν φουσκωμένα σε τεράστιες, αναλογίες, με κυματιστούς γιακάδες. Σχεδόν σε κάθε εμφάνιση, καθημερινά κομμάτια όπως τζιν, πουλόβερ ή πουκάμισα μεταμορφώθηκαν από τον Schiaparelli σε κάτι εξαιρετικό, επιστρατεύοντας ασυνήθιστες αναλογίες καθώς και τα περίφημα μοτίβα της Elsa Schiaparelli.

Mugler 

00001-mugler-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Με την παρουσία μιας σειρά από celebrities, όπως οι Cardi B, KUN και Normani, ο Mugler παρουσίασε την νέα του SS25 collection με τίτλο Casey Cadwallader. Η συλλογή αποτελούνταν από 29 looks.

00012-mugler-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Οι εμφανίσεις ήταν σαν ήρθαν από το μέλλον και άντλησαν έμπνευση από το εκτενές αρχείο του Thierry Mugler, προσθέτοντας μια μοντέρνα πινελιά στα κλασικά σχέδια του οίκου. Απόκοσμα κομμάτια πλημμύρισαν το παριζιάνικο χώρο καθώς τα μοντέλα περπατούσαν πάνω στο ξύλινο πάτωμα, με γωνιώδη χτενίσματα ξυρισμένα στα πλάγια. Καμπυλωτοί γιακάδες ξεπρόβαλαν από blazers dresses με βαθύ ντεκολτέ. Οι αιχμηροί ώμοι σε μαύρα υφάσματα ήταν βασικά στοιχεία της συλλογής. Τα καλλιτεχνικά έργα του Mugler επέστρεψαν με κομψά φορέματα, ενώ τα μυτερά κοστούμια τόνιζαν τους γοφούς.

00011-mugler-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Όσον αφορά τα αντρικά σύνολα, τα κοστούμια ήταν διακοσμημένα με δαντέλες και κορσέδες. Η συλλογή ολοκληρώθηκε με τζιν σύνολα που μπορούν να αποτελέσουν καθημερινή επιλογή, υπέροχα κορμάκια αλλά tops που έμοιαζαν με φτερά. 

Chloé

00005-chloe-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Η νέα συλλογή της Chloé, που παρουσιάστηκε εχθές στο Παρίσι είχε τον τίτλο «The Freedom Collection» και αποτύπωσε την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού μέσα από ένα μείγμα απαλών, ξεθωριασμένων από τον ήλιο υφασμάτων και παιχνιδιάρικων αλλά εκλεπτυσμένων σιλουετών. 

00009-chloe-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα baby doll φορέματα σε pastel αποχρώσεις αποτέλεσαν ένα από τα βασικά κομμάτια της συλλογής. Οι γλυκές και απαλά ρομαντικές αποχρώσεις της μέντας, του λεμονιού και της λιλά δημιούργησαν έναν αβίαστο συνδυασμό αθωότητας και κομψότητας. Οι γραμμές ήταν απλές και χαλαρές, τονίζοντας την ελευθερία της κίνησης, ενώ το στιλιστικό παιχνίδι με τα υφάσματα ανέδειξε την αέρινη αίσθηση της εποχής.

00018-chloe-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Η καλλιτεχνική διευθύντρια, Chemena Kamali πρόσθεσε πινελιές vintage νοσταλγίας με στοιχεία από τριαντάφυλλο και παιώνια, που έχουν επανασχεδιαστεί από ένα ζωγραφισμένο στο χέρι έργο τέχνης του 1977, το οποίο έφερε κομψότητα στη συλλογή. Μια αισθητική εμπνευσμένη τα από εσώρουχα μπλέκεται μαζί με απαλό tailoring με σακάκια με πιέτες από βαμβάκι και suede.

00063-chloe-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα αξεσουάρ με κοχύλια, πέτρες και κροσέ λεπτομέρειες προσθέτουν μια επιπλέον καλοκαιρινή γοητεία, ενώ τα παπούτσια ποικίλλουν από platform πέδιλα μέχρι παιχνιδιάρικα jelly shoes.