fbpixel

Search icon
Search
PFW: H Chanel επέστρεψε στο Grand Palais για την SS25 collection
TRENDS & CATWALKS

PFW: H Chanel επέστρεψε στο Grand Palais για την SS25 collection

Η πρώτη συλλογή μετά την αποχώρηση της Virginie Viard


Η Chanel επέστρεψε "σπίτι" της! Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, λόγω ανακαίνισης, ο Γαλλικός οίκος γύρισε στο Grand Palais για να παρουσιάσει την SS25 collection. Είναι ένας χώρος συνώνυμο με την πολιτιστική αριστεία και βαθιά συνδεδεμένο με την ιστορία του οίκου. Ως ο Μεγάλος Χορηγός του Grand Palais, η παρουσία της Chanel σε αυτό το σκηνικό προσθέτει ένα σημαντικό επίπεδο στη συλλογή, τονίζοντας την αίσθηση της επιστροφής στο σπίτι. Πρόκειται για την πρώτη συλλογή που παρουσίασε ο οίκος μετά την αποχώρηση της καλλιτεχνικής διευθύντρια, Virginie Viarde. Η ready to wear συλλογή για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 είναι μια αιθέρια όραση, που αντλεί έμπνευση τη ελαφρότητα. 

00006-chanel-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Λίγο νωρίτερα από το show, το γαλλικό fashion house, κυκλοφόρησε ένα teaser, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Οι διάσημοι φωτογράφοι Inez & Vinoodh απαθανάτισαν τα μοντέλα Ella Mccutcheon και Nigina Sharipova με τρία κομψά σύνολα. Οι εικόνες, λουσμένες στο φυσικό φως που διαπερνά τη γυάλινη οροφή της Ναυτικής Αίθουσας, δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα που αντικατοπτρίζει τη γενικότερη διάθεση της συλλογής. Το ίδιο το σκηνικό γίνεται μέρος της αφήγησης, με τη φωτεινή γυάλινη οροφή να ενισχύει τις φανταστικές ποιότητες της συλλογής.

00019-chanel-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Ένα ξεχωριστό κομμάτι που παρουσιάστηκε είναι μια κάπα σε γαλάζιο και λευκό, διακοσμημένη με φτερά και πέταλα από σιφόν. Η κάπα δένει στον γιακά με μια μακριά μαύρη κορδέλα και φοριέται πάνω από κεντημένο παντελόνι καμπάνα, συνδυάζοντας τις λεπτομέρειες υψηλής ραπτικής με την άνεση του ready-to-wear. Αυτή η αντίθεση ανάμεσα στη λεπτομερή διακόσμηση και το casual τζιν αντικατοπτρίζει το ταλέντο της CHANEL να επαναπροσδιορίζει το κλασικό παριζιάνικο στυλ, καθιστώντας το σύγχρονο και σχετικό για τη μοντέρνα γυναίκα.

00030-chanel-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ώρα Παρισιού, το Γαλλικό maison, δημοσίευσε την πασαρέλα που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί. Η καλλιτεχνική ομάδα, αναβίωσε για ακόμα μια φορά του Chanel κώδικες, όπως το κοστούμι, το little black dress το ζέρσεϊ, την καπιτονέ τσάντα και τα δίχρωμα παπούτσια, ενώ το tweed ήταν και πάλι πρωταγωνιστής της collection. Το είδα σε ταγιέρ, φορέματα, bras και φυσικά σε two pieces suits. Η κίνηση και η διακριτική φινέτσα αυτής της συλλογής αποτελούν έναν ύμνο στην ελευθερία, αφιερωμένη στις γυναίκες που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις νόρμες της κοινωνίας, όπως η ίδια η Coco.

00056-chanel-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν για τα κομμάτια ήταν έντονα, με το αγαπημένο ροζ, γαλάζιο και τις παστέλ αποχρώσεις να δίνουν το παρών. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι ρίγες που κοσμούσαν πολλές δημιουργίες, όπως cardigans, σακάκια αλλά και φορέματα. Όπως αποκαλύφθηκε από το teaser της collection, οι κάπες χάρισαν μια μοναδική, αέρινη κίνηση σε πλήθος συνόλων. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στα jeans piece, που έδωσαν τη δική τους ready to wear πινελιά στη συλλογή, όπως ήταν το denim on denim σύνολο, με πουκάμισο και wide leg pants, το οποίο κοσμούσε μια διαφανή printed cape. Τα φτερά λειτούργησαν κι εδώ ως η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά, σε πουκάμισα, φούστες και φορέματα. 

00071-chanel-spring-2025-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Η πασαρέλα έγινε γύρω από ένα λευκό κλουβί στο κέντρο του Grand Palais, ως αναφορά σε εκείνο που είχε η  Gabrielle Chanel στο διαμέρισμά της. Η σχεδιάστρια συνήθιζε να λέει: «Οι άνθρωποι πάντα ήθελαν να με βάλουν σε κλουβιά: κλουβιά με μαξιλάρια γεμάτα υποσχέσεις, χρυσά κλουβιά, κλουβιά που άγγιζα κοιτώντας αλλού. Ποτέ δεν ήθελα κανένα άλλο πέρα από εκείνο που θα έφτιαχνα εγώ η ίδια.» Για το μεγάλο φινάλε, η ηθοποιός Riley Keough εμφανίστηκε σε μια κούνια μέσα στο κλουβί, ενώ τα μοντέλα περπατούσαν από κάτω της πριν εξαφανιστούν.