fbpixel

Search icon
Search
Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής, Roberto Cavalli
PEOPLE & MOMENTS

Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής, Roberto Cavalli

Σε ηλικία 83 ετών


Η είδηση του θανάτου του κορυφαίου fashion designer, Roberto Cavalli, κάνει αυτήν τη στιγμή τον γύρο του διαδικτύου. Ο Ιταλός πρωτοπόρος στον χώρο της μόδας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Φλωρεντία, έπειτα από μακρά ασθένεια.

Τον τελευταίο καιρό, η κατάσταση της υγείας του όλο και τον δυσκόλευε, με τις επισκέψεις του στο νοσοκομείο να διαδέχονται η μία την άλλη. Σήμερα, αφήνει πίσω του έξι παιδιά, εκ των οποίων το μικρότερο, ο Giorgio, να είναι μόλις ενός έτους. Δίπλα του έως και την τελευταία στιγμή ήταν η σύντροφός του, Sandra Bergman Nilsonn.

catwalk-yourselfrobertocavalli2.jpeg


Ο κόσμος της μόδας αποχαιρετά έναν σπουδαίο σχεδιαστή, που ίδρυσε το ομώνυμο brand του το 1970, λανσάροντας καινοτόμες ιδέες που από τότε επικρατούν και καθορίζουν τις τάσεις. Μερικές από τις φρέσκιες ιδέες που λάνσαρε από το πρώτα κιόλας χρόνια της δημιουργίας του δικού του οίκου είναι τα distressed τζιν με κοσμήματα, τα sexy φορέματα, τα τολμηρά animal prints, χαρακτηριστικές διαφάνειες και τα διαχρονικά αρώματά του.

Ο Cavalli προερχόταν από οικογένεια καλλιτεχνών, καθώς ο παππούς του, Giuseppe Rossi, ήταν ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος Macchiaioli, με έργα που εκτέθηκαν στην γκαλερί Uffizi της Φλωρεντίας. Ο διάσημος σχεδιαστής μετέφερε την καλλιτεχνική του ευαισθησία στα σχέδιά του, αφού σπούδασε στο Ινστιτούτο Τέχνης της Φλωρεντίας. 

cavalli-feat.webp


Παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στο Salon du Prêt-à-Porter στο Παρίσι, που πραγματοποιήθηκε στην Πύλη των Βερσαλλιών και από τότε ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία με χρυσά γράμματα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 εφηύρε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια πρωτοποριακή διαδικασία εκτύπωσης σε δέρμα και άνοιξε το πρώτο του μικρό κατάστημα, το Limbo, στο Saint Tropez το 1972, το οποίο ήταν τόσο επιτυχημένο που την επόμενη χρονιά προσκλήθηκε να παρουσιάσει τα δερμάτινα προϊόντα του στην ιστορική Sala Bianca στη Φλωρεντία μαζί με τους Missoni, Krizia, Fendi και Basile.

Τη δεκαετία του 2000, δημιούργησε και το Roberto Cavalli Home, με πολυτελή αντικείμενα για το σπίτι, το οποίο παρουσιάστηκε στο Salone del Mobile το 2012.

designer-roberto-cavalli-attends-the-roberto-cavalli-show-news-photo-1636635943.jpg


Η περιουσία του αγγίζει τα 500 εκατ. δολάρια, ενώ στο παρελθόν είχε μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, έπειτα από μια σκληρή ανατροφή μετά τη δολοφονία του πατέρα του, που όπως είχε δηλώσει τον άφησε βουβό μέχρι τα 18 του. «Ήμουν τοπογράφος, δούλευα σε ένα ορυχείο στο Valdarno. Δεν μίλησα μέχρι τα 18 μου. Αλλά η ζωή ήταν ευγενική μαζί μου και με αντάμειψε για τα πάντα».

Δείτε το post με την ανακαίνιση του οίκου: